-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš atsakomąsias rungtynes E.Jankauskas prabilo apie varžovų provokacijas

Lietuvos rinktinė jau rytojaus vakarą sužais antrąsias rungtynes dėl vietos ateinančio sezono UEFA tautų lygoje. Lietuviai Kaune nuo 19 valandos priims Gibraltaro futbolininkus.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / Elvio Žaldario nuotr.

Mūsiškiai pirmąsias rungtynes išvykoje laimėjo minimalia persvara 1:0, o komandos vyriausiojo trenerio Edgaro Jankausko teigimu – antradienį laukia antrasis serijos kėlinys.

„Rytoj laukia svarbių rungtynių antrasis kėlinys, lemiamas kėlinys, komanda yra pasiruošusi, gerai išnalizavome pirmas rungtynes, kur galbūt nežaisdami savo geriausio futbolo pasiekėme teigiamą rezultatą. Esame geroje pozicijoje, turime persvarą, savo sirgalius, kurių tikimės gausaus būrio.

Pirmos rungtynės buvo labai informatyvios, gal buvo keletas epizodų, kur jautėsi nervingumas, gerai susipažinome su priešininku, su jų braižu, dalykais, kurie galbūt futbolo ir nelabai puošia, kažkokios provokacijos, suolelio perdėtas aktyvumas, bet dabar tiksliai žinome, kad jie naudos visas pajėgas, kad padarytų įtaką galbūt ir teisėjų sprendimams, turėsime būti pasiruošę tam, kas vyks aikštėje ir šalia aikštės“, – sakė komandos treneris.

Jis taip pat pridėjo, kad komandos narių tarpe yra minimalių sveikatos nusiskundimų, tačiau dvikovai visa komanda turėtų būti pasiruošusi pilnai.

Dar sykį nusikėlęs ir pirmąją akistatą Portugalijoje, treneris pabrėžė, kad lietuviai momentais pasidavė varžovų provokacijoms ir nesužaidė taip, kaip norėtų.

„Buvo keletas epizodų, kur praradome tą emocinę kontrolę, turime turėti tai omenyje, kad mūsų priešininkas naudoja tokias detales žaidime, turime reaguoti profesionaliau, žinoti, kas mūsų laukia, matyti vieną jų veiksmą į priekį ir neatsakyti į jų provokacijas.

Tai nėra lengva, bet tai yra viena pagrindinių mūsų užduočių, kad išliktume aikštėje stabilūs ir profesionalūs, kad tai neduotų naudos mūsų priešininkams.

Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Lietuvos futbolo rinktinė
Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Lietuvos futbolo rinktinė

Manau, kad varžovai pirmame mače pasiekė maksimaliai gerą rezultatą, o mes, nesužaisdami geriausių rungtynių, nepasiekėme rezultato, kokio tikėjomės.

Susikūrėme, berods, šešis momentus, kurie galėjo baigtis įvarčiu, sužaidę tokias rungtynes išsivežėme įvarčio persvarą. Negaliu sakyti, kad tos rungtynės mums buvo labai blogos, turime pasidžiaugti ir mažomis detalėmis, o dabar jau žinome, kokios detalės mums neleido pasiekti geriausio rezultato.

Turime pagerinti savo žaidimą, jie žaidė labai kompaktiškai viduryje, bet komanda negali būti labai kompaktiška visur, gerai žinome, kur bus tie laisvesni plotai, turime akcentuoti tas detales ir perkelti tai į aikštę“, – mintimis dalinosi treneris.

E.Jankauskas taip pat pridėjo, jog viliasi, kad komanda ryt nuo pirmų minučių išeis maksimaliai nusiteikusi kovoti dėl pergalės.

„Ko gero visų komandų pradinis planas yra daugmaž vienodas – užduoti toną, parodyti, kas aikštėje yra šeimininkai. Be abejo, kad savo plane turime šitą detalę ir visose rungtynėse norime pradėti agresyviai, kontroliuoti kamuolį ir manau, kad rytoj nieko nekeisime šiose detalėse“, – akcentavo treneris.

Bilietus į šį mačą įsigyti galite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius