-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzų šou Nicoje: įmušė net 14 įvarčių

2024 metų Europos futbolo čempionato atrankos varžybose kelialapius į prestižinį turnyrą šeštadienį užsitikrino Nyderlandų, Rumunijos ir Šveicarijos rinktinės, o dienos kovas vainikavo negailestinga Prancūzijos rinktinės pergalė prieš Gibraltaro komandą rezultatu 14:0 (7:0).
Kylianas Mbappe
Kylianas Mbappe / REUTERS nuotr.

Atrankos B grupės rungtynės Nicoje grupės autsaideriams iš Gibraltaro nuo pirmųjų minučių ėmė klostytis itin blogai. Kelialapį į Europos čempionatą anksčiau užsitikrinę prancūzai jau 4 min. pirmavo 2:0.

Rezultatui esant 3:0, 18 min. iš aikštės dar buvo pašalintas vienas Gibraltaro rinktinės narys.

Tuomet įvarčiai pasipylė kaip iš gausybės rago. Pirmą kėlinį Prancūzijos futbolininkai laimėjo 7:0, o po pertraukos pasižymėjo dar tiek pat kartų.

Kylianas Mbappe šeimininkams pelnė 3 įvarčius (30 min. iš b., 75, 82), dukart pasižymėjo Kingsley Comanas (36, 66) ir Olivier Giroud (89, 90+2), po kartą Marcusas Thuramas (4), Warrenas Zaire-Emery (16), Jonathanas Claussas (34), Youssoufas Fofana (37), Adrienas Rabiot (64) ir Ousmane Dembele (73). Dar kartą Gibraltaro futbolininkai nukreipė kamuolį į savo vartus (3), o vienas O.Giruod įvartis buvo atšauktas po VAR peržiūros.

Per kitas šios grupės rungtynes Nyderlandų rinktinė namie 1:0 (1:0) palaužė Airijos komandą ir užsitikrino antrąją vietą grupėje bei kelialapį į Europos čempionatą.

Vienintelį įvartį 12 min. pelnė Woutas Weghorstas.

Po šios dienos kovų Prancūzijos ekipa savo sąskaitoje turi 21 tašką, Nyderlandų – 15, o trečiąją vietą užimanti Graikijos komanda – 12.

Paskutiniame ture lapkričio 21 d. graikai namie priims prancūzus, o Nyderlandų rinktinė vyks į Gibraltarą.

Standings provided by Sofascore

Dvejos rungtynės sužaistos ir I grupėje. Joje Rumunijos rinktinė Vengrijoje pranoko Izraelio komandą 2:1 (0:1) ir išstūmė iš pirmosios vietos Šveicariją, kuri namie sužaidė lygiosiomis 1:1 (0:0) su Kosovo komanda.

Tiesa, Izraelio komandos pralaimėjimas užtikrino kelialapius į Europos čempionatą tiek rumunams, tiek šveicarams.

Izraelio rinktinė išsiveržė į priekį jau 2 min., kai įvartį pelnė Eranas Zahavi. Vis dėlto jau 10 min. George Puscasas rezultatą išlygino, o 63 min. Ianis Hagi pelnė savo komandai pergalingą įvartį.

Tuo metu Bazelyje šveicarus 47 min. į priekį išvedė Rubenas Vargasas, bet 82 min. rezultatą išlygino Muhametas Hyseni.

6 komandų grupėje po 9 turų Rumunijos rinktinė turi 19 taškų, o Šveicarijos – 17. Atrankos ciklą šios komandos užbaigs tarpusavio dvikova lapkričio 21 d. Bukarešte. Tuomet ir paaiškės pirmosios vietos grupėje likimas.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius