-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raudona Cristiano Ronaldo kortelė – ar tikrai ji buvo pelnyta?

Sekmadienio vakarą Ispanijos „Primera“ futbolo pirmenybėse netrūko aistrų. Po šeštadienį „Barcelona“ klubo pralaimėjimo 2:3 namuose, sekmadienį abu Madrido klubai galėjo nustumti čempionų titulą ginančius katalonus į trečią poziciją. „Atletico“ savo darbą padarė, tačiau „Real“ – ne. Sutrukdė jiems komandos lyderio Cristiano Ronaldo raudona kortelė.
Cristiano Ronaldo rodoma raudona kortelė
Cristiano Ronaldo rodoma raudona kortelė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Atletico“ savo aikštėje 4:0 sutriuškino San Sebastiano „Real Sociedad“ ir pirmą kartą nuo 1996 metų tapo vienvaldžiu „Primeros“ lyderiu. Pasibaigus šiam mačui į kovą stojo „Real“, kurie svečiavosi Bilbao mieste ir žaidė su „Athletic“.

Kovingieji baskai pirmajame kėlinyje puikiai kovėsi su svečiais ir kai kada atrodė geriau. Po pertraukos Jese 65-ąją minutę išvedė „Los Blancos“ į priekį, tačiau Ibai Gómezas, vos žengęs į aikštę 73 min., rezultatą išlygino.

Aistros kaito ir po kelių minučių „Athletico“ baudos aikštelėje kilo susistumdymas. Cristiano Ronaldo buvo nepatenkintas, kad teisėjas neskyrė pražangos Karimui Benzemai. Savo pyktį portugalas reiškė itin aktyviai.

Carlosas Gurpegi bandė „Real“ lyderiui pasakyti, kad jis nusiramintų, tačiau C.Ronado kepštelėjo varžovui per veidą. Kaip įprasta ispanams, C.Gurpegi krito ant žolės, o prie C.Ronaldo aiškintis santykių šoko Anderas Itturaspe ir kilo nemenka sumaištis.

Teisėjas Miguelis Ayza ėmėsi įvedinėti tvarką, tačiau jo veiksmai kelia daug abejonių. A.Itturaspe buvo nubaustas geltona kortele, o C.Ronaldo prieš save išvydo raudoną, nors abu žaidėjai susistumdė tarpusavyje. Mačo arbitrui, matyt, užkliuvo kiek ankstesnis C.Ronaldo kepštelėjimas C.Gurpegi.

„Cristiano raudona kortelė yra nesąžininga. Labai nesmagu prarasti žaidėją neteisingai. Nesiimu vertinti teisėjo darbo per rungtynes, tačiau kortelė buvo neteisinga“, – po mačo teigė „Real“ gynėjas Marcelo.

„Los Blancos“ treneris Carlo Ancelotti teisėjo labai nesmerkė bei teigė, kad C.Ronaldo reakcija nuo pradžių buvo perdėta.

VIDEO: Cristiano Ronaldo raudona kortelė

Sunku pasakyti, ar teisėjo sprendimas tikrai buvo teisingas, tačiau C.Ronaldo jau anksčiau yra parodęs, kad moka ir gali apsunkinti teisėjams darbą. Reakcija į neskirtą pražangą tikrai buvo perdėta, be to, teisėjas matė kepštelėjimą į C.Gurpegi veidą. Portugalas privertė teisėją sustabdyti rungtynes, nors kamuolys buvo „žaidime“, susistumdė su dviem žaidėjais, o toks elgesys nėra sportiškas. Vis dėlto keista, kad raudona kortelė buvo parodyta jam vienam.

Tai buvo ketvirtoji C.Ronaldo raudona kortelė žaidžiant Madrido „Real“ komandoje. Pastarąjį sykį tokią baudą jis gavo praėjusių metų Ispanijos Karaliaus taurės finalo mače su „Atletico“. Žaisdamas „Manchester United“ portugalas raudoną kortelę prieš save buvęs išvydęs taip pat keturis kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius