-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prisidirbo: homofobišką žinutę paleidęs Panevėžio futbolo vadas sulaukė LFF dėmesio

Lietuvos futbolo federacija skelbia, kad generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius kreipėsi į Etikos komitetą dėl Vykdomojo komiteto nario Dariaus Butkaus viešo įrašo, kuriame šis diskriminavo homoseksualus.

D.Butkus pirmadienį feisbuke pasidalijo įrašu, kuriame matoma perbraukta homoseksualų vėliava. Vėliau Panevėžio apskrities futbolo federacijos prezidentas įrašą ištrynė, tačiau jį išsaugojo ir internete paviešino paskyra „Sveiks valio“.

„Futbole nėra vietos jokio pobūdžio diskriminacijai, tad į tokius pasisakymus viešoje erdvėje reaguojame labai rimtai, – cituojamas LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius. – LFF labai svarbu, kad žaisti futbolą ar kitaip dalyvauti su futbolu susijusiose veiklose gali visi, nepaisant lyties, rasės, seksualinės orientacijos ar gebėjimų. Tokių viešų pareiškimų, kurie kertasi su organizacijos vertybėmis, tikrai nepraleisime pro pirštus.

Artimiausiu metu taip pat tikimės inicijuoti mokymus, kurių metu komunikacijos specialistai galėtų suinteresuotus asmenis supažindinti su išorinės komunikacijos svarba.“

LFF Etikos kodekso 21 straipsnyje yra nurodyta, kad asmenims, kuriems yra taikomas šis Etikos kodeksas, draudžiama įžeisti kitos valstybės, asmens ar asmenų grupės garbę ir orumą niekinančiais, diskriminuojančiais ar žeminančiais žodžiais ir veiksmais dėl rasės, odos spalvos, etninės, tautinės ar socialinės kilmės, lyties, negalios, kalbos, religijos, politinių ar kitokių įsitikinimų, ekonominės padėties, prigimtinio ar kitokio statuso, seksualinės orientacijos ar bet kokiu kitu pagrindu.

Už šio straipsnio pažeidimą gali būti skiriamas įspėjimas, piniginė bauda ir / arba draudimas dalyvauti tam tikroje ar bet kokioje su futbolo susijusioje veikloje Etikos komiteto nustatytą laiko tarpą. Būtent po Etikos komiteto sprendimo paaiškės, ar kokios sankcijos gali būti taikomos konkrečioje situacijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius