Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijai už profesionalų darbą rungtynių metu laišku padėkojo ir futbolo sirgalius

Laikinai policijos generalinio komisaro pareigas einantis Algirdas Stončaitis šį rytą padėkojo Lenkijos policijos vadovybei, taip pat Poznanės ir Bialystoko policijos vadovams, kurių specialios pajėgos pirmą kartą istorijoje padėjo Lietuvos policijai užtikrinti saugumą futbolo rungtynių metu.
Viešojo saugumo tarnyba LFF stadione
Viešojo saugumo tarnyba LFF stadione / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tai, kas anksčiau buvo įsivaizduojama kaip teorija ir mokymai, vakar buvo puikiai realizuota praktinėje veikloje. Priumo sprendime įtvirtintas tarptautinio policijos bendradarbiavimo instrumentas pasitelkti kitų ES valstybių narių policijos pareigūnus užtikrinant viešąją tvarką ir visuomenės saugumą, nusikaltimų prevenciją ir pagelbstint didelio masto renginių, nelaimių bei didelių avarijų atvejais, vakar buvo praktiškai įgyvendintas Lietuvos sostinėje. Visų Lietuvos policijos pareigūnų vardu reiškiu Jums nuoširdžią padėką už leidimą pasitelkti Jūsų profesionaliai parengtus pareigūnus, taip pat dėkoju Lenkijos pareigūnams, dirbusiems Lietuvoje", – padėkos laiške rašo Algirdas Stončaitis.

Policijos vadovai taip pat dėkoja Vilniaus aps. vyriausiojo policijos komisariato, kitų policijos įstaigų pareigūnams, kolegoms iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir Viešojo saugumo tarnybos prie VRM, kurie padėjo Lietuvos policijai užtikrinti žmonių saugumą ir viešąją tvarką. „Eilinį kartą pademonstravote savo profesionalumą, puikų taktinį pasirengimą, sumanumą ir išradingumą. Operatyvių Jūsų pastangų dėka pavyko išvengti didesnių neramumų ir užtikrinti futbolo sirgalių ir miestiečių saugumą"-teigia A. Stončaitis.

Padėkos žodžių ir gerų vertinimų pareigūnai sulaukė ir iš futbolą stebėjusių sirgalių, FIFA atstovų, abiejų klubų atstovų. Profesionalų teisėsaugos darbą iliustruoja ir šįryt gautas piliečio laiškas:

„Noriu pasidžiaugti policijos darbu Žalgirio ir Lech rungtynėse. Paprastam piliečiui matomų pavojų tikrai nekilo, viskas praėjo saugiai ir galėjome jaustis saugiai. Džiugu, jog bendradarbiavote su Lenkijos spec. pajėgomis. Ačiū, jog esate"-rašo futbolo sirgalius.
 
Vakarykščių rungtynių metu dėl įvairių smulkių pažeidimų surašyti 7 administracinių teisės pažeidimų protokolai už nedidelį chuliganizmą, alkoholinių gėrimų gėrimą viešoje vietoje, tačiau didesnių neramumų išvengta. 

Policija dėkoja abiejų klubų sirgaliams už geranoriškumą ir toleranciją bei sveikina žalgiriečius su gražia pergale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius