Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Premier“ lygos 13-asis turas: 10 intrigų

Ar principinį varžovą „Tottenham Hotspur“ derbyje patiesę Londono „Arsenal“ futbolininkai skrajos ir rungtynėse svečiuose su „Liverpool“? Ar Davidas Moyesas iškovos pergalę „West Ham United“ klubui? 15min pristato dešimt didžiausių „Premier“ lygos 13-ojo turo intrigų.
„Premier“ lygos 13-ojo turo intrigos
„Premier“ lygos 13-ojo turo intrigos / „Scanpix“ nuotr.

Penktadienis

22:00 Londono „West Ham United“ – „Leicester City“

Neįprastai ne šeštadienį, o penktadienį startuojantis „Premier“ lygos turas prasideda nauju D.Moyesu šansu iškovoti pirmąją pergalę vadovaujant šlubuojančiam ir Slaveną Biličių jau atleidusiam „West Ham United“ klubui.

Žaidžiama namuose, tad galbūt? Vis dėlto D.Moyesui tikrai nepadeda tai, kad daug žaidėjų traumuoti – nežais nei Jamesas Collinsas, nei Michailas Antonio, nei Chicharito, nei Jose Fonte.

Galbūt išskyrus J.Collinsą, kiti futbolininkai „plaktukams“ itin svarbūs – ypač kalbant apie dantis puolime.

„Scanpix“ nuotr./Davidas Moyesas
„Scanpix“ nuotr./Davidas Moyesas

Be to, „Leicester City“ per penkerias pastarąsias rungtynes nėra pralaimėję „West Ham United“. Kita vertus, „lapinai“ dar nėra laimėję lygos mačo penktadieniais, o D.Moyesas, žinoma, „Premier“ lygoje dirbęs ir anksčiau, namų stadione dar nėra nusileidęs būtent „Leicester City“ ekipai.

Šeštadienis

17:00 Londono „Crystal Palace“ – „Stoke City“

„Crystal Palace“ šio sezono „Premier“ lygoje yra surinkęs vos 5 taškus, ir visus juos – namų stadione. Iškovota skambi pergalė prieš čempioną „Chelsea“ ir pasiektos dvejos lygiosios. Visi šeši įvarčiai irgi įmušti namų stadione.

„Crystal Palace“ šio sezono „Premier“ lygoje yra surinkęs vos 5 taškus, ir visus juos – namų stadione.

Turbūt logiška, kad šeimininkų strategas Roy Hogdsonas sėkmės tikisi ir dabar – į Londoną atvyksta tik vieną iš penkių pastarųjų mačų čempionate laimėję „Stoke City“ futbolininkai.

„Crystal Palace“ pranašumo gali suteikti ir tai, kad greta priekyje skrajojančių Wilfriedo Zaha ir Androso Townsendo po ilgos pertraukos rungtynes greičiausiai pradės traumą išsigydęs puolėjas Christianas Benteke.

17:00 „Manchester United“ – „Brighton & Hove Albion“

„Raudoniesiems velniams“ „Premier“ lygoje dabar labai svarbus kiekvienas mačas, jei Jose Mourinho ir jo auklėtiniai dar galvoja apie čempionų titulą – pirmaujantis kaimynas „Manchester City“ nemažina apsukų.

Tokios bus ir rungtynės su svečiais iš Braitono, gana netikėtai įsitaisiusiais pirmojoje turnyro lentelės pusėje.

„Scanpix“ nuotr./„Manchester United“ futbolininkai
„Scanpix“ nuotr./„Manchester United“ futbolininkai

„Manchester United“ trečiadienį pralaimėjo UEFA Čempionų lygoje, tačiau ten savo grupėje, regis, vis tiek liks pirmi, nes paskutiniame ture prieš Maskvos CSKA žais namuose. O „Old Trafford“ yra tapęs tikra tvirtove.

„Premier“ lygoje J.Mourinho vadovaujama ekipa namuose iškovojo visas penkias pergales, be to, įmušė 19 ir praleido vos vieną įvartį.

17:00 „Newcastle United“ – „Watford“

Geriausia naujiena „Watford“ aistruoliams prieš šeštadienio rungtynes buvo tai, kad Liverpulio „Everton“ klubas pagaliau nustojo bandyti persivilioti talentingą „širšių“ trenerį Marco Silvą. Dabar jau aišku, kad šis portugalas iki sezono pabaigos dirbs būtent „Watford“.

„Scanpix“ nuotr./Marco Silva
„Scanpix“ nuotr./Marco Silva

„Everton“ akcijų daugumą valdantis Farhardas Moshiri šį mėnesį itin agresyviai stengėsi įtikinti M.Silvą atvykti į Liverpulį ir „Watford“ siūlė didžiulę, 10 mln. svarų sterlingų viršijančią kompensaciją. Tačiau Londono priemiesčio klubo vadovai griežtai papurtė galvas.

Niukasle svečiams tikrai bus sunku, tačiau žinia apie tolesnį M.Silvos darbą klube, kuris kol kas rungtyniauja išties solidžiai ir užima aukštą 8-ąją vietą, gali įkvėpti žaidėjus ambicingai kovai.

17:00 „Swansea City“ – „Bournemouth“

„Gulbės“ iš Velso šį sezoną yra pasižymėjusios vos 7 kartus per 12 rungtynių. Mažiau (6) – tik „Crystal Palace“ futbolininkai. Nenuostabu, kad abu klubai įsitaisę turnyro lentelės dugne.

Paulo Clement'o auklėtiniai dabar yra patyrę jau keturis pralaimėjimus iš eilės ir yra vadinami vienais pagrindinių pretendentų atsisveikinti su „Premier“ lyga. Tiesa, į rikiuotę grįžta puolėjas Wilfriedas Bony, kuris tikina, kad yra pasiruošęs mušti – ir daug.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Wilfriedas Bony
AFP/„Scanpix“ nuotr./Wilfriedas Bony

„Jaučiuosi gerai. Nuo to laiko, kai grįžau į „Swansea City“, man buvo sunku, bet manau, kad laukia gera atkarpa. Galiu žaisti geriau, gali ir komanda. Esu tikras, kad taip ir bus“, – optimizmo nestokoja W.Bony.

17:00 Londono „Tottenham Hotspur“ – „West Bromwich Albion“

„Spurs“ aistruoliai jau pripratę, kad po puikių rungtynių europiniame turnyre – šiuo atveju pirmąją vietą UEFA Čempionų lygos grupėje garantavusios pergalės svečiuose prieš Dortmundo „Borussia“ – vietiniame fronte jie sulaukia itin blankaus pasirodymo.

Būtent todėl rungtynės su WBA Mauricio Pochettino treniruojamai ekipai tokios svarbios. Net po pralaimėjimo „Arsenal“ praėjusią savaitę „Tottenham Hotspur“ žengia aukštoje ketvirtojoje vietoje ir nuo antrą poziciją užimančio „Manchester United“ atsilieka tik 3 taškais.

„Scanpix“ nuotr./„Tottenham Hotspur“ futbolininkai
„Scanpix“ nuotr./„Tottenham Hotspur“ futbolininkai

Varžovas, bent šiuo metu, vienas parankesnių. Nors WBA garsėja nebloga gynyba, kurią pramušti nelengva, klubas atleido trenerį Tony Pulisą, o profesionalios pamainos jam dar nerado.

19:30 „Liverpool“ – „Londono „Chelsea“

Kad ir kaip greitai bėgtų Mohammedas Salah, kad ir kaip tiksliai muštų Sadio Mane, Roberto Firmino ar Philippe'as Coutinho, „Liverpool“ yra ekipa, turinti dvi filosofijas: ji puikiai puola, bet siaubingai ginasi.

Liverpulyje svečiuosis dažnai įvarčius mušantis Alvaro Morata, puikią formą įgijęs Edenas Hazardas.

Antradienio vakarą iš Jurgeno Kloppo treniruojamos ekipos ir vėl juokėsi visa Anglija. UEFA Čempionų lygos mače Sevilijoje „Liverpool“ pirmavo 3:0, bet po pertraukos praleido tris įvarčius ir mačas baigėsi lygiosiomis. Paskutiniame ture bus būtinas bent taškas mače su Maskvos „Spartak“.

Ar gynyba braškės ir svarbiose rungtynėse su „Chelsea“? Visai gali būti: Liverpulyje svečiuosis dažnai įvarčius mušantis Alvaro Morata, puikią formą įgijęs Edenas Hazardas. Lygiai taip pat svarbu, kad po mėnesio į startinę vienuolikę grįžo svarbus gynybos ramstis Davidas Luizas.

Vis dėlto Antonio Conte kortas gali sumaišyti negailestingas „Premier“ lygos tvarkaraštis. „Chelsea“ trečiadienį žaidė tolimajame Azerbaidžane (pirmyn ir atgal keliauta 9,3 tūkst. km), tad laiko pasiruošti šeštadienio mačui turėjo mažiau nei šeimininkai.

Sekmadienis

15:30 „Southampton“ – Liverpulio „Everton“

Abi ekipas skiria vos taškas, bet akivaizdžiai prastesnėje situacijoje – „Everton“ klubas, šį sezoną rungtyniaujantis ypač blankiai. Pridėkime beviltišką pralaimėjimą UEFA Europos lygoje Bergamo „Atalanta“ (1:5), ir taps aišku, kad mėlynoji Liverpulio pusė apskritai neturi kuo džiaugtis.

„Everton“ laimėjo tik vieną iš pastarųjų 11 mačų visuose turnyruose, kuriuose dalyvauja, ir padėti turbūt gali tik Wayne'as Rooney, ketvirtadienį visas 90 rungtynių minučių sužaidęs pirmą kartą nuo rugsėjo pabaigos.

„Scanpix“ nuotr./Wayne'as Rooney
„Scanpix“ nuotr./Wayne'as Rooney

Kita vertus, „Southampton“ futbolininkai šiose pirmenybėse irgi žaidžia labai blankiai. Visi ženklai rodo, kad mačas bus klampus ir, deja, visai nepatrauklus akiai.

16:00 „Burnley“ – Londono „Arsenal“

„Arsenal“ sirgaliai, džiūgavę po pergalės prieš „Spurs“ derbyje, ketvirtadienį nusileido ant žemės. UEFA Europos lygos rungtynėse svečiuose nusileista vokiečių „Köln“ – klubui, kuris Bundeslygoje per 12 mačų surinko vos du taškus ir žengia paskutinis.

„Arsenal“ sirgaliai, džiūgavę po pergalės prieš „Spurs“ derbyje, ketvirtadienį nusileido ant žemės.

Kita vertus, Vokietijoje nežaidė nė vienas pagrindinės sudėties žaidėjas, tad pailsėjusios „kanonierių“ žvaigždės į svečius pas „Burnley“ vyks nusiteikusios išsivežti pergalę.

Lengva tikrai nebus – Seano Dyche'o vadovaujami futbolininkai turnyro lentelėje yra surinkę tiek pat taškų kiek „Arsenal“ ir ypač sėkmingai žaidžia su elitinio šešeto klubais. Svečiuose įveiktas „Chelsea“, pasiektos lygiosios su „Spurs“ ir „Liverpool“.

18:00 „Huddersfield Town“ – „Manchester City“

Futbolo analitikai Anglijoje jau spėlioja, kad Pepo Guardiolos „Manchester City“ sezoną gali baigti nuo antrąją vietą užimsiančio klubo atsiplėšęs mažiausiai 15 taškų. Nors sužaistas dar tik trečdalis sezono, „miestiečiai“ žaidžia tiesiog fantastiškai.

Galbūt nereikėtų abejoti svečių sėkme ir Anglijos šiaurėje – šiaip ar taip, varžovas bus „Premier“ lygos naujokas. Bet „Huddersfield Town“ tikrai turi nagus – ekipos stadione triumfavo tik „Spurs“, o „Manchester United“ net pralaimėjo.

„Scanpix“ nuotr./„Huddersfield Town“ – „Manchester United“
„Scanpix“ nuotr./„Huddersfield Town“ – „Manchester United“

Negana to, P.Guardiola tikrai pamena praėjusį sezoną, kuomet Anglijos futbolo asociacijos taurės varžybose „Man City“ Hadersfilde sužaidė nulinėmis lygiosiomis. Nuo „miestiečių“ atsiliekančios ekipos tikrai džiaugtųsi, jei favoritai prarastų taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius