Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po žygdarbio Sevilijoje – ispanų žiniasklaidos komplimentai „Žalgiriui“

„Daug abejonių“, – tokia antrašte penktadienio rytą pasitiko Sevilijos dienraštis „Diario de Sevilla“. Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai, atrodo, užsitarnavo ne tik varžovų, bet ir vietos žurnalistų pagarbą.
Ispanijos žiniasklaidos pirmieji puslapiai
Ispanijos žiniasklaidos pirmieji puslapiai / Mariaus Bagdono nuotr.

Prieš dvikovą mažai kas tikėjo, kad kuklus klubas iš Lietuvos bus pajėgus mesti iššūkį penkis kartus Europos lygos laimėtojai „Sevilla“, tačiau nepaprastai drausmingai sužaidę Valdo Urbono auklėtiniai atsilaikė ir į Vilnių parsiveža vos vieno įvarčio deficitą.

26 tūkst. aistruolių akivaizdoje „Sevilla“ laimėjo, bet šeimininkų žaidimas vietos žiniasklaidai užminė daug mįslių.

„Pablo Machino komanda nesugebėjo įmušti tiek, kiek planavo, ir laimėjo tik minimalia persvara, o tai reiškia, kad prieš kelionę į Lietuvą „Sevilla“ negali būti rami“, – rašo „Diaro de Sevilla“.

Geriausiais rungtynių žaidėjais šio dienraščio žurnalistai pripažino abiejų komandų vartininkus. „Žalgirio“ vartų sargas Džiugas Bartkus ir „Sevilla“ pirmasis numeris iš Čekijos Tomašas Vaclikas gavo po tris įvertinimo žvaigždutes.

Rolando Baravyko, Mamadou Mbodjio, Marko Tomičiaus, Jeremy Manzorro ir Tomašo Šimkovičiaus žaidimas įvertintas dviem žvaigždutėmis, Donovanas Slijngardas, Saulius Mikoliūnas, Serge'as Nyuiadzi, Slavko Blagojevičius ir Louisas Ogana gavo po vieną.

„Į Tanžerą – su mintis apie Vilnių“, – pažymi tas pats „Diario de Sevilla“.

Savaitgalį Maroke Sevilijos futbolininkų laukia Ispanijos Supertaurės mačas su galingąja „Barcelona“. Visgi dabar jau akivaizdu, kad į atsakomąjį mačą Lietuvoje andalūzai turės keliauti ne tik rimtai nusiteikę, bet ir netaupydami savo lyderių.

„Be įvarčių, bet su vartininku“, – ketvirtadienio vakarą apibendrino Madride leidžiamas didžiausias Ispanijos sporto dienraštis „Marca“.

„Pirmajame mače savo aikštėje „Sevilla“ pasiekė minimalią pergalę, bet neišsklaidė abejonių. Pablo Machino tausojo Gabrielį Mercado, Jesusą Navasą, Rocque Mesa ir Franco Vazquezą galvodamas apie sekmadienį vyksiantį Ispanijos Supertaurės mačą, bet įtikinamos pergalės pasiekti nesugebėjo. Rungtynių pradžioje šeimininkai buvo kur kas geresni už lietuvius, Evero Banegos nuostabus įvartis suteikė pranašumą, bet antroje rungtynių pusėje „Sevilla“ žaidimas sugriuvo ir jau Tomašas Vaclikas turėjo rodyti visą savo meistriškumą“, – rašo „Marca“.

„Nerimą kelianti minimali pergalė prieš išvyką į Vilnių, – teigia „Sur“. – Žalgiriečiai pridarė problemų Sevilijos komandai, kuri pirmą savo varžovą „Ujpešt“ įveikė be didesnio pasipriešinimo.“

„Apsunkintas Sevilijos gyvenimas, – sutartinai penktadienio rytą rašo ir AS. – Nors treneris mintimis jau yra dvikovoje prieš „Barcelona“, akivaizdu, kad ne minimalios pergalės namuose „Sevilla“ tikėjosi. E.Banega taiklus smūgis suteikė pranašumą, bet Vilniuje lengva nebus.“

VIDEO: „Vieni vartai“ – naujo sezono premjera, stebinantys Lietuvos klubai ir kosminės sumos Anglijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius