-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ribery žarstė pagyras lietuviams

Lietuvos futbolo rinktinę abu kartus negailestingai pražudęs Franckas Ribery Prancūzijos žiniasklaidoje buvo pramintas Baltų budeliu. Tačiau duodamas interviu žurnalui „FranceFootball“ prancūzas dosniai žarstė pagyras lietuviams ir sureikšminti savo indėlio nebuvo linkęs.
F.Ribery (3 įvarčiai) yra rezultatyviausias prancūzų futbolininkas 2010 metų pasaulio čempionato atrankos turnyre.
F.Ribery (3 įvarčiai) yra rezultatyviausias prancūzų futbolininkas 2010 metų pasaulio čempionato atrankos turnyre. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Budelis Prancūzija

Vėl išplėšėte pergalę iš lietuvių, kaip jaučiatės? – paklausė žurnalistas futbolininko.

Žinojome, jog žaisti su lietuviais bus labai sudėtinga. Jeigu atvirai, tai buvo žymiai sudėtingiau, nei mes tikėjomės. Lietuvos rinktinėje gynėsi visi 11 futbolininkų, todėl buvo labai sunku laisvai judėti aikštelėje. Atidaviau labai daug jėgų.

Tačiau ir antrą kartą rezultatas neatspindi tikrojo abiejų ekipų pajėgumo...

Lietuvos rinktinė tikrai labai gerai ginasi. Jie kaunasi dėl kiekvieno kamuolio ir progai pasitaikius visada stengiasi kontratakuoti. O mes esame labiau atakuojanti komanda, kuri visada nori įmušti. Turėjome progų, tačiau nesugebėjome jų išnaudoti. Treneris (Raymond'as Domenechas) patenkintas rezultatu, nes jis žino, kad žaisti su gynybą propaguojančiomis ekipomis visada sudėtinga.

Pagrindinis tikslas įvykdytas?

Taip, nes iškovojome 6 taškus. Buvo nepaprastai svarbu laimėti abi dvikovas su Lietuva. Kausimės iki galo dėl pirmosios vietos grupėje. Jeigu norime tai pasiekti, turime laimėti visas likusias rungtynes ir mes pasistengsime tai padaryti. Dabar grupėje atsiliekame tik nuo serbų, kurių rinktinė tikrai labai pajėgi, tačiau iki atrankos turnyro pabaigos liko dar daug mačų.

Kur ši Prancūzijos ekipa dar gali pasitempti?

Pirmiausia, tai dabar jaučiamės žymiai geriau. Sužaidėme porą gerų rungtynių, žaidėjai suprato savo užduotis, grįžo pasitikėjimas jėgomis. Komanda stengiasi atakuoti, žaisti akiai gražų futbolą, pradedame jausti malonumą. Manau, jog turime bijoti kiekvieno priešininko – taip mes pasieksime dar daugiau. Giname Prancūzijos garbę, todėl turime galvoti tik apie pergales – draugiškų mačų nebūna.

Įvartis yra balandžio 1-osios pokštas jums?

Pokštas? Man labiau patiko šitas – Prancūzijos futbolo federacija balandžio 1-ąją paskelbė, jog šiandien yra mano gimtadienis, nors iš tikrųjų jis yra balandžio 7-ąją. Daugybė žmonių tuo patikėjo. Net per rungtynes sulaukiau nemažai sveikinimų. Bet buvo tikrai smagu, o gerbėjų dėmesys mane įkvėpė. Aišku, įmušti įvartį visada labai malonu, tačiau jį galėjo pelnyti ir kitas žaidėjas. Pierre'as Andre Gignacas atliko puikų perdavimą, o man liko neprašauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius