Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Reo“ strategas Stasys Baranauskas: po teisėjų sprendimų gynėjų veiksmuose atsirado baimė

Šeštadienį Vilniaus „Sportimos“ manieže Vilniaus „Reo“ futbolininkai sieks pirmosios pergalės A lygoje. Debiutantai susitiks su taškų dar neiškovojusia Tauragės „Tauro“ ekipa.
Stasys Baranauskas
Stasys Baranauskas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Vilniečių treneris Stasys Baranauskas žada kovoti dėl pergalės, tačiau pripažįsta, kad po teisėjų veiksmų ankstesnėse rungtynėse komandos žaidime atsirado savotiškų kompleksų.

- Kokiomis nuotaikomis pasitinkate šeštadienio rungtynes su „Tauru“? – futbolas.lt paklausė S.Baranausko.

- Geromis. Yra nemenka intriga – skirs teisėjas ketvirtą kartą iš eilės 11 m baudinį į mūsų vartus, ar neskirs? (juokiasi)

- Tačiau panašu, kad bent paskutinėse rungtynėse su „Banga“ tas baudinys buvo skirtas teisingai...

- Galutiniame epizode – taip. Bet reiktų atkreipti dėmesį, kad tas mūsų gynėjo ir varžovo „tampymasis“ prasidėjo dar prie 16 metrų linijos. Man taip pat nesuprantama, kodėl pirmame kėlinyje nebuvo skirtas baudinys mūsų naudai, kai baudos aikštelėje buvo parverstas Mindaugas Grigalevičius.

- Ar po tokių epizodų tenka ilgai kalbėtis su žaidėjais, kad atstatyti jų kovinę dvasią?

- Stengiuosi to neakcentuoti. Jie patys puikiai supranta, kad teisėjai į jų vartus skyrė 11 m baudinį trejose rungtynėse iš eilės. Jei dar aš tai kartosiu kaip Šventas Tėvas, bus tik blogiau. Juk ir protingą žmogų galima išvesti iš pusiausvyros, kasdien kartojant, kad jis yra durnas.

Tiesa, žaidėjai jaučiasi nekaip. Jie nedrąsiai kovoja savo baudos aikštelėje, bijodami, kad vėl bus skirtas baudinys. Galima paanalizuoti epizodą, kai praleidome antrąjį įvartį Gargžduose – kai varžovai atakuoja, mūsiškiai tik nedrąsiai trypčioja, vengdami kontaktinės kovos.

- „Tauras“ labai silpnai pradėjo sezoną, todėl tikriausiai galvojate tik apie pergalę?

- Mes negalime nuvertinti nė vienos komandos. Negalime manyti, kad kažkurie už mus silpnesni ir tikėtis lengvai laimėti. Patys esame debiutantai, privalome gerbti visus ir būti maksimaliai susikoncentravus su kuo bežaistume – „Tauru“, „Banga“, ar „Atlantu“.

- Ar šeštadienį jau žais Karolis Jasatis?

- Taip, jis mūsų komandai duos daug. Juolab smulkias traumas patyrė Andrius Miliškevičius ir Tomas Ražanauskas, tad K.Jasaičio pastiprinimas – pačiu laiku. Karolis bus didelė paspirtis aikštės viduryje.

- Kalbama, kad „Reo“ netrukus papildys Mindaugas Kalonas. Ar tai tiesa?

- Ne. M.Kalonas iš tiesų treniruojasi su mumis, pats pasiprašė. Jam dabar sunkus metas, iš ankstesnio klubo negauna paleidžiamojo rašto, yra praradęs formą. Neprieštaravome, kad sportuotų su mumis. Bet pasikviesti jo į komandą nežadame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius