-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos metų futbolininkas – Franckas Ribery

30-metis Prancūzijos futbolo rinktinės ir Miuncheno „Bayern“ klubo saugas Franck Ribery, kuris yra tarp trijų pretendentų į geriausio 2013 metų planetos žaidėjo titulą ir „Ballon d'Or“ („Auksinio kamuolio“) prizą, tradicinėje „France Football“ žurnalo apklausoje buvo pripažintas metų šalies futbolininku.
Franckas Ribery
Franckas Ribery / AFP/„Scanpix“ nuotr.

2013 metų laureatas leidinio apklausoje, kurioje dalyvavo dabartiniai ir buvę Prancūzijos futbolininkai, aplenkė kitus du saugus – Paulą Pogbą (Turino Juventus) ir Blaise'ą Matuidį („Paris Saint Germain“).

„France Football“ apklausos laureatu F.Ribery tapo jau trečią kartą, po triumfo 2007 ir 2008 metais.

Absoliutus apklausos rekordininkas – puolėjas Thierry Henry, kuris laureatu Prancūzijoje tapo penkissyk: 2000 ir 2003-2006 metais.

F.Ribery šiemet su Miuncheno „Bayern“ klubu laimėjo UEFA Čempionų lygą, Vokietijos pirmenybes, iškovojo Vokietijos taurę ir UEFA supertaurę.

Be to, prancūzas UEFA buvo paskelbtas geriausiu Europoje 2012-2013 metų sezone žaidusiu futbolininku.

Be F.Ribery, į geriausio 2013 metų planetos futbolininko titulą dar pretenduoja portugalas Cristiano Ronaldo (Madrido „Real“) ir argentinietis Lionelis Messi („Barcelona“).

Geriausiu 2013 metų šalies futbolo treneriu pagal „France Football“ versiją tapo Rudi Garcia, kuris, palikęs „Lille“ klubą, su „Roma“ vienuolike Italijos pirmenybėse per 15 turų nepatyrė nė vieno pralaimėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius