-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prieš Lietuvos ir Lenkijos draugiškas futbolo rungtynes – išskirtinis dėmesys agresyvumu garsėjantiems lenkų aistruoliams

Susitikimu su Kauno apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybos pareigūnais prasidėjo pasirengimas draugiškoms rungtynėms tarp Lietuvos ir Lenkijos futbolo rinktinių. Lenkijos futbolo federacijos iniciatyva surengtame pasitarime ypatingas dėmesys buvo skiriamas lenkų sirgaliams.
Lenkijos futbolo sirgaliai Lietuvoje.
Lenkijos futbolo sirgaliai neretai įsivelia į įvairius incidentus. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Deja, turime problemų su mūsų sirgaliais, kurie garsėja agresyviu elgesiu ir gali sukelti neramumus. Mūsų tikslas kiek įmanoma geriau pasirengti galimiems incidentams ir užkirsti jiems kelią", – sakė Lenkijos futbolo federacijos generalinis direktorius Zdzislaw Krecina, rašo LFF.lt.

Tikslus atvykstančių lenkų sirgalių skaičius paaiškės tik kovo viduryje, tačiau jiems šiuo metu skirta atskira tribūna su daugiau kaip 2 tūkstančiais vietų. Numatyta, kad ši tribūna bus visiškai izoliuota: atskiras įėjimas, dvi patikros zonos prieš patenkant į stadioną, atskiri sanitariniai mazgai bei prekybos vietos, tribūna bus stebima vaizdo kameromis. Susitarta, jog čia budės sustiprintos tiek Lenkijos, tiek Lietuvos pareigūnų pajėgos.

„Darbą pradėsime kelias dienas prieš rungtynes. Lenkų sirgaliai bus tikrinami prieš jiems įvažiuojant į miestą, stebėsime jų elgesį ir Kaune. Kaip parodė pernykštis pavyzdys Šiauliuose, aršiausi lenkų sirgaliai buvo nuraminti dar gerokai prieš rungtynes – iš jų buvo konfiskuoti įvairūs ginklai, dalis jų atsidūrė areštinėje dėl viešosios tvarkos pažeidimų", – teigė Kauno apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas.

Abiejų šalių apsaugos bei policijos pareigūnai susitarė keistis informacija dėl sirgalių skaičiaus, numanomų ar planuojamų incidentų, aršiausių lenkijos sirgalių lyderių atvykimo.

„Apžiūrėję S.Dariaus ir S.Girėno stadioną galime pasakyti, kad jis nors ir mažas bei statytas dar praėjusio šimtmečio viduryje, tačiau saugumą jame galima užtikrinti. Labai gerai, kad yra galimybė visiškai izoliuoti lenkų sirgalius nuo lietuvių", – kalbėjo Lenkijos apsaugos agentūros vadovas Sylwester Zubrzycki.

Nors šiuo metu Kauno stadionas yra padengtas storu sniego sluoksniu, tikimasi, kad iki kovo 25 d. rungtynių jis bus parengtas draugiškam susitikimui. Lenkų atstovai patikino, jog sniegas jų negąsdina ir jie pasirengę žaisti bet kokiu oru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius