-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prekybos startas: už vieną „Manchester United“ futbolo klubo akciją – 14 JAV dolerių, klubo vertė – 2,9 mlrd. dolerių

Surinkus visas investuotojų paraiškas buvo nustatyta vienos „Mancheste United“ fotbolo klubo akcijos kaina, kuri dabar lygi 14 JAV dolerių (apie 36 Lt). Klubas gaus 233 mln. dolerių, iš kurių pusė atiteks tiesiogiai pačiam klubui ir jo skoloms padengti, kita pusė – akcininkams iš JAV Glazerių šeimai. Klubo kontrolę ir toliau išlaikys Glazeriai.
„Manchester United“ futbolo klubo gerbėjai neslepia priešinškumo komandą valdančiai Glazerių šeimai
„Manchester United“ futbolo klubo gerbėjai neslepia priešinškumo komandą valdančiai Glazerių šeimai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Paskelbus akcijos kainą, tapo aišku, jog rinka klubą vertina 2,9 mlrd. dolerių (apie 7,5 mlrd. litų). Tai net 30 proc. mažiau nei įsivaizdavo akcininkai nustatydami didžiausią kainą platinimo pradžioje. Akcijomis bus pradėta prekiauti šiandien, jų kodas MANU.

Kaip tai vertinti? Buvo galima pamanyti, kad bus blogiau ir platintojams apskritai nepavyks surinkti daugiau nei 200 mln. dolerių, nes blogos nuotaikos akcijų rinkoje, labai brangiai vertinamas klubas, nepatikimos pajamų prognozės.

Bet pavyko. Tad „Manchester United“ klubas kainuoja 19 EBITDA (Ev/EBITDA), 5-6 pardavimus (P/S). Tai tikrai netinkama investuotojams, kurie gali spekuliatyviai tikėtis akcijos kainos pakilimo.  Dividendai nebus mokami.

Sirgaliai taip pat neturėtų džiaugtis, nes surinkta daug mažiau pinigų, nei planuota, be to, tik pusė surinktų pinigų pasieks klubą. Tad išbristi iš skolų „Manchester United“ tikrai nepavyks.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius