Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Anglijos „Premier“ lyga: dešimt 9-ojo turo išvadų

„Man City“ nemažina apsukų, o jų kaimynai su Jose Mourinho gavo pirmą stiprų niuksą žemiau juostos. Tuo iš karto pasinaudojo Harry Kane'as ir kompanija. Apie tai ir ne tik – Anglijos „Premier“ lygos 9-ojo turo apžvalgoje.
„Premier“ lygos svarbiausi akcentai
„Premier“ lygos svarbiausi akcentai

A.Wengero „Šventoji trejybė“

Pirmą kartą šį sezoną A.Wengeras į aikštę nuo pirmųjų minučių išleido tris kertinius savo komandos žaidėjus Mesutą Özilą, Alexandre'ą Lacazette'ą ir Alexisą Sánchezą ir galėjo džiaugtis ne tik penkių įvarčių fiesta, bet ir įtikinama pergale svečiuose prieš Liverpulio „Everton“.

Tiesa, tris įvarčius iš penkių „kanonieriai“ sugebėjo įmušti po to, kai raudoną kortelę prieš save išvydo Idrissa Gueye.

Kaip bebūtų, tikėtina, jog nuo šiol laimingą savo trejetą A.Wengeras į aikštę mes visada, kai tik galės tai daryti. Pavyzdžiui, lapkričio 5-ąją vykstančiame mače su lyderiu „Man City“.

9-ojo turo rezultatai
Londono „West Ham United“ „Brighton & Hove Albion“ 0:3
Londono „Chelsea“ „Watford“ 4:2
„Huddersfiled Town“ „Manchester United“ 2:1
„Manchester City“ „Burnley“ 3:0
„Newcastle United“ Londono „Crystal Palace“ 1:0
„Stoke City“ „Bournemouth“ 1:2
„Swansea City“ „Leicester City“ 1:2
„Southampton“ „West Bromwich Albion“ 1:0
Liverpulio „Everton“ Londono „Arsenal“ 2:5
Londono „Tottenham Hotspur“ „Liverpool“ 4:1

10 proc., kurie nuskandino komandą

Londono „Chelsea“ pagaliau iškovojo pergalę, 4:2 namuose pranokdamas „Watford“, bet savo žaidimu futbolo specialistų ir vėl neįtikino.

Po nuostabaus mačo svečių komandos strategas Marco Silva konstatavo: „Padarėme 90 proc. darbo, kad laimėtume rungtynes. Gaila, bet to neužteko.“

Kas tie likę 10 proc.? Galėtume jais vadinti „Watford“ puolėją Richarlisoną. Brazilas vėjais paleido dvi nuostabias progas, kai įmušti buvo net lengviau, nei nepataikyti į vartus.

Harry Kane'as – geriausias lygos puolėjas

Kad ir kiek savo puolėją begirtų Mauricio Pochettino, jo auklėtinis toliau įrodinėja, kad šiuo metu yra geriausias „Premier“ lygos puolėjas.

Jau dabar jis savo sąskaitoje turi aštuonis įvarčius ir gali pasigirti ypatingu universalumu.

Keturis iš jų Harry pelnė dešine koja, tris – kaire, vieną – galva. Du iš jų pelnyti iš vartininko aikštelės, keturi – iš baudos aikštelės, dar du – už iš jos.

Šį savaitgalį H.Kane'o jėgą pajautė ir „raudonieji“ – du įvarčiai, rezultatyvus perdavimas ir jokių šansų „Liverpool“. Absoliučiai jokių!

Išblėsęs nenugalimumo mitas

Įspūdingai sezoną pradėjęs Jose Mourinho ir jo „Man Utd“ netikėtai išsikvėpė. Praėjusiame ture vos tašką iškrapštę mače su „Liverpool“, „raudonieji velniai“ šį savaitgalį gavo smūgį žemiau juostos prieš lygos naujoką.

„Huddersfield“ iškovojo istorinę pergalę, pirmiausia sugebėjęs nukenksminti ginklą, kuriuo „Man Utd“ sezono pradžioje negailestingai terorizavo visus varžovus – puolimą.

Šeimininkų gynyba akivaizdžiai laimėjo prieš svečių puolimą. Davidas Wagneris pronoko „Ypatingąjį“ jo paties aštriausiu ginklu.

Pepo namų darbai veikia

Visi nepaliaujamai skaičiuoja „Manchester City“ taiklius smūgius ir žvėrišku tempu vis augantį įvarčių skirtumą, tačiau derėtų atkreipti dėmesį ir į priešingą grafą.

Šį sezoną Josepo Guardiolo auklėtiniai moka ne tik pulti, bet ir gintis, o tai šiai komandai garantuoja vis patogesnę poziciją turnyro lentelės viršuje.

Vos keturi praleisti įvarčiai – geriausias rezultatas tarp visų lygos ekipų. Tiek pat praleido tik antroje pozicijoje žengiantys kaimynai iš „United“.

Dar viena „sausa“ pergalė 3:0 prieš „Burnley“, dar trys taškai ir padidėjęs atotrūkis. J.Guardiola turėtų būti patenkintas tiek vartininku Edersonu, tiek visa gynybos linija, kurią prieš sezoną buvo priverstas keisti iš esmės.

WBA verkiant reikia permainų

„Strazdai“ ir toliau darda žemyn. „West Bromwich Albion“ 0:1 savaitgalį pralaimėjo „Southampton“ ekipai, tačiau svarbiausia klubo sirgaliams turėtų būti tai, jog komanda per visas 90 minučių taip ir nesugebėjo sukurti nieko pavojingo.

Per pastarąsias 18 rungtynių Tony Puliso ekipa laimėjo vos du kartus. Jei norima, kad ši serija neužsitęstų, komandos vadovams jau dabar reikia pagalvoti apie radikalius pokyčius. Galbūt net atsisukti į specialistą su beisbolininko kepurėle.

Kiauras kaip rėtis

Šį sezoną „Stoke City“ futbolininkai įveikė Londono „Arsenal“, sustabdė „Man Utd“, tačiau žaisti su menkesnio kalibro ekipomis jiems sekasi kur kas sudėtingiau.

Dar viena skaudi nesėkmė namuose 1:2 prieš „Bournemouth“ nubloškė ekipą į pavojingą zoną, kurioje komandos pradeda kovą dėl išlikimo.

„Iki šios savaitės maniau, kad tai buvo trečias geriausias mūsų startas „Premier“ lygoje“, – kalbėjo Markas Hughesas. Akivaizdu, kad dabar „Stoke“ vairininkas taip nemano.

Sužaidus devynis mačus „Stoke City“ praleido 20 įvarčių – daugiau nei bet kuri kita komanda. Labiau nei akivaizdu, ką komandai reikia pagerinti.

„Swansea“ vargai tęsiasi

Vasarą praradusios du svarbiausius savo žaidėjus Gylfi Sigurdssoną ir Fernando Llorente, „gulbės“ toliau tęsia kovą dėl išlikimo.

Vietoj šių žaidėjų komanda įsigijo kur kas kuklesnius Samą Clucasą, Roque Mesa ir Wilfriedą Bony, o išleidusi mažiau už bet kurį kitą „Premier“ lygos klubą iš karto atsidūrė tarp tų ekipų, kurioms pradėta klijuoti autsaiderių etiketė.

Kol kas „gulbės“ dar skrenda šiek tiek virš iškritimo zonos, tačiau nepastiprinus ekipos naujais žaidėjais, panašu, jog paskutinė giesmė gali būti ne pati linksmiausia.

Šio savaitgalio pralaimėjimas „Leicester City“ tą puikiai parodė. Komandai akivaizdžiai trūksta šviežio kraujo.

Daug vilčių, nulis produktyvumo

„West Ham United“ problemos ir toliau nesibaigia, o Slaveno Biličiaus galvos skausmas vis gilėja.

Jei tektų ieškoti tokio blankaus „plaktukų“ starto priežasčių, pirmiausia pirštą tektų besti į Marko Arnautovičių.

Vasarą austras iš „Stoke City“ į Londoną persikėlė už rekordinius „West Ham United“ 25 mln. svaro sterlingų, tačiau kol kas labiau primena komandos duobkasį nei gelbėtoją.

Kvailas elgesys ir raudona kortelė mače su „Southampton“, ne vienas nykus pasirodymas čempionate ir dar vienas beviltiškas bei tuščias mačas penktadienį.

Slogiame mače su „Brighton & Hove Albion“ S.Biličius brangiausią savo žaidėją buvo priverstas keisti. Kitos išeities kroatas nematė.

Užsitęsusi agonija

Kai Londono „Crystal Palace“ važiuoja žaisti „Premier lygos“ rungtynių svečiuose, jų varžovų sirgaliai gali iš karto trinti rankomis.

Šį sezoną sostinės klubas varžovų teritorijose atrodo beviltiškai.

Savaitgalio mače su „Newcastle United“ komanda jau atrodė kiek solidžiau nei ankstesniuose mačuose su „Man Utd“ (0:5) ar „Man City“ (0:4), bet vis tiek pralaimėjo 0:1.

Tai buvo jau septintasis „Crystal Palace“ pralaimėjimas svečiuose iš eilės.

Paskutinį įvartį varžovų aikštėje komanda įmušė balandį, „Anfield“ stadione, kai pavyko pasižymėti Christianui Benteke.

Turnyro lentelė
V Komanda R + = - Įvarčiai T
1 Manchester City 9 8 1 0 32:4 25
2 Manchester United 9 6 2 1 22:4 20
3 Tottenham Hotspur 9 6 2 1 19:6 20
4 Chelsea 9 5 1 3 17:10 16
5 Arsenal 9 5 1 3 17:12 16
6 Watford 9 4 3 2 15:18 15
7 Newcastle United 9 4 2 3 10:8 14
8 Burnley 9 3 4 2 8:9 13
9 Liverpool 9 3 4 2 14:16 13
10 Southampton 9 3 3 3 8:9 12
11 Huddersfield Town 9 3 3 3 7:10 12
12 Brighton & Hove Albion 9 3 2 4 9:10 11
13 West Bromwich Albion 9 2 4 3 7:10 10
14 Leicester City 9 2 3 4 12:14 9
15 Swansea City 9 2 2 5 6:10 8
16 West Ham United 9 2 2 5 8:17 8
17 Stoke City 9 2 2 5 10:20 8
18 Everton 9 2 2 5 7:18 8
19 Bournemouth 9 2 1 6 6:13 7
20 Crystal Palace 9 1 0 8 2:19 3

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius