Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš „Euro 2020“ finalą UEFA pasakė „ne” kultinei anglų dainai

Andrea Bocelii daina „Nessun Dorma“ skambėjo per pirmąsias Europos futbolo čempionato rungtynes tarp Italijos ir Turkijos komandų. Tačiau anglų Franko Skinnerio ir Davido Baddielio sukurta kultinė daina „It's coming home“ prieš finalą tarp Anglijos ir Italijos rinktinių Vemblio stadione nebus atliekama. Priežastis? UEFA nusprendė, kad tai būtų šališka.

Legendinė anglų dueto daina vėl buvo tapusi itin populiari per 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą, kai Anglijos futbolininkai ilgai žygiavo turnyre, kol pusfinalyje suklupo prieš Kroatiją po Mario Mandzukičiaus įvarčio mačo pabaigoje.

Dabar visa Anglija ir jos sirgaliai laukia naujos auksinės galimybės – sekmadienį nuo 22 val. Europos pirmenybių finale anglai kausis su italais.

Aistruoliai tikėjosi, kad Vemblio stadione skambės „It's coming home“ – kultinė daina, sukurta prieš 25 metus.

VIDEO: Three Lions (Football's Coming Home)

Suprasti akimirksniu

  • Daina „It's coming home“ arba „Football's coming home“ buvo sukurta 1996 metais Anglijoje vykusiam Europos čempionatui.
  • Grupė „Lightning Seeds“ kartu su komikais F.Skinneriu ir D.Baddieliu įrašė dainą „Three Lions“ („Trys liūtai“ – taip vadinama Anglijos rinktinė), kuri plačiau žinoma dėl priedainio „It's Coming Home".
  • Dainoje pasakojama apie įvairius Anglijos futbolo rinktinės įvykius, joje nestinga saviironijos ir vilčių, kad nesėkmės pagaliau pasibaigs ir Anglija triumfuos.

Tačiau šeštadienį „Daily Mail“ pranešė, kad F.Skinnerio ir D.Baddielio dainos nepalaimino UEFA, tad prieš rungtynes jos nebus.

Priežastis – „šališkumas“ ir „neteisybė svečių atžvilgiu“, nors anglų atlikėjai nesutinka su tokiais UEFA argumentais.

F.Skinneris išreiškė nusivylimą per televizijos programą „The Last leg“, kur jis priminė, kad Andrea Bocelli buvo leista sudainuoti „Nessun Dorma“ Romos olimpiniame stadione prieš čempionato atidarymo rungtynes tarp Italijos ir Turkijos.

Anksčiau duetas taip yra aiškinęs apie dainos prasmę: „Tekstas sako: mes beveik niekada nelaimime. Bendrai, mes visada liekame nusivylę, nors visada tikime kad kažką pasieksime.

Mes niekada nesakėme, kad „mums priklauso futbolas“. Tai labiau apie grįžimą namo, turint galvoje reikšmę, kad vis tikiesi kažką pasiekti ilgos kelionės pabaigoje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius