Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Apmaudžiau nesusapnuosi: Lietuvos rinktinė paskutinėje atakoje krito prieš Airiją

Lietuvos rinktinė po pernelyg nenudžiuginusios pergalės San Marine pademonstravo kovingumą, bet gavo pamoką, jog žaisti reikia iki teisėjo švilpuko – Valdo Ivanausko auklėtiniai triukšmingame „Aviva“ stadione Dubline 97 minutę galiausiai krito 0:1 prieš Airijos nacionalinę komandą.

Airijos rinktinė mušė net keturis įvarčius šiose rungtynėse, bet visus kartus teko griebtis už galvų – teisėjai kėlė į viršų nuošalės vėliavėlę ir visų įvarčių neįskaitė.

Pirmajame kėlinyje rimtų problemų Airija lietuviams nesukėlė, nors ir puolė didelėmis pajėgomis. Po pertraukos keletą labai pavojingų smūgių atliko šeimininkai, bet Lietuvos komandą gelbėjo vartininkas Džiugas Bartkus.

Vis dėlto galiausiai Lietuvai teko griebtis už galvų. Septintąją pridėto laiko minutę puikų smūgį atliko Troy Parrottas ir padovanojo pergalę šeimininkams.

Lietuvos rinktinė kamuolio kontrolę pralaimėjo 31-69 proc., varžovai kėlė 10 kampinių, lietuviai – 3. Dubline šeimininkai atliko 611 perdavimų (86 proc. tikslumas), Lietuvos ekipa – 115 (60 proc.).

V.Ivanausko auklėtiniai atliko 6 smūgius į vartus, bet į stačiakampį taip ir nepataikė, oponentai smūgiavo 18 kartų, iš jų 6 – į vartų plotą.

Lietuvos komandai padėti negalėjo traumas gavęs Paulius Golubickas, Arvydas Novikovas ir Linas Mėgelaitis.

Airijos rinktinė iki šio susitikimo demonstravo puikią formą – buvo pralaimėjusi tik kartą per paskutines 11 rungtynių.

Praėjusį penktadienį Lietuva 2:1 nugalėjo San Marino rinktinę, tačiau ten žaidimas buvo nervingas – prasčiausią FIFA reitingą pasaulyje turinti komanda lietuviams metė rimtą iššūkį.

Kitą kartą Lietuvos rinktinė į stovyklą rinksis gegužės pabaigoje, o birželio pradžioje lauks rimtas ketverių rungtynių maratonas, kuomet per mažiau nei dvi savaites lietuviai dukart žais prieš Turkiją, po kartą prieš Liuksemburgą ir Farerų salas.

Rungtynių eiga. Lietuva – Airija 0:1

Antras kėlinys.

90+6 min. Praleidome įvartį, mielieji. Trūksta žodžių... Tiesiog trūksta žodžių... Geras buvo Troy'aus Parrotto smūgis, bet juk žaisti reikia IKI FINALINIO ŠVILPUKO!

90+5 min. Ketvirtas Airijos įvartis iš nuošalės. Jis, žinoma, neįskaitomas.

90+3 min. Labai pavojingas varžovų smūgis, bet labai sėkmingai žaidė Dž.Bartkus. Beje, vartininkui viskas gerai, jis rungtynes tęsia.

90 min. Pridėtos penkios minutės. Dž.Bartkus, tiesa, susiėmęs už kirkšnies. Vartininkui skauda, tai gali būti rimta trauma.

75 min. F.Černychas krito baudos aikštelėje, tačiau ne baudinį, o geltoną kortelę už vaidybą užsidirbo kapitonas.

73 min. Dar vienas kamuolys skrieja į vartus, tačiau jau trečią kartą šiandien teisėjai neįskaito tikslaus smūgio dėl nuošalės.

66 min. J.Lasicko smūgis buvo galingas, tačiau blokuojamas, o kitoje aikštės pusėje varžovai reikalavo 11 metrų baudinio. Vis dėlto teisėjo švilpukas tylėjo.

58 min. Mattas Doherty itin lengvai įsiveržė į baudos aikštelę, atliko gerą smūgį, bet Lietuvą išgelbėjo Džiugas Bartkus.

54 min. Dar vienas įvartis, tačiau ir dar kartą jis nėra įskaitomas – fiksuojama nuošalė.

46 min. Prasidėjo antrasis kėlinys.

Pirmas kėlinys.

45 min. Baigėsi pirmasis kėlinys. Airijos puolimas lietuviškos gynybos niekaip nesupjaustė, o štai Lietuvos komandai į atakas pasileisti sekasi itin sunkiai.

31 min. Vieną po kito kampinius kelia Airijos komanda, bet kol kas gynybos linija laikosi.

22 min. Pirmas kampinis prie Airijos vartų. Tiesa, jį atsinešė patys varžovai, lietuviai prie epizodo neprisidėjo. Vis dėlto šansu pasinaudoti nepavyko – T.Milašiaus perdavimas nebuvo sėkmingas.

8 min. Įvartį mušė Airijos komanda po perdavimo iš kairiojo krašto, bet Chiedoze Ogbene fiksuojama nuošalė.

1 min. Rungtynės prasidėjo!

Likus 1 val. Lietuvos rinktinei negalės padėti ir Arvydas Novikovas, praneša LFF. Kaip skelbiama, rinktinės lyderiui atsinaujino raumens trauma.

Lietuvos starto vienuoliktukas: Džiugas Bartkus; Rolandas Baravykas, Egidijus Vaitkūnas, Linas Klimavičius, Benas Šatkus; Edgaras Utkus, Vykintas Slivka, Titas Milašius, Fiodoras Čenychas, Justas Lasickas; Augustinas Klimavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius