Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Reo“ futbolininkai UEFA Regionų taurės atrankoje kovos Vilniuje

Vilniaus futbolo klubo komanda „REO“ kelią UEFA Regionų taurės link pradės namuose. Lietuvos sostinėje ateinantį rudenį vyks pirmasis atrankos turnyras, kuriame be Vilniaus klubo dalyvaus Azerbaidžano, Serbijos ir Makedonijos, Švedijos arba Šiaurės Airijos mėgėjų lygų nugalėtojai. Tai paaiškėjo Nione (Šveicarija) ištraukus varžybų burtus.
Vilniaus futbolo klubas „Reo“.
Vilniaus futbolo klubas „Reo“. / V.Knyzelio/lff.lt nuotr.

„Tai – pirmasis mūsų komandos oficialus Europos turnyras. Labai džiaugiamės, kad jį pradėsime namuose, palaikomi Lietuvos aistruolių, – sako „REO“ vyriausiasis treneris Stasys Baranauskas. – Sutaupysime jėgų ir laiko, nevažiuodami į Azerbaidžaną ar Serbiją, ir turėsime galimybę sukurti šventę mūsų futbolo aistruoliams“.

„REO“ į UEFA Regionų taurės varžybas pateko pernai laimėjusi Lietuvos I lygos čempionatą. Pernai Lietuvai turnyre atstovavo Alytaus „Alyčio“ futbolininkai, tačiau per atrankos turnyrą Čekijoje jiems nepavyko iškopti į antrąjį etapą.

Pasak UEFA Jaunimo ir mėgėjų futbolo komiteto pirmininko Jimo Boyce‘o, UEFA Regionų taurė yra vienas svarbiausių UEFA organizuojamų turnyrų.

„Draugiškumas ir komandinė dvasia, tvyranti UEFA Regionų taurės varžybose, lieka su jose dalyvavusiais futbolininkais ilgą laiką. Šis turnyras yra nepaprastai svarbus žaidėjams, kurie neturėjo galimybės dalyvauti Europos taurių varžybose“, – po burtų traukimo ceremonijos sakė J.Boyce‘as.

Pernai UEFA Regionų taurę iškovojo „Braga“ (Portugalija) futbolininkai. Tačiau šiais metais turnyre nedalyvauja nė viena Portugalijos komanda. Tai reiškia, kad taurė turės naujus šeimininkus, kurie paaiškės po finalo 2013 metais, kurio šeimininkais bus viena iš aštuonių į paskutinį etapą patekusių komandų.

Aštuonios finalinio etapo dalyvės paaiškės po to, kai bus sužaisti du atrankos mini turnyrai. Dviejų grupių nugalėtojai ir geriausią rezultatą parodęs antrosios vietos laimėtojas po to pateks į tarpinį etapą, kurio aštuonių grupių nugalėtojai ir keliaus į finalinį etapą.

Dauguma turnyre dalyvaujančių asociacijų į jį siunčia savo mėgėjų turnyrų nugalėtojus, tačiau mažesnėms asociacijoms leidžiama siųsti nacionalines mėgėjų rinktines.

Tikslias varžybų Vilniuje datas dar turi nustatyti UEFA. Tačiau jau aišku, kad Vilniaus klubo varžovais bus Azerbaidžano bei Serbijos futbolininkai ir viena iš trijų – Makedonijos, Švedijos arba Velso – ekipų.

Vilniaus futbolo klubas „REO“  įkurtas 2005 metais. Nuo savo įkūrimo klubas yra du kartus laimėjęs Vilniaus apskrities III lygos pirmenybes 2006 ir 2008 metais, o 2010 metais laimėjo Lietuvos futbolo federacijos II lygos pirmenybes ir pateko į LFF I lygą. 2011-aisiais „REO“ laimėjo Lietuvos I lygą ir sportiniu principu pateko į stipriausią šalyje A lygą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius