Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Real“ klubą ištiko „Barcelona“ bėda – FIFA tirs jaunų žaidėjų pirkimą

Madrido „Real“ klubas ir jo gerbėjai sulaukė nemalonios naujienos. Turtingiausias pasaulio klubas įtariamas FIFA taisyklių perkant jaunus žaidėjus pažeidimu ir bus tiriamas. Pagrindinė Madrido klubo varžovė „Barcelona“ visai neseniai pralaimėjo bylą Lozanos tarptautiniame sporto arbitražo teisme dėl tų pačių pažeidimų ir pusantrų metų negalės pirkti jokių naujų žaidėjų.
Madrido „Real“ pergalė Supertaurės rungtynėse
Madrido „Real“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

FIFA žaidėjų pirkimo ir pardavimo taisyklės numato išimtis, pagal kurias 18 metų amžiaus nesulaukęs žaidėjas gali būti įsigytas kitos komandos. Tokios išimtys yra trys:

– Jei jo tėvai keičia gyvenamąją vietą dėl priežasčių, nesusijusių su futbolu. Tai reiškia – atvyksta gyventi į valstybę, kurioje registruotas klubas pirkėjas.

– Jei perkamas 16-18 metų amžiaus žaidėjas, turintis kurios nors Europos Sąjungai arba Europos ekonominei bendrijai priklausančio valstybės pilietybę.

– Jei perkamo žaidėjo gyvenamoji vieta yra nutolusi iki 50 km atstumu nuo valstybės sienos, o jį perka kaimyninės šalies klubas, kurio būstinė taip pat yra nutolusi ne daugiau kaip 50 km nuo  sienos.

Klubas į pateiktus įtarimus reagavo iškart pateikdamas visą informaciją ir dokumentus laiku ir itin detaliai.

Pasak CNN, „Real“ klubas įtariamas pažeidęs šias taisykles įsigydamas net 51 futbolininką.

„Klubas į pateiktus įtarimus reagavo iškart pateikdamas visą informaciją ir dokumentus laiku ir itin detaliai. „Real“ ir Ispanijos futbolo federacija pateikė informaciją, kuri patvirtina, kad klubas nepažeidė taisyklių ir visuose sandėriuose jų buvo griežtai laikomasi“, – rašoma oficialiame „Real“ ekipos vadovų pareiškime.

Madrido klubas atskirai pateikė kiekvieno iš 51 atvejų dokumentus. Anot klubo, 10 įsigytų žaidėjų buvo ispanai, 23 užsienio žaidėjai prieš tai buvo registruoti kitose Ispanijos komandose, šeši jau buvo sulaukę pilnametystės, kai „Real“ juos užregistravo kaip savus, du niekada nepriklausė Madrido komandai, du buvo įsigyti prieš šių taisyklių įsigaliojimą, vienas futbolininkas FIFA sąraše įrašytas dukart. Likusieji atvejai kiek painesni, bet, anot „Real“, taisyklių taip pat nepažeidė.

Visai neseniai dėl šių FIFA taisyklių pažeidimo įsigyjant dešimt užsienio futbolininkų buvo apkaltintas „Barcelona“ klubas. Po tyrimo FIFA uždraudė ekipai pusantrų metų pirkti naujus žaidėjus, o katalonams nepadėjo net apeliacija Sporto arbitražo teisme – pastarasis buvo FIFA pusėje.

„Real“ direktorius Emilio Butragueno puslapiui goal.com teigė, kad neįmanoma, jog Madrido klubas sulauktų tokios pačios ar panašios bausmės. Tuo tarpu klubo dokumentus ir paaiškinimus gavusi FIFA kol kas atsitvėrė tylos siena ir tolimesnės tyrimo eigos nekomentuoja.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Martinas Ondegaardas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Martinas Ondegaardas

Visai neseniai „Real“ klubas įsigijo didžiausiu Europos talentu laikomą 16 metų norvegą Martiną Odegaardą. Nors šis sandėris nuskambėjo plačiausiai, tačiau klubą papildė ir daugiau talentingų žaidėjų. Sausį taip buvo įsigytas 16 metų olandas Minkas Martinas Peetersas, 19-metis ispanas Marco Asensio ir 21-erių Lucasas Silva iš Brazilijos.

Skelbiama, kad „Real“ baigia derinti sutarčių detales su 18 metų Buenos Airių „River Plate“ vartininku Augusto Batalla ir 16-mečiu „Milan“ žaidėju Hachimu Mastouru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius