Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praskleistas UEFA planų šydas: Čempionų lygos finalo ketvertas ir kovos rugpjūtį

Nacionaliniams Europos futbolo čempionatams pamažu įsivažiuojant, UEFA vis dar svarsto Čempionų ir Europos lygų pratęsimo scenarijus.
UEFA Čempionų lygos taurė
UEFA Čempionų lygos taurė / „Scanpix“ nuotr.

Italų leidinyje „La Stampa“ pranešama, kad visos likusios pagrindinių žemyno turnyrų kovos turėtų vykti rugpjūtį, tačiau kol kas dar nesutariama dėl turnyrų formato ir galimų rungtynių vietų.

Situaciją kiek apsunkina tai, jog pirmiausia turėtų būti sužaisti likę aštuntfinalio susitikimai.

Siūloma, kad jie būtų žaidžiami komandų namų stadionuose. Tokiu atveju Čempionų lygos aštuntfinalių rungtynes namuose priimtų „Manchester City“, Turino „Juventus“, Miuncheno „Bayern“ ir „Barcelona“.

„Scanpix“ nuotr./Sirgaliai į „Barcelona“ – „Las Palmas“ rungtynes nebuvo įleisti
„Scanpix“ nuotr./Sirgaliai į „Barcelona“ – „Las Palmas“ rungtynes nebuvo įleisti

Po aštuntfinalių, ketvirtfinaliuose aštuonios stipriausios komandos santykius aiškintųsi jau neutraliuose stadionuose žaisdamos po vieną susitikimą.

Tiesa, šiam scenarijui gali pasipriešinti televizijos, kurios jau yra sumokėjusios už iš dviejų rungtynių susidedančius ketvirtfinalio ir pusfinalio etapus.

Kiek sudėtingesnė situacija būtų su Europos lygos ekipomis, kadangi šiame turnyre liko nesužaisti ne tik visi atsakomieji aštuntfinalio mačai, bet ir dvi pirmosios aštuntfinalio rungtynės.

Dėl to tikėtina, jog aštuntfinalių dar nepradėjusios poros santykius išsiaiškintų per vieną mačą.

UEFA labai rimtai svarsto surengti finalo ketverto turnyrus, kurie galėtų vykti miestuose, kuriuose buvo numatyti Čempionų ir Europos lygų finalai.

Tokiu atveju, keturios stipriausios Čempionų lygos ekipos rinktųsi į Stambulą, o Europos lygos favoritai grumtųsi Gdanske.

Pagal dabar linksniuojamą scenarijų, Europos lygos finalas turėtų būti žaidžiamas rugpjūčio 26-ąją, o kova dėl Čempionų lygos taurės vyktų rugpjūčio 29-ąją.

Vis dėlto kol kas joks sprendimas dar nepriimtas – nors iš pradžių planuota posėdį surengti gegužės 27-ąją, dabar diskusijoms UEFA dar turi tris savaites.

Galutinį sprendimą dėl sezono pratęsimo Europos futbolo valdymo organizacija priims birželio 17-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius