-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš Čempionų lygos mūšį Paryžiuje aistras kursto tarpusavio rietenos „Bayern“ stovykloje

Stipriausias pasaulio futbolo klubas yra priremtas prie sienos. Miuncheno „Bayern“ kelias UEFA Čempionų lygoje gali baigtis jau antradienio vakarą, jei Vokietijos čempionai ketvirtfinalio atsakomajame mače svečiuose nesugebės pasiekti revanšo prieš „Paris Saint Germain ekipą.

Pasiruošimas svarbiausiam mačui nevyko sklandžiai. „Bayern“ ekipą šioje sezono stadijoje kamuoja traumos, skaldo vidiniai nesutarimai ir spekuliacijos dėl vyriausiojo trenerio Hansi Flicko ateities.

Praėjusį trečiadienį pirmajame mače namuose „Bayern“ nusileido Paryžiaus ekipai 2:3, nors buvo ryškiai dominuojanti komanda.

Tai buvo pirmasis H.Flicko pralaimėjimas Čempionų lygoje nuo tos akimirkos, kai jis 2019-ųjų lapkritį perėmė komandos vairą iš Niko Kovačo.

„Scanpix“ nuotr./Niko Kovačas ir Hansi Flickas
„Scanpix“ nuotr./Niko Kovačas ir Hansi Flickas

Vis dėlto pastaruoju metu jaučiasi nemaža trintis tarp vyriausiojo trenerio ir sporto direktoriaus Hasano Salihamidžičiaus. Vokietijos žiniasklaida skelbia, kad abu vyrai kaip reikiant susipyko ir H.Flickas neslepia susierzinimo girdėdamas pasikartojančius klausimus apie savo ateitį „Bayern“ ekipoje.

Penktadienį bavarų strategas žurnalistams pareiškė, kad šia tema daugiau nekalbės, o jau po dienos Miuncheno komanda tik 1:1 baigė Vokietijos čempionato akistatą su Berlyno „Union“.

Po šio mačo H.Flickas vėl įsivėlė į žodinį konfliktą su „Sky“ žurnalistu Patricku Wasserziehru.

„Kitas klausimas!“ – tokia fraze treneris atsakinėjo į žurnalisto klausimus apie tai, ar vis dar dirbs „Bayern“ kitą sezoną ir kas bus, jeigu pasikeis vadovybė.

„Scanpix“ nuotr./Hasanas Salihamidžičius ir Hansi Flickas
„Scanpix“ nuotr./Hasanas Salihamidžičius ir Hansi Flickas

Faktai yra tokie, kad H.Flickas turi sutartį su „Bayern“ iki 2023-iųjų, tačiau prieš kelias savaites visiškai netikėtai atsilaisvino Vokietijos rinktinės trenerio postas, kai dabartinis ekipos strategas Joachimas Lowas pareiškė, kad trauksis po vasarą vyksiančio Europos čempionato, kad ir kaip vokiečiams jis pasibaigtų.

2006–2014 m. H.Flickas buvo J.Lowo asistentas nacionalinėje rinktinėje ir užkėlė šią komandą į pasaulio čempionato viršūnę.

Kylant dūmams „Bayern“ stovykloje, rinktinės variantas H.Flickui galėtų pasirodyti kaip rami užuovėja, kur jis sėkmingai galėtų pratęsti savo trenerio karjerą, juolab kad klubiniame futbole jis absoliučiai viską laimėjo jau per patį pirmąjį savo sezoną.

„Scanpix“ nuotr./Hansi Flickas
„Scanpix“ nuotr./Hansi Flickas

H.Flickas šiomis dienomis pripažino, kad jo komanda šį sezoną nėra tokia stipri kaip pernai, kai „Bayern“ laimėjo Čempionų lygą, Vokietijos taurės finalą ir Bundeslygą.

Nors tiesiai to ir nepasakė, šiuos trenerio žodžius Vokietijos žiniasklaida traktuoja kaip dar vieną ataką prieš H.Salihamidžičių, kuris yra atsakingas už sutartis su futbolininkais.

Pirmosios kibirkštys tarp H.Flicko ir H.Salihamidžičiaus kilo dar 2020-ųjų sausį, kai „Bayern“ strategas paprašė pastiprinimo dešiniojo gynėjo pozicijoje.

H.Flickas pageidavo Donecko „Šachtar“ atstovo Dodo arba „Monaco“ ekipoje tuo metu žaidusio Benjamino Henrichso (dabar atstovauja „RB Leipzig“), tačiau gavo iš Madrido „Real“ paskolintą Alvaro Odriozolą. Miunchene ispanas nepritapo, beveik nežaidė ir vasarą grįžo į Ispanijos sostinę.

Vasarą H.Salihamidžičiaus darbai žaidėjų rinkoje trenerio ir vėl netenkino.

Marcas Roca turėjo kompensuoti Thiago Alcantaros išvykimą į Liverpulį, tačiau viskas baigėsi šnipštu. Į komandą sugrįžo Douglas Costa, nors dar 2017-aisiais jis „Bayern“ buvo nereikalingas. Atsarginio vaidmeniu tenkinasi ir prancūzų gynėjas Bouna Sarras. Galima tik pastebėti, kad pirmajame mače su PSG H.Flickas nemetė jo į aikštę net tuomet, kai pagrindinės sudėties žaidėjas Benjaminas Pavardas akivaizdžiai kentė kojos skausmus.

„Scanpix“ nuotr./Jerome'as Boatengas ir Davidas Alaba
„Scanpix“ nuotr./Jerome'as Boatengas ir Davidas Alaba

Komandos veteranui Jerome'ui Boatengui staiga buvo pranešta, kad pasibaigus sezonui sutartis su juo nebus pratęsta. Pats H.Flickas ypač gerai sutaria su ilgamečiu gynėju ir norėtų jį išlaikyti komandoje dar bent sezoną, ypač kai situacija gynybos linijoje yra tokia neapibrėžta, nes vienintelis kitas daugiau už J.Boatengą rungtynių už „Bayern“ sužaidęs gynėjas Davidas Alaba po sezono taip pat paliks Miuncheną.

Bet visgi svarbiausias H.Flicko galvos skausmas prieš antradienio akistatą – rezultatyviausio komandos žaidėjo Roberto Lewandowskio trauma, kurią jis patyrė išvykęs ginti Lenkijos rinktinės garbės pasaulio čempionato atrankos varžybose.

Šį sezoną per 25 mačus lenkas „Bundesliga“ pirmenybėse įmušė net 35 įvarčius, bet buvo priverstas praleisti pirmą mačą su PSG. Jį pakeitusiam Ericui Maximui Choupo-Motingui palikti lenko batai pasirodė gerokai per laisvi.

„Scanpix“ nuotr./Robertas Lewandowskis
„Scanpix“ nuotr./Robertas Lewandowskis

Pirmadienį Lewa jau sugrįžo į treniruotes, tačiau žaisti Paryžiuje dar negalės.

Antradienio vakarą į aikštę neišbėgs ir koronavisuro vis dar neišsigydęs Serge'as Gnabry, tačiau tuo svečių problemos nesibaigia.

Gynėjas Niklas Sule prieš savaitę patyrė šlaunies traumą ir buvo pakeistas.

Savaitgalį mače su „Union“ kelį susižeidė ir Kingsley Comanas, bet prancūzas pirmadienį jau treniravosi su komanda ir greičiausiai bus mestas į aikštę svarbiausiame sezono mače.

„Suprantame, kad bus nelengva, bet norėtume Paryžių truputį nuliūdinti. Būčiau laimingas, jei tai pavyks padaryti“, – mačo išvakarėse teigė H.Flickas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Hansi Flickas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Hansi Flickas

Jo oponentas Mauricio Pochettino taip pat bus priverstas žaisti be traumą pirmajame tarpusavio mače patyrusio kapitono Marquinhoso.

PSG treniruojantis argentinietis teigia suprantąs, kad po praėjusios savaitės jo komanda yra žingsneliu priekyje, tačiau vežino prieš arklį nestato ir džiaugtis neskuba.

„Miuncheno „Bayern“ šiuo metu yra geriausia komanda pasaulyje ir mes privalome juos gerbti. Kita vertus, aš pasitikiu mūsų jėgomis ir tikiu, kad galime laimėti šią dvikovą“, – teigė PSG strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius