-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Real“ prezidentą stebina puolimas prieš Superlygą: „Atrodo, lyg būtume kažką nužudę“

Madrido „Real“ prezidentas Florentino Perezas liko kone vienišas Superlygos projekte, bet išsižadėti jo karališkojo klubo vadovas nežada.
Florentino Perezas
Florentino Perezas / „Scanpix“/AP nuotr.

74-erių ispanas trečiadienį radijo stoties „Cadena Ser“ eteryje kalbėjo apie Superlygą, kuri pastarosiomis dienomis įskėlė didžiules diskusijas futbole ir visame sporte.

Sekmadienį vėlai vakare dvylikai elitinių Europos klubų paskelbus apie naujo turnyro įkūrimą, futbolo sirgaliai sukilo, kol galiausiai didžioji dalis komandų iš projekto atsitraukė.

Oficialiai jame liko tik trys komandos – „Real“, „Barcelona“ ir Turino „Juventus“, bet pastarosios dvi taip pat greičiausiai Superlygoje nežais.

„Barcelona“ prezidentas Joanas Laporta dabar laukia klubo valdybos sprendimo, o „Juve“ vadovas Andrea Agnelli jau viešai pareiškė, kad neįsivaizduoja, kaip Superlygos projektas galėtų tęstis.

„Scanpix“ nuotr./Andrea Agnelli
„Scanpix“ nuotr./Andrea Agnelli

Tačiau F.Perezas atsitraukti nesvarsto.

„Mes tęsime pradėtus darbus. Projektas dabar bus tik įšaldytas“, – sakė „Real“ prezidentas, su pertrauka pareigas einantis nuo 2000 metų.

Anot F.Perezo, dvylika Superlygą kūrusių klubų sudarė sutartis, kurias nutraukti nėra taip paprasta.

„Negali tiesiog atsikratyti tokio kontrakto – juose numatyti įsipareigojimai“, – teigė ispanas. Tiesa, paklaustas, ar už pasitraukimą numatytos bausmės, F.Perezas neatsakė.

Jis dar šios savaitės pradžioje aiškino Superlygos kūrimą tuo, jog „norima išsaugoti futbolą“ bei kalbėjo apie tai, kad „jauniems žmonėms ši sporto šaka nebėra patraukli“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Florentino Perezas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Florentino Perezas

Dabar jis pridūrė, jog yra labai nusivylęs tuo, kokios reakcijos sulaukė paskelbus apie Superlygos projektą.

F.Perezas netgi apkaltino UEFA prezidentą Aleksandrą Čeferiną ir kitus svarbius futbolo vadovus prieš Superlygą nukreipta agresija ir grasinimais.

„Galbūt mes deramai visko neišaiškinome, nors jie net nedavė galimybės mums to padaryti, – svarstė F.Perezas. – Esu futbole 20 metų, bet tokių grasinimų nesu regėjęs. Atrodo, lyg būtume kažką nužudę. Lyg būtume nužudę futbolą. Bet mes tik stengėmės išsaugoti futbolą.“

Esu futbole 20 metų, bet tokių grasinimų nesu regėjęs.

„Real“ prezidentas pasisakė ir apie naująjį Čempionų lygos formatą, kurį ketinama įdiegti nuo 2024-2025 metų sezono.

„Čempionų lygos formatas yra pasenęs ir įdomus tik nuo ketvirtfinalio. Jis akivaizdžiai neveikia, tad nusprendėme sukurti formatą, kuriame svarbiausios Europos komandos žaistų viena prieš kitą nuo pat sezono pradžios. Viską apskaičiavome ir manėme, kad taip galėsime uždirbti daugiau pinigų visoms komandoms“, – kalbėjo F.Perezas.

Įdomu tai, kad radijo eteryje jis prasitarė ir apie neįvardintą anglų klubą, kuris skeptiškai į projektą žiūrėjo nuo pat pradžių, nors į jį ir įsitraukė.

„Vienas iš anglų neturėjo didelio susidomėjimo, nesakysiu kuris, bet jis ėmė tuo užkrėsti ir kitų klubų vadovus, kurie nėra jauni ir galbūt bijojo, kad tiksliai nesuprato, kas vyksta. Visi pasirašėme kontraktą su įsipareigojimais, bet manau, kad vienas iš mūsų taip ir nebuvo įsitikinęs projekto ateitimi“, – teigė F.Perezas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius