Po trečiojo futbolo A lygos turo – trivaldystė

Vilniaus „Žalgiris“ ir Gargždų „Banga“ prarado pirmuosius taškus, o tuo pasinaudojusi Pakruojo „Kruoja“ pavijo lyderius. Tai – pagrindinis „SMScredit.lt A lygos“ čempionato trečiojo turo akcentas.
„Žalgirio“ futbolininkai
„Žalgirio“ futbolininkai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lyderiai. „Žalgiris“ ir „Banga“ nesugebėjo laimėti derbių – vilniečiai su „Trakais“ sužaidė 1:1 , o gargždiškiai Klaipėdoje rungtynes su „Atlantu“ baigė be įvarčių. „Kruoja“ namų dvikovoje Panevėžyje nepagailėjo autsaiderės Alytaus „Dainavos“ – 4:0.

Įvarčiai. Šįkart jų buvo įmušta gerokai mažiau nei pirmųjų dviejų turų rungtynėse – dešimt. Keturi jų įkrito į alytiškių vartus.

Dievai. Juos po turo minėjo du treneriai. „Gal neįmušėme „Bangai“ dėl to, kad tokia buvo Dievo valia. Neįmušėme šįkart – įmušime kitą sykį“, – žaibais, kitaip nei po antrojo turo rungtynių su „Klaipėdos granitu“, kai grasino savo futbolininkams finansinėmis baudomis, šįkart nesisvaidė „Atlanto“ strategas Konstantinas Sarsanija.

„Futbolo dievai to neatleidžia: jei užsidarysi, vis tiek ką nors pražiopsosi ir nusvilsi“, – reziumavo Panevėžio „Ekrano“ treneris Valdas Dambrauskas, kurio jauni žaidėjai išleido pergalę iš rankų ir su „Klaipėdos granitu“ – sužaidė 1:1.

Tradicija. „Žalgiris“ trečiose rungtynėse iš eilės praleido vieną įvartį. Šis buvo skausmingesnis už ankstesnius – nei „Šiauliams“, nei „Sūduvai“ tikslūs smūgiai į žaliai baltų vartus taškų iškovoti nepadėjo, o „Trakų“ saugo Jurijaus Mamajevo išlyginamasis įvartis kainavo vilniečiams pergalę.

Žiūrovai. Dviejų sostinių klubų derbis į LFF stadioną priviliojo du su puse tūkstančio žiūrovų. Nors nominalų rungtynių šeimininkų statusą turėjo „Trakai“, „Žalgiris“ irgi buvo gausiai palaikomas, nes žaidė savo mieste ir savo arenoje.

Debiutas. „Trakų“ komandoje pirmą kartą šį sezoną rungtyniavo dar vienas futbolininkas, jau atstovavęs Lietuvos rinktinei. Prie Vytauto Lukšos, Pauliaus Grybausko ir Tado Labuko šįsyk prisidėjo traumą išsigydęs Darius Miceika.

Nulis. Tiek įvarčių per 270 žaidimo minučių šiame „SMScredit.lt A lygos“ čempionate praleido „Banga“. Nors šalies vicečempionas „Atlantas“ paskutinį rungtynių pusvalandį negailestingai smaugė gargždiškius, vartininkas Šarūnas Jurevičius ir vėl liko „sausas“. Rezultatas 0:0 užfiksuotas pirmą kartą šiame čempionate.

Devyni. Rungtynių pabaigoje „Bangos“ futbolininkams, tarsi antikiniams Termopilų perėjos gynėjams, teko stabdyti gerokai gausesnes varžovų pajėgas. Rungtynes gargždiškiai baigė devyniese: už antruosius įspėjimus iš aikštės buvo pašalinti pradžioje Sergejus Ševčukas, o paskui – ir Aurelijus Staponka.

Progos. „Taip, jos nerealizuotos, bet reikia ir kitoms rungtynėms pasilikti“, – šyptelėjo du įvarčius „Dainavai“ įmušęs „Kruojos“ žaidėjas Aivaras Bagočius. Pakruojo komanda įmušė keturis kartus, bet rezultatas nesunkiai galėjo būti dviženklis, jei nugalėtojai nebūtų tokie gailestingi chaotiškai varžovų gynybai.

Nepavojingi. „Dainavos“ puolėjas Kęstutis Balčiūnas šįkart pataikė į skersinį, bet tai buvo bene pirmas pavojus varžovų vartams, kurį alytiškiai sukūrė šį sezoną. Per trejas rungtynes 13 įvarčių praleidusi dzūkų komanda kol kas neįmušė nė sykio.

Pastaba. „Džiugina komandos charakteris, bet nedžiugina tai, kad žaisti pradedame tik praleidę įvartį“, – savo futbolininkų ryžto drąsiai rungtyniauti nuo pirmųjų minučių po lygiųjų Panevėžyje pasigedo žaidžiantysis „Klaipėdos granito“ treneris Robertas Poškus.

Raumenys. „Pirmą kartą šiemet žaidėme ant žolės. Sunku, nes dirba visai kiti raumenys. Sėdome ir nusėdome“, – pralaimėjimo priežastį 0:2 Marijampolės „Sūduvai“ nurodė „Šiaulių“ treneris Gedeminas Jarmalavičius. Suvalkijos komanda antrą kartą šį sezoną namų rungtynes žaidė ant gyvos žolės, o ne ant sintetinės dangos, ant kurios vyko visos kitos „SMScredit.lt A lygos“ dvikovos.

Deja vu. „Sūduva“, pelniusi pirmuosius tris šio sezono taškus, kaip ir pernai, pirmą pergalę iškovojo trečiajame ture.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius