-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Povilas Krasnovskis prieš rungtynes su „Žalgiriu“: „Aišku, norisi įrodyti vertę ir priversti gailėtis, kad jie mane paleido“

Dveji metai ant atsarginių suolo ir nei vienos realios galimybės atsiskleisti. Komandos draugų pergalės dažniausiai stebėtos iš tribūnų bei džiaugsmas dėl komandos, bet ne dėl savęs. Tokiu sau ne itin maloniu ritmu „Žalgiryje“ dvejus karjeros metus praleido dabartinis „Trakų“ saugas Povilas Krasnovskis, kuris prieš sezoną grįžo ten, kur prieš keliolika metų pradėjo savo futbolininko karjerą.
Povilas Krasnovskis
Povilas Krasnovskis / fktrakai

„Man visos rungtynės yra vienodai svarbios, tačiau „Žalgiryje“ yra likęs būrys mano draugų ir bičiulių, tad rungtynės su buvusia komanda bus kitokios. „Žalgiris“ man principinis varžovas, aikštėje jokių draugysčių nebus“, – pokalbį su fkt.lt pradėjo P.Krasnovskis.
 
– Povilai, neabejojama, kad „Žalgirio“ treneriui, valdžiai norėsite įrodyti, kad be reikalo  jums nebuvo suteiktas šansas...
 
– Kažkaip ieškoti priežasčių bei ieškoti kaltų, kodėl nepavyko įsitvirtinti „Žalgiryje“ nenorėčiau. Kaip buvo, taip buvo. Bet aišku, kad norisi įrodyti savo vertę ir, galbūt, kažkiek priversti gailėtis, kad paleido mane. Į šį klausimą bus atsakyta penktadienį.
 
– „Žalgiris“ antrajame ture „Sūduvą“ tiesiog nušlavė. Kaip komanda reagavo į tokį žalgiriečių benefisą?
 
– Čempionatas dar tik prasidėjo, tad dar visko gali nutikti. Mes nesureikšminame „Žalgirio“ aštuonių įvarčių. Darėme su treneriu jų rungtynių analizę ir matėme, kad „Sūduva“ darė labai šiurkščias klaidas. Mums svarbiausia nelipti ant to paties grėblio. Jei nedarysime tokių klaidų, „Žalgiriui“ būsime rimtas varžovas.
 
– Net ir įvertinus faktą, kad „Žalgiris“ žiniasklaidoje yra piešiamas kaip baubas?
 
– Lietuvoje nieko nereikia bijoti, net ir „Žalgirio“. Taip, jie sekmadienį sužaidė kaip iš natų, tačiau „Sūduvai“ gal tai buvo juodžiausia diena klubo istorijoje. Kartais taip nutinka, tačiau nuo to „Žalgiris“ nepasidarė nei siaubas, nei baubas. Svarbiausia mums bus žaisti tą žaidimą, kurio iš mūsų norės treneris.
 
– Jūs patys antrajame ture patyrėte nesėkmę. Neišmušė ji iš vėžių?
 
– Tose rungtynėse daug kovojome, daug jėgų atidavėme ir tikrai gaila, kad nepavyko laimėti. Tačiau nei vienas iš mūsų nenuleidome galvos, visi siekiame, kuo greičiau reabilituotis, dirbame per treniruotes, analizavome savo rungtynes ir svarbiausia radome priežastis, kodėl nelaimėjome.
 
Tos rungtynės buvo kovingos, mes varžovams nenusileidome nei vienoje dvikovoje. Tiesiog jie savo progą išnaudojo, o mes ne.
 
– Prieš pirmąjį ir prieš antrąjį turą komandos draugai nuolat pabrėždavo, kad dar labai trūksta savitarpio supratimo. Kaip dabar? Geriau suprantat vienas kitą?
 
– Be abejo, jaučiasi, kad komanda kartu yra gerokai ilgiau. Kiekvieną dieną vis geriau vienas kitą pažįstame ir atrandame savyje ir komandos drauguose vis kitų savybių. Aišku, stengiamės išnaudoti gerąsias jų puses. Taip žaidimas po truputį ir klijuojasi.
 
– Penktadienį sinoptikai praneša 15 laipsnių šilumos. „Trakams“ tai pliusas ar minusas, žaidžiant su stipriu varžovu?
 
– Žinoma, geriau, nes susirinks daugiau žiūrovų. Tikiuosi, kad atvažiuos nemažai trakiškių, kurie mus palaikys ir suteiks papildomos motyvacijos.
 
– Dar reikia papildomos motyvacijos?
 
– Man, iš tikrųjų, netrūksta. Praėjusį sezoną nepakilau nuo suolo, tad šį sezoną noriu tik žaisti. Manau, kad ir komandos draugams motyvacijos netrūks, nes visi nori save parodyti iš geriausios pusės.
 
 
Rungtynės „Trakai“ – „Žalgiris“ Vilniaus LFF stadione bus žaidžiamos penktadienį 19.00 valandą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius