Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Real Madrid“ – „Barcelona“: pirmoji „El Clasico“ diena išaušo

Šiandien futbolo gerbėjų laukia kvapą gniaužiančio „El Clasico“ maratono pradžia – Madrido „Real“ ir „Barcelona“ stos į pirmąją kovą iš keturių per ateinančias 18 dienų.
Pirmąjį susitikimą 5:0 laimėjo Barselonos futbolininkai.
Pirmąjį susitikimą 5:0 laimėjo Barselonos futbolininkai. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ekspertai neabejoja – šių mačų baigtys lems komandų sezoną. Pirmoji akistata vyks Ispanijos čempionate, antroji trečiadienį – Karaliaus taurės finalas, o balandžio 27 bei gegužės 4 dienomis vienuolikės susitiks Čempionų lygos pusfinalyje.

Nacionalinėse pirmenybėse intrigos iš pirmo žvilgsnio neliko daug – „Barcelona“ turi solidų aštuonių taškų pranašumą, tad gali sau leisti prabangą net ir pralaimėjus pernelyg nesusikomplikuoti padėties turnyrinėje lentelėje.

„Turime puikią progą suduoti lemiamą smūgį, bet šio mačo favoritas – „Real“. Jie daugiau atakuos, greičiau bėgs, sieks būti agresyvesniais ir stipresniais nei mes. Dar nesu matęs komandos, kuri taip išnaudotų aikštės erdvę. Jei mes norime būti tikrais čempionais privalome laimėti „Bernabeu“ stadione. “, – kalbėjo „Barcelona“ vairininkas Pepas Guardiola.

Neabejojama, kad rungtynės turės didelę įtaką psichologiškai, mat komanda, kuri sužais geriau, įgis pasitikėjimo savo jėgomis prieš artėjančias dvikovas.

Tiesa, „Real“ treneris Mourinho tai neigė: „Tai, kas nutinka viename mače, neturi įtakos kitam. Daug žmonių mano, kad pirmųjų rungtynių laimėtojas įgis pranašumą. Bet mano požiūris paprastas – sužaidi vienerias rungtynes, o kai jos baigiasi, galvoji apie kitas.“

Jam antrino ir rezultatyviausias sostinės ekipos futbolininkas Cristiano Ronaldo: „Juokiasi tas, kas juokiasi paskutinis. Tikiuosi, jog tai būsime mes.“

Statistika palankesnė katalonams – štai Guardiola laimėjo visas penkias „El Clasico“ dvikovas nuo 2008 metų, kai tapo vyriausiuoju treneriu. Paskutinio buvo įspūdingiausia – „Real“ Barselonoje sutriuškintas net 5:0.

Tačiau „Real“ neturėtų nusiminti – po traumų į rikiuotę grįžta saugas Kaka bei puolėjai Karimas Benzema ir Gonzalo Higuainas.

Paskutinėmis žiniomis į „Barcelona“ sudėtį gali būti įtrauktas traumą išsigydęs gynėjas Carlesas Puyolis. Tai būtų didelė paspirtis ekipai, nes po sunkios likos nežais Ericas Abidalis bei suspenduotas Javieras Mascherano.

Nežais ir puolėjas Bojanas Krkičius, todėl Guardiola vilsis, jog devynių mačų iš eilės be įvarčio seriją nutrauks Davidas Villa. Antraip vėl gali tekti kliautis nesustabdomu Lioneliu Messi – geriausias planetos futbolininkas šį sezoną jau įmušė 48 įvarčius ir pasiekė naują klubo rekordą.

Rungtynes tiesiogiai transliuos „Sport1“ televizija. Mačo pradžia 23 val. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius