-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pralaimėjus Ispanijos čempionatą „Barcelona“ klubą paliko treneris Gerardo Martino

Ispanijos „Primeros“ karūną šeštadienio vakare praradusios „Barcelona“ ekipos treneris Gerardo Martino paliko komandos vyriausiojo trenerio postą. Tata pravarde žinomas 51 metų Argentinos futbolo specialisto ir katalonų klubo keliai išsiskyrė abipusius susitarimu.
Gerardo Martino
Gerardo Martino / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po šios žinios beveik nebeabejojama, kad prie „Barcelona“ vairo stos šį sezoną Vigo „Celta“ treniravęs 44 metų Luisas Enrique. Jis neseniai pranešė, kad po sezono paliks klubą.

„Man buvo garbė treniruoti šią komandą, atsiprašau komandos sirgalių, kad nepasiekėme prieš sezoną iškeltų tikslų“, – sakė G.Martino.

Praėjusių metų Ispanijos čempionė „Barcelona“ šį sezoną liko be titulų. „Primera“ lygos likimą lėmė šeštadienio vakaro mačas su čempionu tapusiu Madrido „Atletico“. Ta pati komanda katalonus ketvirtfinalyje išmetė ir iš UEFA Čempionų lygos, o Ispanijos taurės finale 1:2 pralaimėta Madrido „Real“.

G.Martino į „Barcelona“ klubą atvyko vasarą, kai vos metus komandą treniravęs Tito Villanova pranešė apie atsinaujinusį vėžį, dėl kurio treneris dirbti nebegalėjo. Prieš kiek mažiau nei mėnesį T.Vilanova liga įveikė – treneris mirė.

51 metų argentinietis į Barseloną atvyko iš gimtinės, kur dirbo „Newell's Old Boys“ komandos treneriu. Tai buvo pirmoji jo darbovietė Senajame žemyne. Jau anksčiau buvo pranešta, kad argentinietį komandos trenerio poste norėtų matyti „Malaga“ klubas.

Šį sezoną G.Martino vadovaujama „Barcelona“ sužaidė 58 oficialias rungtynes, per kurias iškovojo 40 pergalių, 10 kartų sužaidė lygiosiomis ir 8 sykius pralaimėjo. Įmuštų/praleistų įvarčių santykis – 147/47. Per sezoną komanda gavo 47 geltonas ir tik vieną raudoną kortelę.

Gerardo „Tata“ Martino karjera

G.Martino 1980–1996 profesionaliai žaidė futbolą, tačiau Argentinos rinktinei atstovavo tik kartą.

1998 m. pradėjo trenerio karjerą, futbolo paslapčių mokėsi iš čiliečio Marcelo Bielsos. Treniravo keletą mažai žinomų Argentinos ir Paragvajaus futbolo klubų kol 2006 metais stojo prie Paragvajaus rinktinės vairo. Šiai komandai „Tata“ vadovavo penkerius metus, o 2007 metais buvo pripažintas geriausiu Pietų Amerikos treneriu.

2012–2013 metų sezone treniravo legendinį „Newell's Old Boys“ klubą, kuriame pats žaidė 14 metų. Su šia komanda „Tata“ laimėjo Argentinos pirmenybes ir iškopė į „Libertadores“ taurės pusfinalį. „Newell's Old Boys“ komandos sirgalių G.Martino pripažintas geriausiu komandos žaidėju istorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius