Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Prasčiausia Europos futbolo komanda? Italijos klubo šventė greitai apkarto

„Benevento“ suteikia naują prasmę terminui „pramušti dugną“. Visi kiti penkių stipriausių Europos futbolo aukščiausių lygų klubai Anglijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje ir Ispanijoje yra iškovoję bent po tašką, bet Italijoje žaidžianti „Benevento“ – dar nė vieno.
„Benevento“ komanda debiutavo Italijos aukščiausioje lygoje aštuoniais pralaimėjimais iš eilės.
„Benevento“ komanda debiutavo Italijos aukščiausioje lygoje aštuoniais pralaimėjimais iš eilės. / „Scanpix“ nuotr.

„Benevento“ nesėkmių seriją pratęsė šią savaitę, kai rezultatu 0:1 nusileido kitai Italijos lygos dugno komandai Veronos „Hellas“.

Benevento futbolininkai čempionate pralaimėjo visus aštuonis mačus, tarp kurių pasitaikė skausmingų pamokų nuo „Napoli“ (0:6) ir „Roma“ (0:4).

60 tūkst. gyventojų miesto Pietų Italijoje ekipa įmušė tik du įvarčius, o praleido jau 19.

Lyg problemų būtų mažai, „Benevento“ kapitonas Fabio Lucioni diskvalifikuotas dėl dopingo praėjus dviem dienoms po pralaimėjimo Romos klubui. Futbolininkas teisinosi neva komandos medikai jam buvo skyrę vaistų.

„Crystal Palace“ Anglijoje ir „Alaves“ Ispanijoje irgi ilgai ieškojo pirmųjų taškų, abi šios komandos po šešių turų irgi turėjo tuščią sąskaitą. Bet dabar jos jau nutraukė taškų badą, kaip anksčiau tai padarė kitų stiprių lygų autsaideriai – „Metz“ Prancūzijoje ir „Cologne“ Vokietijoje.

„Jei pažiūrėtume į skaičius, jie yra baisūs, – pripažino „Benevento“ treneris Marco Baroni. – Tačiau mes nepasiduodame. Mes turime pradėti iš naujo ir surasti solidumą, kurį demonstravome per pirmuosius tris mačus.“

„Scanpix“ nuotr./„Benevento“ treneris Marco Baroni.
„Scanpix“ nuotr./„Benevento“ treneris Marco Baroni.

Čempionato pradžioje Benevento futbolininkams trūko nedaug bent iki lygiųjų. Jie pralaimėjo pirmąjį mačą 1:2 Genujos „Sampdoria“ klubui, nors pirmąjį įvartį pelnė „Benevento“ žaidėjas Amato Ciciretti. Tada sekė pralaimėjimas namie „Bologna“ komandai 0:1, o paskui Benevento klubas tik per teisėjo pridėtą laiką praleido įvartį ir nusileido „Torino“ 0:1.

Tačiau tada gavo skaudžią pamoką nuo Neapolio ir Romos klubų. „Psichologiškai sunku atsitiesti po skausmingų pralaimėjimų „Roma“ ir „Napoli“, – pridūrė treneris M.Baroni, kurio likimas einant trenerio pareigas kabo ant plauko. – Bet aš noriu ištraukti vyrus iš šios duobės.

Noriu išlaikyti jų nusiteikimą, nes žinau, kad ši sudėtis sugeba daugiau. Mums reikia rezultato, kuris suteiktų pasitikėjimo.“

Sirgaliai vis dar yra su komanda ir šį sezoną jau buvo užpildę 17,5 tūkst. vietų stadioną sausakimšai per rungtynes su Milano „Inter“.

„Scanpix“ nuotr./„Benevento“ komanda debiutavo Italijos aukščiausioje lygoje aštuoniais pralaimėjimais iš eilės.
„Scanpix“ nuotr./„Benevento“ komanda debiutavo Italijos aukščiausioje lygoje aštuoniais pralaimėjimais iš eilės.

Galų gale, vien žaisti „Serie A“ yra pasiekimas klubui, kuris buvo bankrutavęs 2005 metais ir turėjo pradėti viską iš naujo nuo ketvirtojo diviziono.

2015–2016 m. sezoną komanda dar žaidė trečiajame divizione, bet dvejus metus iš eilės vis kildavo aukščiau ir pirmą kartą per klubo 88 metų istoriją sugebėjo iškopti į „Serie A“.

Vadovaujama M.Baroni „Benevento“ tapo pirmąja komanda, kuri pateko į elitinę Italijos futbolo lygą vos po vieno sezono „Serie B“ pirmenybėse.

Ten ji finišavo penkta reguliariajame čempionate, bet iškovojo bilietą į „Serie A“ per atkrintamąsias varžybas, finale įveikusi „Carpi“ klubą.

Šventė nesitęsė ilgai. Pirmieji problemų ženklai pasirodė dar rugpjūčio pradžioje, kai „Benevento“ buvo eliminuota Italijos taurės varžybose po pralaimėjimo 0:4 namie prieš „Serie B“ ekipą „Perugia“.

„Scanpix“ nuotr./„Benevento“ komanda debiutavo Italijos aukščiausioje lygoje aštuoniais pralaimėjimais iš eilės.
„Scanpix“ nuotr./„Benevento“ komanda debiutavo Italijos aukščiausioje lygoje aštuoniais pralaimėjimais iš eilės.

Prasta pradžia aukščiausioje lygoje ir pralaimėjimai dideliais skirtumais paskatino Italijos futbolo federacijos prezidento Carlo Tavecchio kalbas apie tai, jog „Serie A“ komandų skaičių galima būtų sumažinti nuo 20 iki 18.

„Regis, yra didelis atotrūkis tarp penkių ar šešių stipriausių klubų ir tų, kurie yra lentelės apačioje, – sakė ir Italijos olimpinio komiteto prezidentas Giovanni Malago. – Tai žemina visa lygą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius