-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Riaušėmis pagarsėjusių serbų aistruolių Marijampolėje bus nedaug

Į paskutines Lietuvos rinktinės rungtynėse Pasaulio čempionato atrankoje atvyks apie pusantro šimto Serbijos aistruolių bei panašus skaičius komandos rėmėjų.
Dėl prancūzo mirties kalti „Partizan“ sirgaliai sulaikyti
FIFA grasina, jog serbų sirgaliams sukėlus dar bent vieną incidentą iš jų rinktinės būtų atimti pasaulio čempionato atrankos turnyre iškovoti taškai. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Prieš mėnesį serbai atvyko patikrinti stadiono, aptarti saugumo reikalavimus. Mes jiems siūlėme jiems priklausančius 650 bilietų, bet jie atsisakė, apsiriboję tik 150“, – pasakojo Lietuvos futbolo federacijos Ūkio skyriaus direktorius Vladimiras Buzmakovas.

Serbų į Marijampolės futbolo klubo stadioną galėjo susirinkti ir dar mažiau. Pasak serbų aistruolių, Lietuvos pasiuntinybė iš pradžių buvo atsakiusi išduoti vizas vienam Serbijos rinktinės gerbėjų autobusui. Tačiau vakar vakare jau kalbėta, kad dokumentus serbai susitvarkė ir išvyko į Lietuvą.

Kitas serbų gerbėjų autobusas vyksta iš Vienos – surinkti serbai, gyvenantys Austrijoje.

Tiesa, spėjama, jog dalis aistruolių gali bandyti įsigyti bilietus atvykę į Lietuvą. Serbijos fanų ir šalies futbolo federacijos santykiai yra įtempti po to, kai per UEFA Europos lygos rungtynes Belgrado „Partizan“ aistruolių sumuštas svečias iš Prancūzijos mirė.

Serbijos rinktinės „Beli Orlovi“ fanų klubas teigia, kad po to federacija ėmėsi represijų prieš visus aktyvius aistruolius, nežiūrint į tai, kad dauguma jų neturi nieko bendro su šia žmogžudyste.

Tiesa, serbų reprezentacinės komandos gerbėjai šiame atrankos cikle jau „pasižymėjo“. Per beveik visas šios šalies išvykos rungtynes stadionuose kildavo riaušės – tik Farerų salos išvengė serbų fanų sukeltų neramumų. Jei serbai sukels dar vieną incidentą, FIFA netgi pagrasino iš rinktinės atimti iškovotus taškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius