-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po stebuklingo vakaro ašaromis apsipylęs D.Simeone: „Baudinių serijos nežiūrėjau“

Madrido „Atletico“ treneris Diego Simeone pravirko po pergalės Čempionų lygos aštuntfinalyje. Argentiniečio vadovaujama komanda baudinių serijoje namuose palaužė Milano „Inter“ ir pateko tarp aštuonių geriausių Europos komandų.

Pirmosios rungtynės „San Siro“ stadione buvo pasibaigusios „Inter“ pergale 1:0, o Federico Dimarco įvartis „Atletico“ tvirtovėje vedė italus į priekį bendru rezultatu jau 2:0.

Vis dėlto greitą atsakymą rado Antoine'as Griezmannas, o susitikimo pabaigoje – 87-ąją minutę – bendrą rezultatą jau lygino Memphis Depay.

Galiausiai mačas nukeliavo iki baudinių serijos, kurioje sužibėjo „Atletico“ vartininkas Janas Oblakas, atrėmęs Alexio Sanchezo ir Davy Klaasseno smūgius.

Lemtingu momentu tapo „Inter“ kapitono Lautaro Martinezo virš skersinio paleistas kamuolys.

„Atletico“ šoko triumfo šokį, o D.Simeone skruostais riedėjo ašaros.

„Net nežiūrėjau, – po rungtynių „Movistar“ sakė treneris, paklaustas apie baudinių seriją. – Man ne į naudą tai stebėti. Nusprendžiau to nedaryti. Janas to nusipelnė. Mums baudinių serijose visad yra sudėtinga."

2016-siais „Atletico“ būtent baudinių serijoje krito prieš Madrido „Real“ Čempionų lygos finale Milane.

„Tiesiog žiūrėjau į ekranus, sirgalių emocijas. Buvo tikrai emocionalu. Kai komanda žaidžia kaip šiandien, auga viltis, kyla pasitenkinimas. Esame tarp aštuonių geriausių komandų Europoje dar kartą, o tai daug pasako apie šį klubą“, – teigė D.Simeone.

Jis pabrėžė, jog „Inter“ ekipa, beje, patyrusi pirmą pralaimėjimą 2024-siais, yra „viena geriausių Europoje“.

„Jie neįtikėtini, – varžovus liaupsino D.Simeone. – Jie žaidė puikiai, yra greiti, puikiai sprendžia situacijas, puolėjai dirba itin sunkiai. Mūsų gynėjai Savičius, Hermoso, Witselis sužaidė nuostabias rungtynes. Jie žaidė taip, kaip ir turi žaisti.“

Pastaruoju metu „Atletico“ forma buvo prasta – komanda buvo laimėjusi vos kartą per ketverias rungtynes, o praėjusį savaitgalį 0:2 krito prieš Ispanijos lygos autsaiderį „Cadiz“.

„Taip, buvo liūdnų vakarų, kaip kad tose rungtynėse su „Cadiz“. Tačiau šiemet buvo blykstelėjimų: prieš „Real“ Karaliaus taurėje, taip pat Supertaurėje, šiandien. Dirbame toliau, turėjome aiškų planą ir komanda jo puikiai laikėsi“, – teigė D.Simeone.

„Scanpix“ nuotr./Diego Simeone
„Scanpix“ nuotr./Diego Simeone

„Atletico“ lyderis A.Griezmannas žaidė rungtynėse su „Inter“ nuo pirmosios minutės, tačiau prieš tai praleido ketverias rungtynes dėl traumos.

„Labai stengiausi, kad galėčiau čia šiandien būti. Dirbau rytais, per pietus ir naktimis su fizinio rengimo treneriais. Tai buvo kertinės rungtynės, bandžiau atsigauti būtent joms. Iš pradžių bandymas buvo sugrįžti į rungtynes su Bilbao „Athletic“, tačiau tai nebuvo įmanoma. Net eiti negalėjau."

Sekmadienį „Atletico“ laukia „La Liga“ rungtynės prieš „Barcelona“.

„Dabar apie Čempionų lygos burtus negalvojame, reikia pasimėgauti šia akimirka, – teigė A.Griezmannas. – Turime dvi laisvas dienas, tad pailsėsime, grįšime į kovą sekmadienį. Tačiau visiems mes būsime sudėtingas varžovas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius