Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Premier“ lygos savaitės mačas: „Chelsea“ ir „Arsenal“ dvikova gali lemti sezoną

Anglijos „Premier“ lygoje šeštadienį netradiciniu laiku žaidžiamos pirmosios 24-ojo turo rungtynės. Vienvaldė lygos lyderė Londono „Chelsea“ namuose priima „Arsenal“ ekipą. Tai mačas, galintis nubraukti likusias mažytes „Arsenal“ viltis kautis dėl titulo.
Diego Costa ir Alexis Sanchezas
Diego Costa ir Alexis Sanchezas

Devyni taškai

Tokiu skirtumu „Chelsea“ (56 tšk.) futbolininkai šiuo metu pirmauja turnyro lentelėje prieš artimiausias persekiotojas iš Londono – „Arsenal“ (47 tšk.) ir „Tottenham“ (47 tšk.) komandas.

Nei vieni, nei kiti savaitės viduryje nepasinaudojo „Mėlynųjų“ lygiosiomis su „Liverpool“ ir nesumažino atsilikimo.

„Spurs“ sužaidė be įvarčių su autsaidere „Sunderland“, o Arsene'o Wengero ekipa sugebėjo namuose 1:2 pralaimėti „Watford“.

Jeigu „Chelsea“ laimi šeštadienio susitikimą, „Arsenal“ viltys kautis dėl titulo galutinai žlugtų. Pralaimėjimo atveju „Arsenal“ gali nusiristi net iki penktosios vietos, nes „Liverpool“ (46 tšk.) ir „Manchester City“ (46 tšk.) savaitgalį laukia ne per sunkiausi varžovai.

Čempionai

Jau dabar surastume gana mažai tikinčių, kad „Premier“ lygos čempione šį sezoną taps ne Antonio Conte komanda, nors 9 taškai vasario pradžioje dar tikrai nėra nepanaikinamas skirtumas.

Vis dėlto laimėjus prieš „Arsenal“ šeštadienį „Chelsea“ šansai išaugtų iki labai didelių. Po šio mačo A.Conte vyrams liks tik du susitikimai su pirmojo šešetuko komandomis – balandžio pradžioje su „Manchester City“ namuose ir po dviejų savaičių su „Manchester United“ išvykoje.

„Arsenal“ ir „Man City“ po šio turo liks dar ketverios tokios rungtynės, „Tottenham“ ir „Liverpool“ – trejos. Negana to, „Chelsea“ nereikia varginti kojų Čempionų lygoje.

„Scanpix“ nuotr./Antonio Conte
„Scanpix“ nuotr./Antonio Conte

Pirmas mačas

Pirmajame šio sezono susitikime, kuris vyko dar praėjusių metų rugsėjį, „Arsenal“ iškovojo užtikrintą pergalę 3:0 po Alexio Sanchezo, Mesuto Ozilo ir Theo Walcotto įvarčių. Tai yra vienas iš vos trijų „Mėlynųjų“ iki šiol patirtų pralaimėjimų EPL.

Tuomet „Chelsea“ dar ieškojo savojo žaidimo, A.Conte šiose rungtynėse žaidė keturių gynėjų linija. Po šio pralaimėjimo „Mėlynieji“ ėmė rungtyniauti 3-4-3 išsidėstymu, taip pasiekdami net 13 iš eilės pergalių seriją.

Pastarąjį kartą „Arsenal“ prieš „Chelsea“ abu susitikimus per sezoną laimėjo prieš trylika metų – 2003-2004 m. sezone, kai „Arsenal“ tapo čempione.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Arsene'as Wengeras
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Arsene'as Wengeras

Komandų naujienos

„Chelsea“ treneris greičiausiai galės remtis visais savo turimais žaidėjais. Smulkių problemų turi Davidas Luizas ir Willianas, tačiau greičiausiai jie bus pasirengę žaisti.

„Arsenal“ situacija sunkesnė. Santi Cazorla dėl traumos nežaidžia jau kurį laiką, greičiausiai negalės rungtyniauti ir Aaronas Ramsey. Saugas Mohamedas Elneny šiuo metu su Egipto rinktine Afrikos čempionate rengiasi finalui, o Granitas Xhaka negalės žaisti dėl raudonos kortelės.

Sudėtys

Prognozuojamos startinės sudėtys

„Chelsea“: T.Courtois; G.Cahillas, D.Luizas, C.Azpilicueta; M.Alonso, N.Kante, N.Matičius, V.Mosesas; E.Hazardas, D.Costa, Pedro.

„Arsenal“: P.Čechas; N.Monrealis, L.Koscielny, Sh.Mustafi, H.Bellerinas; F.Coquelinas, A.O.-Chamberlaine'as; D.Welbeckas, M.Ozilas, T.Walcottas; A.Sanchezas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius