Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 15 /17:54

Prieš rungtynes Bosnijos ir Hercegovinos futbolo rinktinės sirgaliai siautėjo Kauno centre

Pirmadienio vakarą Laisvės alėjoje vykusios kelių šimtų Bosnijos ir Hercegovinos futbolo rinktinės sirgalių linksmybės tebuvo nekaltas pasisėdėjimas. Antradienį prie jų prisijungė dar keli tūkstančiai futbolo aistruolių. Įsilinksminę bosniai nesivaržydami viešose vietose gėrė alkoholinius gėrimus – ne tik alų, bet ir brendį, viskį, viešbučių balkonuose deginao fejerverkus.
Futbolo sirgaliai Kaune
Futbolo sirgaliai Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmą kartą durys į pasaulio futbolo čempionatą Bosnijai ir Hercegovinai atsivertų paskutinėse atrankos rungtynėse įveikus lietuvius. Per pirmąjį susitikimą bosniai mūsų šalies rinktinę įveikė 3:0. Sirgaliai, žaidėjai ir treneriai neabejoja savo pergale ir antradienio vakarą S.Dariaus ir S.Girėno stadione Kaune vyksiančiose rungtynėse.

Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės fanai antradienį atvyko iš Vilniaus ir Kauno oro uostų. Į Karmėlavą bosniai dviem reisais – reguliariu ir užsakomuoju – atskrido iš Švedijos. Policijos lydimi autobusai sustojo Dainų slėnyje, iš kurio patogu pasiekti S.Dariaus ir S.Girėno stadioną.

Per pietus į Kauną pradėję plūsti svečiai nutarė laiko iki rungtynių veltui neleisti. Kai kurie mikliai įsitaisė Laisvės alėjoje įsikūrusiuose baruose, taupantys pinigus maistu ir alkoholiniais gėrimais apsirūpino parduotuvėse.

Linksmai nusiteikę Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės sirgaliai Kaune netrukus pasijuto kaip namie. Prie Laisvės alėjos fontano patiesė didelę vėliavą, dar vieną pririšo tarp medžių. Fontano viduje keli vyrukai padarė improvizuotą barą.

Praeivių manymu, nors policija skelbė esanti puikiai pasiruošusi suvaldyti futbolo aistruolių minią, pareigūnai išleido kontrolę iš savo rankų. Jie nesugebėjo suvaldyti įsilinksminusių svečių, kurie laisvai vartojo svaigalus, triukšmavo ir elgėsi kaip savo namuose. „Suprantama, kad dabar juos drausminti būtų pavojinga, nes tik supykdytų. O muštynių niekam nereikia“, – situaciją aptarė pro šalį ėję du pusamžiai kauniečiai.

VIDEO: Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės fanai Kaune

Apie 17 val., lydimi policijos, futbolo aistruoliai pradėjo per Laisvės alėją judėti link S.Dariaus ir S.Girėno stadiono.

Jei visi gerbėjai į stadioną nepateks, jiems bus sudaryta galimybė varžybas tiesiogiai stebėti šalia stadiono esančioje Sporto halėje įrengtuose dideliuose ekranuose. Halėje antradienio rytą islamą išpažįstantys svečiai iš Bosnijos ir Hercegovinos susirinko į masinę maldą. Jie taip pat meldėsi ir Ramybės parke esančioje mečetėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius