Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rezultatyviausias visų laikų Lietuvos čempionatų futbolininkas Povilas Lukšys: „Mano tikslas – įmušti 200 įvarčių“

Rezultatyviausias visų laikų Lietuvos futbolo čempionatų žaidėjas Povilas Lukšys prieš sekmadienio dvikovą su „Šiauliais“ nusiteikęs optimistiškai. Marijampolės „Sūduvos“ puolėjas mano, kad mūsų ekipa pagaliau gali įveikti neparankius varžovus, o jis pats nusiteikęs įmušti įvartį.
Povilas Lukšys
Povilas Lukšys / A.Burbos nuotr.

– Jau senokai negalite pasigirti pergale prieš „Šiaulius“. Kodėl? Kas čia per užkeikimas? – svetainė fksuduva.lt paklausė P.Lukšio.

– Nėra jokio užkeikimo. Anksčiau su „Šiauliais“ tokių ilgų nesėkmingų serijų nebūdavo. Pats laikas ją nutraukti jau rytoj. Tai, kad mes senokai nenugalėjome „Šiaulių“, komandos neslegia. Nusiteikę pagaliau laimėti.

– „Sūduva“ su „Šiauliais“ kovoja dėl bronzos medalių. Ar rytdienos mačas bus beveik  lemiamas?

– Dabar turnyro lentelėje tokia situacija, kad rytdienos dvikovą reikia vadinti svarbiausia šį sezoną. Gerai, kad su „Šiauliais“ tiesiogiai kovosime dėl medalių. Patys, be kitų komandų pagalbos išsiaiškinsime. Paaiškės, kuri ekipa yra stipresnė. Jei laimės „Sūduva“, 99 proc., kad iškovosime bronzos medalius.

– Kuo pavojingi „Šiauliai“?

„Šiauliai“ nei patys žaidžia, nei kitoms komandoms leidžia. Jie yra kovotojai, žaidžia ardantį futbolą. Nepasakyčiau, kad varžovai turi lyderius. Gal puolimo grandyje lyderiu galima pavadinti Artūrą Rimkevičių.

– „Sūduva“ nepraleidžia įvarčio jau penkis turus iš eilės, tačiau A.Rimkevičius savo klubo svetainei teigė, kad tikisi sekmadienį įmušti įvartį. Marijampoliečiai šiemet šiauliečiams nėra įmušę, bet gal ir jūs tikitės sekmadienį nuginkluoti varžovų vartininką?

– Visi gali sakyti, kad įmuš, bet tai dar reikia padaryti. Puolėjų darbas mušti įvarčius, tad jie kitaip ir negali kalbėti. Aš irgi galiu teigti, kad į „Šiaulių“ vartus įmušiu įvartį, o gal ir du. Kaip bus iš tikrųjų, pamatysime.

– Prieš tris savaites į „Mažeikių“ vartus įmušėte du įvarčius ir tapote rezultatyviausiu visų laikų Lietuvos čempionatų žaidėju. Kuris iš 177 įvarčių labiausiai įstrigo?

– Visi įvarčiai yra svarbūs, bet ypač įsiminė įvartis karjeros pradžioje, kasi atstovaudamas Panevėžio „Ekranui“ nuginklavau Vilniaus „Žalgirio“ vartininką. Tada man buvo tik 16 metų. Todėl tą įvartį prisimenu labiausiai.

– Prieš ketverius metus į Visagino „Intero“ vartus kamuolį nukreipėte net šešis kartus. Ar dar tikitės pagerinti arba bent pakartoti šį savo rekordą? Turbūt nelabai realu?

– Labai maža tikimybė tai pakartoti. Reikėtų, kad A lygoje rungtyniautų ypač silpna komanda. Ir tai nelengva būtų tai padaryti. Per tas rungtynes, kai įmušiau šešis įvarčius, mane lydėjo fortūna. Atsidurdavau toje vietoje, kur būdavo kamuolys. „Interas“ tada atrodė ypač silpnai, o aš išnaudojau visas turėtas progas. Kur bėgdavau, ten atsidurdavo kamuolys. Daugiau taip turbūt nebus.

– Gal išsikėlėte tikslą A lygoje įmušti 200 įvarčių?

– Nežinau, kur žaisiu kitą sezoną, nes po šio mano sutartis su „Sūduva“ baigiasi. Tačiau noro įmušti 200 įvarčių tikrai nestokoju. Stengsiuosi šį tikslą įgyvendinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius