-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Puolėjas Simonas Stankevičius: „Lietuva prieš savo vartus autobuso nestatys“

Jaunasis Lietuvos futbolo rinktinės puolėjas Simonas Stankevičius prieš Lietuvos ir Anglijos susitikimą kalbėjo su „The Guardian“ žurnalistais, kuriems pasakojo apie savo šalies rinktinę, Lietuvą ir karjerą Anglijoje. 19-metis yra vienintelis Anglijoje rungtyniaujantis rinktinės narys, jis priklauso „Leicester City“ ekipai, kuri žaidžia „Premier“ lygoje. Futbolininkas patikino, kad lietuviai aikštėje autobuso nestatys.
Simonas Stankevičius
Simonas Stankevičius / V.Januškos/LFF.lt nuotr,

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

„Manau, kad „Wembley“ yra nuostabiausia vieta, kurioje gali žaisti. Niekada nebuvau čia buvęs, bet dabar matau didžiąją arką pro savo viešbučio langą“, – sakė S.Stankevičius.

Lietuvis „Leicester City“ pagrindinės komandos marškinėlių nėra vilkėjęs. Sezono pradžioje puolėjas 5 rungtynes pagal nuomos sutartį žaidė žemesnės lygos „Nuneaton Town“ klube, o pastaruoju metu rungtyniauja „Premier“ U-21 lygoje.

Dviejose pastarosiose „Leicester City“ jaunimo ekipos rungtynėse S.Stankevičius įmušė po įvartį į „Sunderland“ ir „Tottenham“ jaunimo klubų vartus.

Jaunasis žaidėjas pripažino, kad gali ir neišbėgti į aikštę rungtynėse su Anglija, tačiau vis tiek jam tai bus išskirtinis įvykis.

Po Antrojo pasaulinio karo mes buvome okupuoti sovietų, tad kova už Lietuvos vėliavą yra mūsų kraujyje

„Du mėnesius laukiau šio mačo ir šiek tiek bijojau, nes kvietimo į rinktinę sulaukiau visai neseniai. Net jeigu ir nežaisiu, matysiu viską nuo atsarginių suolelio. Aš tiesiog noriu būdi „Wembley“.

Mūsų žaidėjai labai laukia šios susitikimo, manau, kad kiekvienas atiduos daugiau nei 100 proc. jėgų, kiekvienas padarys daugiau nei gali. Daug sirgalių iš Lietuvos atvyksta ir mes nenorime jų nuvilti. Tai yra diena, kai tu gali kažką iš tikro nuveikti savo karjeroje“, – apie penktadienio mačą kalbėjo S.Stankevičius.

„The Guardian“ rašo, kad lietuviai nėra lengvas kąsnis, nes praeityje yra išvykose įkandę vokiečiams bei tuomečiams pasaulio čempionams italams.

Tekste minimas ir vienintelis „Premier“ lygos klube žaidęs lietuvis, rezultatyviausias visų laikų rinktinės puolėjas Tomas Danilevičius. Karjerą baigęs futbolininkas anuomet neprasimušė į pagrindinę „Arsenal“ ekipą.

„Kiekvienas Anglijos rinktinės žaidėjas yra stiprus individualiai, tačiau jie neturi tokios komandinės dvasios kaip mes. Mes ilgai buvome okupuoti sovietų, tad kova už Lietuvos vėliavą yra mūsų kraujyje“, – teigė S.Stankevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius