Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Primera“: prieštaringose rungtynėse „Barcelona“ iškovojo pergalę prieš „Sevilla“

Ispanijos „La Liga“ futbolo pirmenybių lyderė „Barcelona“ iškovojo šeštą pergalę iš eilės, išvykoje 3:2 (0:1) įveikę „Sevilla“ futbolininkus, nors vienu metu turėjo dviejų įvarčių deficitą.
Cescas Fabregas
Cescas Fabregas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šeimininkai šiose rungtynėse pirmavo po Piotro Trachovskio ir Alvaro Negredo įvarčių atitinkamai 26 ir 48 minutėmis. Nors katalonai turėjo ne vieną progą, tačiau Sevilijos futbolininkai puikiai gynėsi, patikimai žaidė ir vartų sargas Andresas Palopas.

Pirmą įvartį „Barca“ pelnė 53-ą min. – po puikaus Lionelio Messi perdavimo pasižymėjo Cescas Fabregas.

Įvarčio autorius pasižymėjo ir 72-ą min., tačiau ne taikliu smūgiu, o negražia vaidyba. Po teisėjo švilpuko C.Fabregas bandė atimti kamuolį iš jį rankoje besinešančio Gary Medelio. Kilus konfliktui „Sevilla“ futbolininkas nestipriai trinktelėjo savo varžovui, kuris krito kaip pašautas ir išprovokavo teisėją parodyti G.Medelui raudoną kortelę.

Dešimtyje likę šeimininkai ir toliau puikiai gynėsi, tačiau vieno žaidėjo nebuvimas ir nuovargis, atsiradęs dėl „Barcos“ nuolatinio spaudimo, padarė savo. 89-ą min. C.Fabregas po juvelyrinio L.Messi perdavimo išlygino rezultatą. Tačiau ir čia neapsieita be kontroversijų. Vaizdo įraše matyti, kaip atakos pradžioje katalonų saugas Thiago sužaidė ranka, tačiau teisėjas epizodo nepastebėjo.

Paskutinę vinį į  andalūzų vartus įkalė po keitimo pasirodęs Davidas Villa, įvartį pelnęs 90+3 min.

Statistika: „Savilla“ – „Barcelona“

Smūgiai į vartų plotą (viso smūgių): 3 (8) – 8 (15)

Nuošalės: 4 – 5

Pražangos: 15 – 3

Kampiniai: 2 – 7

Kamuolio kontrolė: 29 proc. – 71 proc.

Perdavimų tikslumas: 72 proc. – 88 proc.

Tai buvo šeštoji „Barcos“ pergalė iš tiek pat galimų – komanda pakartojo savo geriausią „Primeros“ pirmenybių startą ir užtikrintai pirmauja. Tuo tarpu „Sevilla“ futbolininkai, čempionate jau privertę pasiduoti Madrido „Real“, rikiuojasi penktoje vietoje.

Sekmadienį Ispanijos pirmenybėse bus žaidžiamos dar šešios rungtynės.

Kiti šeštadienio mačų rezultatai:

„Valencia“ 2:0 „Zaragoza“: [1:0] Sofiane Feghouili (12 min.); [2:0] Jonathan Viera (59 min.).

„Malaga“ 4:0 Sevilijos „Real Betis“: [1:0] Joaquinas (13 min. 11 m baudiniu); [2:0] Javieras Saviola (28 min.); [3:0] Amaya (72 min. į savus vartus), [4:0] Isco (74 min.).

San Sebastiano „Real Sociedad“ 2:0 Bilbao „Athletic“: [1:0] Antoine Griezmannas (62 min.); [2:0] Carlosas Vela (72 min. 11 m baudiniu).


 

 


Norite sužinoti daugiau sporto naujienų, pamatyti išskirtinių kadrų ir vaizdo įrašų, ar dalyvauti diskusijose bei konkursuose? Prisijunkite prie mūsų socialiniame tinkle „Facebook“ – 15min Sportas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius