Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2023 08 07

Mįslingas projektas Suvalkijoje: įsakymai treneriui, pažadai mirusio K.Chveduko mamai ir bausmės (I dalis)

Lietuvos futbolo padangę apniuko įtarimų debesys. Ambicingai sezoną pradėjęs investuotojų iš Ukrainos ir Sakartvelo valdomas „MML City“ klubas susidūrė su rimtomis problemomis. Komandą paliko būrys žaidėjų, treneris pasitraukė dėl keistų savininkų nurodymų, o vyšnia ant surūgusio torto – lažybų dvokas, iššauksiantis ir pirmąją diskvalifikaciją.

Tai yra pirmoji pasakojimo apie „Marijampolė City“ klubą dalis. Antrąją dalį – interviu su naujuoju klubo savininku – skaitykite čia.

„Marijampolės City“ futbolo klubas ir akademija iki praėjusio tarpsezonio priklausė neseniai iš LFF valdymo ne savo noru pasitraukti privalėjusiam Žydrūnui Buzui. Vis dėlto prieš pat sezono startą pranešta, kad vairą į savo rankas pačiupo mįslingi investuotojai iš užsienio.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kaune renkamas LFF prezidentas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kaune renkamas LFF prezidentas

Ir prasidėjo dardėjimas duobėtu Lietuvos futbolo žvyrkeliu.

„Marijampolė City“ kurį laiką šiame sezone koja kojon žengė su Pirmos lygos lyderiais. Dar ir dabar komanda turi 28 taškus bei žengia ketvirta antroje pagal pajėgumą šalies lygoje. Nuo antros vietos, suteikiančios šansą bandyti prasmukti į A lygą per peržaidimą, klubą teskiria šeši taškai.

Neseniai Lietuvos futbolo federacijos Vykdomasis komitetas leido „Marijampolė City“ klubui pasikeisti pavadinimą į „MML City“, buvo įsteigtas ir naujas juridinis vienetas šiuo pavadinimu. VšĮ „MML City“ steigimo sutartyje, su kuria susipažino 15min, steigėjais įvardinami du asmenys: Ukrainos pilietis Levanas Hulordava ir Sakartvelo pilietis Tornikė Chkhikvadzė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius