Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus „Žalgiris“ per vargus iškopė į kitą Europos lygos atrankos etapą

Vilniaus „Žalgiris“ sunkiai, bet žengė į antrąjį Europos lygos atrankos etapą. Sostinės ekipa, laimėjusi pirmas rungtynes išvykoje 2:1, namuose su „KI Klaksvik“ komanda iš Farerų salų sužaidė 1:1.
Rungtynių akmirka
Rungtynių akmirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kitame etape Vilniaus „Žalgiris“ surems pečius su „Vaduz“ klubu iš Lichtenšteino.

Rungtynės sostinėje prasidėjo greitu „Žalgirio“ įvarčiu. Jau 6-ąją minutę po perdavimo iš dešiniojo krašto pasižymėjo Liviu Antalis. Tiesa, jis dar pirmojo kėlinio viduryje jis patyrė traumą ir buvo pakeistas.

Antrojo kėlinio viduryje fareriečiai sugrąžino intrigą. 66-ąją minutę Ronnis Molleris-Iversenas puikiu smūgiu kaire koja iš už baudos aikštelės ribų išlygino rezultatą ir sugrąžino intrigą, mat „KI Klaksvik“ ekipai reikėjo mušti dar kartą, kad išplėštų pratęsimą.

Vilniečiai antrajame kėlinyje dukart sudrebino varžovų vartų skersinį, bet progų turėjo ir svečiai iš Farerų, kurie atkakliai siekė žūtbūtinio įvarčio.

Vis dėlto susitikimas baigėsi lygiosiomis ir bendru rezultatu 3:2 vilniečiai iškopė į kitą Europos lygos atrankos etapą.

Rungtynių eiga. „Žalgiris“ – „KI Klaksvik“

Antras kėlinys

77 min. Labai pavojingą progą turėjo svečiai, tačiau artimas smūgis po kampinio skriejo virš vartų.

72 min. Louisas Ogana sudrebino vartų skersinį.

66 min. Vis dėlto įvartis į žaliai-baltų vartus įkrito. Puikiu smūgiu kaire koja iš už baudos aikštelės ribų pasižymėjo Ronnis Molleris-Iversenas. Dar vienas fareriečių įvartis reikštų pratęsimą – 1:1.

56 min. Stiprus ir pavojingas Semiro Hadžibuličiaus smūgis į vartus, bet kamuolys skriejo virš vartų.

Pirmas kėlinys

45 min. Baigėsi pirmas kėlinys. „Žalgiris“ pirmauja 1:0, bendras rezultatas – 3:1. Farerų atstovai pirmajame kėlinyje pavojingų progų nesukūrė.

40 min. Nors šviečia saulė, tačiau Vilniuje prasidėjo lietus, dangų nudažė vaivorykštė.

36 min. Keitimas „Žalgirio“ gretose. Susižeidusį įvarčio autorių Liviu Antalį keičia Serge'as Nyuiadzi.

6 min. Rungtynės šeimininkams prasidėjo puikiai. Gavęs aštrų Rolando Baravyko perdavimą iš dešinio krašto Liviu Antalis iš kelių metrų pasiuntė kamuolį į vartus ir išvedė „Žalgirį“ į priekį – 1:0.

Startinės komandų sudėtys:

„Žalgiris“: Džiugas Bartkus, Rolandas Baravykas, Mamadou Mbodjis, Marko Tomičius, Donovanas Sljingardas, Slavko Blogojevičius, Saulius Mikoliūnas, Liviu Antalis, Jeremy Manzorro, Marquinhosas, Tomašas Šimkovičius.

„KI Klaksvik“: Kristianas Joensenas, Isakas Simonsenas, Denis Pavlovičius, Ronnis Molleris-Iversenas, Pallas Klettskardas, Horduras Askhamas, Olavuras Niclasenas, Jakupas Andreasenas, Borisas Došljakas, Semiras Hadžibuličius, Joannesas Danielsenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius