Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš trečią spalio trilogijos dalį – V.Urbono nerimas dėl lyderio būklės

Ant sėkmingų bėgių užšokusi Lietuvos futbolo rinktinė trečiadienio vakarą žais trečiąsias rungtynes per savaitę. Į Vilnių atvyksta prieš mėnesį išvykoje nukauta Albanijos komanda.
Valdas Urbonas
Valdas Urbonas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Trečiadienis | UEFA Tautų lyga | Lietuva – Albanija | 19:00 | LFF stadionas

Prieš trečią spalio trilogijos, kaip pavadino pats treneris, dalį Valdas Urbonas turi pagrindo ir džiaugtis, ir nerimauti.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris sekmadienį vos nepakartojo pasiekimo, kurį per nepriklausomybės laikotarpį buvo pavykę užfiksuoti tik dviem kitiems nacionalinės komandos strategams, kai jo auklėtiniai pirmavo, bet neišlaikė persvaros UEFA Tautų lygos rungtynėse prieš Baltarusiją.

Pergalės atveju, V.Urbonas būtų prisijungęs prie Algimanto Liubinsko ir Jose Couceiro, nes tik jiems buvo pavykę atvesti Lietuvos rinktinę link trijų pergalių iš eilės.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valdas Urbonas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valdas Urbonas

Dar rugsėjį Lietuvos rinktinė išvykoje 1:0 patiesė Albaniją, prieš savaitę Taline draugiškose rungtynėse 3:1 nugalėjo Estiją, o su Baltarusija sužaidė lygiosiomis.

Nors tašką rezultatu 2:2 pasibaigusiose rungtynėse pasiekti pavyko, prieš artėjantį susitikimą su albanais nacionalinės komandos strategui netrūksta galvos skausmą keliančių dalykų.

Trečiadienį ant dirbtinės LFF stadiono vejos tikrai neišbėgs antrąsias geltonas korteles Tautų lygoje užsidirbę Donatas Kazlauskas ir Modestas Vorobjovas, o nerimo treneriui kelia ir ryškiu komandos lyderiu tapusio Arvydo Novikovo būklė.

Tris įvarčius per praėjusią savaitę vykusius mačus prieš estus ir baltarusius sumušęs saugas skaudžiai nukrito ant rankos ir vis dar nėra aišku, ar galės pasirodyti aikštėje per Lietuvos rinktinės rungtynes prieš Albaniją.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva – Baltarusija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva – Baltarusija

„Rytoj baigsis spalio mėnesio rungtynių trilogija. Albanijos rinktinė mums jau pažįstama komanda, grupės favoritė, – kalbą prieš laukiančias rungtynes pradėjo V.Urbonas. – Manau, laukia įdomios rungtynės. Po paskutinių rungtynių suspenduoti du mūsų žaidėjai Modestas Vorobjovas ir Donatas Kazlauskas, jie negalės dalyvauti rytojaus rungtynėse. Turime šiek tiek klaustukų ir dėl Arvydo Novikovo. Jis patyrė traumą, bet labai tikiu ir tikiuosi, kad ir jis galės žaisti.

Atsistatymui laikas buvo gana trumpas, bet reglamentas visoms komandoms vienodas. Panaudojome (laiką) fizinių jėgų atstatymui. Koncentruojamės ir norime su teigiama emocija pabaigti trečias rungtynes.“

– Kokia tiksliau yra Arvydo Novikovo situacija?

– Jis turi rankos traumą, bet dėsime su medicinos personalu visas pastangas, kad jis dalyvautų rungtynėse. Jūs ir patys matote, kiek jis yra svarbus Lietuvos rinktinei.

– Ar pats A.Novikovas veržiasi į aikštę?

– Jis visą laiką turi norą atstovauti Lietuvos rinktinei. Tas noras paremtas ne tik žodžiais, bet ir savo „atsinešimu“ ir žaidimu.

– Albanijos rinktinę kol kas nugalėjote vieninteliai Tautų lygoje. Ar tikitės, kad jie čia atvažiuos su sportiniu pykčiu ir į lietuvius žiūrės rimčiau, nei pirmoje dvikovoje?

– Galbūt galima turėti tokių pasvarstymų, kaip bus rytoj. Bet žiūrint į mūsų būklę, tai mes tikrai turime daugiau pasitikėjimo negu prieš pirmas rungtynes Tiranoje. Tai nėra tušti žodžiai, o paremti mūsų rezultatais ir, džiugu tą sakyti, žaidimo turiniu.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva – Baltarusija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva – Baltarusija

– Per trejas rungtynes įmušėte šešis įvarčius. Ar džiugina vaizdas ir kūryba, atsiradusi Lietuvos rinktinėje?

– Įvarčiai lygioje vietoje neatsiranda – reikia juos sukurti, reikalingas kūrybingas varžovų aikštės pusėje. Mano tikslas buvo surinkti į rinktinę tokius žaidėjus, kurie sugebėtų žaisti su kamuoliu varžovų aikštės pusėje. Šiandien džiugu, kad mano pamąstymai ar norai žaidėjų yra perkeliami į aikštę. Manau, kad visiems nuo to tik įdomiau.

Įvarčiai lygioje vietoje neatsiranda – reikia juos sukurti.

– Albanijos rinktinė po pralaimėjimo prieš Lietuvą atliko nemažai pokyčių, rungtynėse prieš Kazachstaną startinėje sudėtyje buvo šeši nauji žaidėjai. Kaip atrodo dabartinė Albanijos komanda, lyginant su rungtynėmis su Lietuvos rinktine?

– Aišku, žinome apie tuos pokyčius albanų sudėtyje. Galime kalbėti apie individualias kiekvieno žaidėjo silpnybes ir stiprybes. Ta kapitono Hysajaus („Napoli“ futbolininko Elseido Hysajaus – aut.past.) netektis yra skaudi – jis vienareikšmiškai yra Albanijos rinktinės lyderis, geriausias žaidėjas, komandos siela. Jo netektis gali būti juntama, ją kompensuoti gali būti sudėtinga, bet iš kitos pusės trenerio braižas nesikeičia. Ką mačiau su Kazachstano rinktine, ką analizavome, tai išlieka panašūs žaidimo organizavimo principai.

Mes vis dėlto didžiausią dėmesį skiriame savo žaidimo statymui. Analizavome paskutines rungtynes su Baltarusija, labiau akcentuojame savo klaidų eliminavimą ir žaidimo organizavimo principų gerinimą.

J.Lasickas: „Toks žaidimas atspindi mano darbą“

Greta V.Urbono per spaudos konferenciją prieš albanų iššūkį atsidūrė 23-ejų saugas Justas Lasickas.

Nenuostabu, nes „FK Voždovac“ klubui Serbijoje atstovaujantis vilnietis tampa vis svarbesne Lietuvos rinktinės žaidimo ašimi ir užsitarnauja vis svaresnį V.Urbono pasitikėjimą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos nacionalinės rinktinės spaudos konferencija ir treniruotė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos nacionalinės rinktinės spaudos konferencija ir treniruotė

„Rinktinėje jaučiuosi gerai, – sakė pats futbolininkas. – Viskas prasideda nuo darbo klube, kai keli savo lygį ir atvažiavęs į rinktinę nori jį parodyti. Toks žaidimas, manau, atspindi mano darbą.

Kalbant apie rungtynes, tai net nėra ką ir sakyti, kai pavyko juos nugalėti išvykoje, čia kitokie tikslai net negali būti keliami. Išeisime kaip visada ir tikėsimės teigiamo rezultato.“

J.Lasickas dar prieš kelerius metus tuometinio rinktinės trenerio Edgaro Jankausko buvo mestas į aikštę krašto gynėju, šioje pozicijoje žaidė ir Serbijos klube, bet pastaruoju metu jis pražydo pastumtas į krašto saugo poziciją, kurioje rungtyniauja ir V.Urbono schemose.

„Praėjusį sezoną dažniau žaidžiau daugiausia dešinio gynėjo pozicijoje, bet tai buvo netipicinėje schemoje, kai nežaisdavau tipiniu krašto gynėju. Šiemet per pasiruošimą pradėjau žaisti centro saugu, bet pastaruoju metu geriausiai jaučiuosi tiek klube, tiek rinktinėje žaisdamas krašte – tiek dešiniame, tiek kairiame“, – sakė J.Lasickas.

Primename, jog Lietuvos ir Albanijos rinktinių rungtynės prasidės 19 val. Jų eigą galėsite sekti 15min portale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius