Potencialūs „Trakų“ varžovai Europos lygos atrankoje – „Premier“ lygos klubai

Likus lygiai vienam mėnesiui iki UEFA Europos lygos atrankos burtų žinomi jau beveik visi 104 klubai, kurie pradės atranką pirmajame turnyro etape. Tarp jų bus ir vienas Anglijos „Premier“ klubas, kuriam ši teisė bus suteikta, kaip „Fair play“ (garbingo žaidimo) ambasadoriams.
„Everton“ nušlavė „Manchester United“
„Everton“ futbolininkai / „Scanpix“/PA Wire/Press Association Images nuotr.

„Tiek mūsų žaidėjams, tiek visam Lietuvos futbolui būtų tik į naudą, kad pas mus atvyktų toks žinomas klubas, kaip „Everton“, „Aston Villa“ ar „Newcastle United“. Bet jei atvirai, norėtųsi, kad tai įvyktų ne pirmajame atrankos rate“, – apie galimybę pradėti turnyrą su Anglijos klubu kalbėjo „Trakų“ direktorius Virmantas Lemežis.

Senosios sostinės riteriai, kaip ir Klaipėdos „Atlantas“, Pakruojo „Kruoja“ bei Latvijos ir Estijos klubai pateko į neskirstytųjų grupę, o tai reiškia, kad pirmajame etape Baltijos šalių derbio tikrai nebus.

„Kaip ir anksčiau minėjau, nesinorėtų tolimos išvykos, tad tikrai gerai būtų neištraukti tarp skirstytųjų patekusių Azerbaidžano „Neftchi“ ar Moldovos Tiraspolio „Šerif“ klubų. Žiūrint į komandų pajėgumą, tai aišku, kad norvegų „Rosenborgo“ ar švedų „Elfsborgo“ tikrai nenorėtumėm“, – kalbėjo V.Lemežis.

Prieš burtų traukimą, UEFA klubus suskirstys į atskirus krepšelius. Lietuvos klubai turėtų patekti į Šiaurės zoną, kurioje be Baltijos šalių klubų bus Britų salų, Skandinavijos šalių bei Beneliukso atstovai. UEFA, savo nuožiūra, į kiekvieną krepšelį gali pasiūlyti ir savo kandidatus.

Tarp skirstytųjų, pirmajame etape yra ir nemažai silpnesnių šalių atstovų: Islandijos „Hafnarfjardar“ bei „Reykjavik“, Airijos „Shamrock Rovers“ ir „St. Patrick's Athletic“, Liuksemburgo „F91 Dudelange“, Šiaurės Airijos „Linfield Belfast“, Maltos „Valletta“, Farerų Salų „Torshavn“ ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius