-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Po triumfo emocingas J.Mourinho: „Ši pergalė liks „AS Roma“ ir mano istorijoje“

Jose Mourinho magija vėl suveikė. Pirmą sezoną prie „AS Roma“ vairo stovintis portugalas sugrąžino triumfo akimirkas į amžinąjį miestą, kai trečiadienio vakarą „romėnai“ triumfavo inauguracinio UEFA Konferencijų lygos sezono finale.
Jose Mourinho
Jose Mourinho / „Scanpix“/AP nuotr.

J.Mourinho auklėtiniai Albanijos sostinėje Tiranoje vykusiame finale 1:0 palaužė Roterdamo „Feyenoord“ klubą iš Nyderlandų ir iškovojo pirmą klubo trofėjų nuo 2008 metų, kai laimėjo Italijos taurę.

Pernai vasarą Romos klubo vairą perėmęs portugalas po triumfo neslėpė emocijų ir kalbėjo apie tai, kaip sunku buvo laimėti šį titulą.

„Laimėti yra labai sudėtinga, tam reikia daugybės sąlygų. Mūsų komanda per sezoną sužaidė 55 rungtynes. Pasiekėme finalą būdami pavargę, bet sugebėjome tai paslėpti, – atskleidė J.Mourinho. Turiu fantastišką žaidėjų būrį, tai mane verčia graudintis. Mums buvo sunku antrame kėlinyje, varžovai žaidė gerai ir mus spaudė, vertė mus priimti gynybinius pakeitimus.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho

59-erių Portugalijos specialistas laimėjo jau penktą UEFA trofėjų.

Su „Porto“ jis 2003 metais iškovojo UEFA taurę, kitais metais sensacingai su gimtosios šalies klubu triumfavo UEFA Čempionų lygoje, šį pasiekimą 2010-aisiais pakartojo su Milano „Inter“, o 2017-aisiais triumfavo UEFA Europos lygoje su „Manchester United“.

J.Mourinho tapo tik antruoju treneriu po Giovanni Trapattoni, laimėjusiu penkis Europos turnyrų titulus. Kadangi tai buvo pirmas Konferencijų lygos sezonas, portugalas dabar yra ir vienintelis strategas, turintis visų trijų UEFA turnyrų aukso apdovanojimus.

„Padaryti tai su „Porto“, „Inter“ ir „Roma“ yra ypatinga, – klubus, su kuriais nebuvo laikomas favoritu, išskyrė J.Mourinho. – Viena yra tada, kai visi iš tavęs tikisi laimėti, nes esi daug investavęs, bet kita, kai niekas nesitiki, tada jautiesi ypatingai. Ši pergalė liks „Roma“ istorijoje, bet tuo pačiu ir mano. Man sakė, kad be manęs tik seras Alexas [Fergusonas] ir Giovanni Trapattoni yra laimėję europinius trofėjus trijuose skirtinguose dešimtmečiuose. Tai mane verčia verstis šiek tiek senu, bet tai puikus pasiekimas mano karjeroje.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho

J.Mourinho komanda eilinį kartą pergalę įtvirtino savo geležine gynyba.

Įdomu tai, kad portugalo treniruojamos komandos nepraleido įvarčių jau ketvirtame UEFA turnyro finale iš eilės – „Ypatingojo“ treniruotai komandai įmušęs yra tik Henrikas Larssonas: švedas pelnė du įvarčius 2003 m. UEFA taurės finale, bet jo atstovaujamas Glazgo „Celtic“ 2:3 nusileido „Porto“.

Po triumfo Tiranoje portugalas taip pat patvirtino, jog kitą sezoną tęs darbus Italijos sostinėje.

„Nėra jokių abejonių, aš liksiu“, – patvirtino J.Mourinho.

Beje, spaudos konferencijos metu portugalas buvo išmaudytas komandos žaidėjų.

Savo ruožtu finalą pralaimėjusio „Feyenoord“ strategas Arne Slotas apgailestavo dėl iššvaistytų šansų.

„Antrame kėlinyje buvome aštresni nuo pirmos minutės, bet tau reikia ir šiek tiek sėkmės, o mes jos neturėjome. Turėjome laiko ir galimybių, kad pasižymėtume, bet nesugebėjome to padaryti. Galbūt tai susiję ir su varžovo pajėgumu.

Finaluose negauni dešimčių progų, gauni tik kelias. Ypač sudėtinga šansus susikurti, kai žaidi prieš Italijos komandą, o kai ją treniruoja Mourinho, tą padaryti yra dar sudėtingiau“, – kalbėjo olandas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius