Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Retenybė futbole – Arsene'as Wengeras „Arsenal“ treniruos jau 1000-osiose rungtynėse

Anglijos „Premier“ lyga yra populiariausia ir konkurencingiausia pasaulyje. Čia sukasi didžiulės žaidėjų perėjimų sumos, o komandų treneriai už klaidas sumoka brangiai – savo darbo vieta. Šiame kontekste įspūdingai atrodo šeštadienį užfiksuotas „Arsenal“ klubo trenerio Arsene'o Wengero pasiekimas – prancūzas Londono ekipai vadovavo jau 1000 kartų. Pastaraisiais metais treneris susilaukė ypatingai daug kritikos dėl daugelį metų neiškovojamų titulų, tačiau Prancūzijos treneris vis išsilaiko svirduliuojančioje trenerio kėdeje.
Arsene'as Wengeras
Arsene'as Wengeras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šeštadienį „Premier“ lygoje laukia itin intriguojantis „Arsenal“ ir „Chelsea“ komandų susitikimas. Neeilinį pasiekimą švęsiantis Arsene'as Wengeras prieš mačą tikino, kad tai bus sezono rungtynės.

64-erių metų Prancūzijos treneris pabrėžė, kad jau ilgai nematė tokios atkaklios kovos dėl Anglijos čempionų titulo: „Šiuo metu laimėti gali „Manchester City“, „Arsenal“, „Liverpool“ arba „Chelsea“. To nebuvo jau ilgus metus. Būtų kvaila sakyti, kad kuris nors iš šių klubų nesvajoja apie trofėjų.“

Arsene'as Wengeras „Arsenal“ klubą treniruoja nuo 1996 metų. Per tą laikė prancūzas su klubu tris kartus tapo „Premier“ lygos čempionais, keturis kartus triumfavo Anglijos taurėje ir 16-a sezonų iš eilės pateko į Čempionų lygą. Tačiau visa tai – istorija. „Arsenal“ jau devynerius metus nėra iškovojęs jokio titulo.

„Chelsea“ treneris Jose Mourinho negailėjo kritikos prancūzui, pavadindamas jį „susimovimo specialistu“. Šeštadienio rungtynės bus pirmosios sezono rungtynės, kuriose futbolo specialistai susitiks akis į akį.

Palaikymas svarbus nesėkmingais klubo periodais, ypač, kai jų tiek daug.

Prieš rungtynes Jose Mourinho pripažino, kad „Arsenal“ vadovų pasitikėjimas treneriu – neeilinis: „Neįmanoma komandos treniruoti 1000 mačų, jeigu neturi beribio pasitikėjimo ir lojalumo iš komandos ir sirgalių. Palaikymas svarbus nesėkmingais klubo periodais, ypač, kai jų tiek daug.“

Prancūzas taps ketvirtuoju treneriu po Matto Busby, Dario Gradi ir Sero Alexo Fergusono, kuriam pavyko pasiekti tūkstančio rungtynių ribą.

Kontraktas tarp klubo ir trenerio baigiasi šią vasarą, tačiau jau buvo pasirodę kalbų, kad jis bus pratęstas.

Futbolo statistikos gerbėjai yra paskaičiavę, kad nuo to laiko, kai Arsene'o Wengero treniruojamas „Arsenal“ paskutinį kartą iškovojo titulą, pasikeitė visų 91 Anglijos futbolo lygos klubų treneriai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius