Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rezultatyviausias A lygos žaidėjas Deivydas Matulevičius: prieš sezoną mane buvo „nurašę“

Geriausiu 2011 metų Lietuvos futbolo federacijos A lygos snaiperiu tapo Vilniaus „Žalgirio“ puolėjas Deivydas Matulevičius.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pranokti varžovus 22 metų D.Matulevičiui leido paskutinėse rungtynėse į gimtojo miesto Alytaus „Dainavos“ komandos vartus įmušti trys įvarčiai.

Su 19 įvarčių D.Matulevičius dviem aplenkė Alytaus „Dainavos„ puolėją Arsenijų Buinickį bei Tauragės „Taurui“ atstovaujantį serbų kilmės prancūzą Goraną Jerkovičių.

– Sveikiname tapus rezultatyviausiuju A lygoje. Ar prieš sezoną siekei šio prizo, kiek tau jis svarbus?

– Sunku buvo atsigauti po traumos, tačiau vėliau viskas stojo į savo vėžes. Tokio tikslo neturėjau, bet laikui bėgant... Malonu įsirašyti į istoriją rezultatyviausiu šio čempionato žaidėju.

– Ar prieš rungtynes žinojai, kad tavo pagrindinis varžovas Arsenijus Buinickis negalės žaisti dėl traumos?

– Sužinojau kai važiavome į rungtynes. Gaila, nes būtų buvusi įdomi mikrodvikova. Arsenijų pažįstu iš seniau. Pasveikinau jį su puikiu sezonu. Jis mane taip pat pasveikino. Jokio priešiškumo tarp mūsų tikrai nėra.

Malonu būti pakviestam į rinktinę. Tai naujas iššūkis. Norėsis įrodyti savo vertę, kad pakvietė ne veltui.

– Norint aplenkti A.Buinickį tau reikėjo bent dviejų įvarčių, įmušei net tris. Prieš rungtynes prašei komandos draugų pagalbos ar tiesiog viskas susiklostė savaime?

– Be abejo, visa komanda žinojo situaciją, ir galbūt man būtų davę mušti baudinį, jei prireiktų. Tačiau negalima galvoti apie vieną žaidėją. Rungtyniavome dėl pergalės, norėjome padovanoti ją sirgaliams už atsidavimą viso sezono metu. Žaidėme kaip komanda, kaip ir visą sezoną.

– Žaidei gimtajame Alytuje. Galbūt padėjo ir „namų sienos“?

– Kadangi atstovauju „Žalgiriui“, visa širdimi atsiduodu jam. Tačiau aišku, malonu žaisti savame mieste, gražiame stadione. Po rungtynių pasveikino artimieji ir draugai, kurie visada palaikė mane, ypač kai buvo labai sunku.

– Tai geriausias sezonas tavo karjeroje asmeniškai?

– Buvau neblogai pradėjęs ir karjerą Lenkijoje, tačiau viską pakoregavo sunki trauma. Šiemet norėjosi įrodyti ir sau pačiam, kad sugebu – buvo ir tokių, kurie prieš sezoną mane „nurašė“ – ir klubui, kad ne veltui mane pakvietė komanda. Esu dėkingas „Žalgiriui“, kad manimi tikėjo.

– Kaip įvertintum komandos iškovotą antrąją vietą?

– Galėjome kautis ir dėl aukso. Tos paskutinės pralaimėtos rungtynės „Sūduvai„ buvo skaudus smūgis. Tačiau sezonas tikrai nėra blogas. Praėjusiais metais „Žalgiris“ liko trečias, šiemet antras. Jei viskas eis dėsningai, toliau laimėsime pirmą vietą (šypsosi – aut. past.). Turime puikų, draugišką kolektyvą. Manau, kad esame pajėgūs iškovoti ir auksą.

– Sezonas tau dar nesibaigė – esi pakviestas į Lietuvos B rinktinę kito šeštadienio rungtynėms su Rusija...

– Visada malonu būti pakviestam į rinktines. Tai naujas iššūkis. Norėsis įrodyti savo vertę, kad pakvietė ne veltui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius