Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija šlovina sveikinimo iš legendinio Pele sulaukusį Kylianą Mbappe

„Šiose rungtynėse tikruoju Messi buvo jis“, – savo tituliniame puslapyje apie Kylianą Mbappe rašo Prancūzijos sporto gigantas „L‘Equipe“.
Kylianas Mbappe
Kylianas Mbappe / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

19-metis Prancūzijos rinktinės futbolininkas pasaulio futbolo čempionato aštuntfinalio rungtynėse užbaigė Lionelio Messi ir Argentinos rinktinės kelionę – puolėjas uždirbo 11 metrų baudinį, įmušė du įvarčius ir padėjo nacionalinei komandai nuskinti pergalę rezultatu 4:3.

„Argentiniečių genijus nublanko prieš Prancūzijos herojų Kylianą“, – savo herojų aukštino „Le Parisien“. – Dabar jį drąsiai galime laikyti vienu geriausių pasaulio futbolininkų. Sveikas atvykęs į šias gretas, Kylianai!“

Lionelis Messi iš tiesų nublanko šiose rungtynėse – argentinietis atliko du rezultatyvius perdavimus, tačiau pats progų pasižymėti taip ir neturėjo. K.Mbappe futbolo žiūrovus iš savo sėdimų vietų privertė stotis po savo įspūdingo reido, kuris leido Prancūzijai įgyti pranašumą jau pirmajame kėlinyje.

„Prancūzija vedama nuostabaus Mbappe nubaudė gynyboje klydusią Argentiną, kurios klaidos šalyje sukėlė emocijų bangą“, – apie rungtynes ir du įvarčius įmušusį futbolininką rašė minėtas „L‘Equipe“.

Pagyrų šalies žiniasklaidoje sulaukė ne tik Paryžiaus „Saint-Germain“ žvaigždė: „Kylianas buvo nuostabus, tačiau Griezmannas taip pat buvo neįtikėtinas, o Pogba – neįveikiamas Argentinos žaidėjų“, – konstatavo „La Figaro“.

Fantastiškas K.Mbappe pasirodymas aštuntfinalio rungtynėse sulaukė įvertinimo ir iš legendinio Brazilijos futbolininko Pele – jis savo socialiniame tinkle pagyrė prancūzą, kuris pakartojo paties brazilo užfiksuotą rekordą: Pele su Mbappe yra vieninteliai žaidėjai pasaulio čempionate, kuriems pavyko įmušti du įvarčius per vienerias rungtynes būnant ne vyresniems nei 19-os metų.

„Sveikinu, Kylianai. Du įvarčiai per rungtynes tave pastato į labai šaunią kompaniją. Linkiu tau sėkmės ir kitose rungtynėse, išskyrus tada, kada susitiksi su Brazilija“, – tokia žinutė pasirodė buvusio futbolininko „Twitter“ tinkle.

Naujasis Prancūzijos futbolo herojus komandą į pusfinalį bandys atvesti kitą savaitgalį – prancūzai ketvirtfinalyje susigrums su Europos čempionus portugalus iš turnyro išmetusiu Urugvajumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius