Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš atveriant urnas – išsikvėpus intriga: LFF prezidentas bus renkamas iš vieno kandidato

Ateinantį šeštadienį Kaune vyks neeilinė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) konferencija, kurioje bus renkamas naujasis LFF prezidentas.
Edvinas Eimontas, Tomas Danilevičius ir Nerijus Dunauskas
Edvinas Eimontas, Tomas Danilevičius ir Nerijus Dunauskas / Sauliaus Čirbos/LFF nuotr.

Likus mažiau nei savaitei iki rinkimų pradžios, tapo aišku, kad prezidentu futbolo visuomenė nori matyti vos vieną kandidatą – dukart geriausiu Lietuvos futbolininku pripažintą buvusį ilgametį šalies rinktinės kapitoną Tomą Danilevičių.

15min žiniomis, pasimatuoti prezidento antpečius nebūtų prieštaravę ir dar keli puikiai futbolo visuomenei žinomi asmenys, tačiau senieji LFF vilkai nusprendė, kad kurti intrigą bei bent minimaliai rizikuoti neverta.

Kad šalies futbolas ir toliau tvirtai vairuojamas tų pačių rankų, puikiai iliustruoja faktas, kad T.Danilevičių į LFF prezidento postą iškėlė Lietuvos futbolo teisėjų (LFTA), Futbolo techninio vystymo (FTVA) bei Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo (LVJFA) asociacijos.

Pastarosioms dvejoms vadovauja pilkuoju šalies futbolo kardinolu vadinamas Stasys Stankus ir jo bendražygis Vytautas Vaškūnas. Būtent šie kauniečiai bene labiausiai šiaušėsi dėl reformų, kurias prieš pasitraukdamas iš posto kartu su gerosios valdymo praktikos grupe siūlė ankstesnis prezidentas Edvinas Eimontas.

Pagal jų parengtą pirminį projektą, LFF valdymo mechanizme FTVA bei LVJFA buvo planuojamas tik epizodinis vaidmuo.

Sauliaus Čirbos/LFF nuotr./Regalijų perdavimas
Sauliaus Čirbos/LFF nuotr./Regalijų perdavimas

LFF prezidentas bus renkamas prieš tai buvusio ir atsistatydinusio prezidento kadencijos laikotarpiui, t.y. dvejiems metams. Pagal anksčiau patvirtintus naujuosius LFF įstatus, prezidentui naujoje organizacijos struktūroje paliekamas tik simbolinis reprezentacinis vaidmuo.

Svarbiausia figūra šalies futbole nuo praėjusio balandžio yra LFF generalinis sekretorius Nerijus Dunauskas. Ne paslaptis, jog jis ir būsimas LFF prezidentas yra svainiai. N.Dunauskas yra vedęs T.Danilevičiaus seserį.

Nors LFF būstinė ne vieną dešimtmetį yra Vilniuje, savaitgalį konferencija ir vėl bus rengiama senajai gvardijai kur kas patrauklesnėje vietoje – Kauno „Europa Royale“ viešbutyje.

Tiesa, 12 val. prasidedančiame renginyje šiemet gali būti ir naujovių. 15min žiniomis, gali nutikti taip, kad pagaliau LFF konferencija bus vieša žiniasklaidai. Iki šiol federacija sulaukdavo labai daug kritikos, kad svarbiausi sprendimai būdavo priimami tik už uždarų durų.

LFF prezidentas bus laikomas išrinktu, jam surinkus daugiau negu pusę (50 proc.+1) konferencijoje balsavusių LFF narių paskirtų atstovų – delegatų balsų. Kiekvienas narys į konferenciją siunčia penkis delegatus, kurie turi po vieną balsą.

Pirmame rate kandidatui nesurinkus reikiamo balsų skaičiaus, ne vėliau kaip po dviejų mėnesių rengiami pakartotiniai rinkimai. Iki šių pakartotinių rinkimų prasitęsia esamo LFF prezidento įgaliojimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius