Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinktinę palikęs ir A lygos debiutanto vairą čiupęs A.Skerla: „Dviejų kėdžių neapsėsi“

Naujasis Kauno „Hegelmann Litauen“ treneris Andrius Skerla pirmadienį prieš virtualią spaudos konferenciją prisėdo ant juodos odinės kėdės. „Kietoka ir labai supasi“, – šypsojosi A lygos naujokų būsimas vedlys. Į naują iššūkį neriantis ilgametis Lietuvos rinktinės gynėjas tikisi, kad aukščiausios lygos trenerio kėdė bus stabilesnė.
Andrius Skerla
Andrius Skerla / nuotr. WU17.lt

Praėjusiame sezone „Hegelmann Litauen“ komanda Pirmoje lygoje užėmė antrąją vietą, o klubo vadovai nedelsdami pradėjo dėlioti gaires A lygos iššūkiui.

Atrodo, kad pagrindiniu darbu tapo A.Skerlos pasikvietimas – 43-jų vilnietis suraitė parašą ant dvejų metų sutarties.

Prieš šešerius metus futbolininko karjerą baigęs A.Skerla pasakojo, kad pokalbiai su kauniečiais vyko jau kurį laiką, o susitarimas pasiektas po kelių susitikimų.

„Pokalbiai jau vyko kurį laiką, buvome keletą kartų susitikę su klubo vadovais. Iš pradžių aš išklausiau, ko jie nori, kaip mato save A lygoje, ko siekia, kokie yra tikslai. Be abejo, domėjausi apie patį klubą, jo istorija buvo įdomi: kaip atsirado šitas klubas, kas jame dirba, kas žaidė ir žaidžia. Vyko bendravimas ir kas labiausia užkabino, tai, kad klubas neatsirado iš niekur. Jis kūrėsi, pamažu tobulėjo, kilo ir jis nėra sukurtas tam, kad iš karto, čia ir dabar laimėtų čempionatą. Viskas vyksta palaipsniui“, – pasakojo A.Skerla nuotolinėje spaudos konferencijoje.

Kartu su Valdu Urbonu naujasis kauniečių treneris dirigavo Lietuvos rinktinei – darbavosi trenerių štabe, tačiau „Hegelmann Litauen“ iššūkis reiškia, kad ant nacionalinės komandos suolo matysime naują veidą.

Sauliaus Čirbos nuotr./Valdas Urbonas, Andrius Skerla ir Marekas Zubas
Sauliaus Čirbos nuotr./Valdas Urbonas, Andrius Skerla ir Marekas Zubas

„Turėjome pokalbį ir su Valdu, ir su federacijos vadovais. Situacija yra tokia, aš visiškai su jais sutinku, kad nacionalinės rinktinės treneris ar asistentas turi visą savo laiką skirti rinktinei. Dviejų kėdžių neapsėsi. Aš išeinu iš nacionalinės rinktinės ir visą savo darbą atliksiu klube“, – sakė A.Skerla.

„Hegelmann Litauen“ treneris neslėpė, kad aukščiausioje lygoje norės būti konkurencingas ir muštis net su pirmaujančiomis komandomis.

Aš išeinu iš nacionalinės rinktinės ir visą savo darbą atliksiu klube

Treneris neslepia, kad komandos komplektacijoje darbų pabaiga dar toli gražu nepasiekta. A.Skerlos teigimu, sudėtyje liks apie 60-70 proc. žaidėjų iš praėjusio sezono.

„Šiuo momentu mums reiktų į kiekvieną liniją bent po vieną žaidėją. Idealu būtų patyrę futbolininkai, šalia kurių galėtų tobulėti jaunimas. Komandoje daug jaunų žaidėjų, kurie neturi patirties A lygoje. Jiems svarbu, kad būtų tokie komandos draugai, kurie vestų į priekį, galėtų patarti sunkiais momentais“, – pasakojo A.Skerla.

Ne paslaptis, kad Pirmoje lygoje žaidėjai negyvena vien iš futbolo

Buvęs futbolininkas neslėpė, kad pakilti iš Pirmos lygos į A lygą gali būti nelengva kai kuriems naujiems jo auklėtiniams.

„Ne paslaptis, kad Pirmoje lygoje žaidėjai negyvena vien iš futbolo. Atėjus į A lygą ir norint būt profesionaliu klubu, reikia atsiduoti tik futbolui, – akcentavo Kauno klubo treneris. – Tikiuosi, kad tai pavyks, kad žaidėjai bus profesionalai, kad gaus atlyginimą ir už jį atsiduos treniruotėse ir aikštėse. Pirma lyga yra Pirma lyga, ten žmonės ateina kartais ir po darbų, A lyga – profesionali. Čia žaidėjai treniruojasi pastoviai, žaidžia rungtynes, yra treniruočių procesas, kuriame jie privalo dalyvauti visada, nėra kažkokių pasiteisinimų. Bet aš negaliu pasakyti, kad tos komandos, kurios ateis, nebus konkurencingos.“

Džiaugėsi „Hegelmann Litauen“ strategas, kad Kauno miestas vėl turės derbį – konkuruoti teks su vis didesne jėga Lietuvos futbole tampančiu „Kauno Žalgiriu“.

Dar sekmadienį Razgrado „Ludogorec“ klubas pranešė, kad Bulgarijos čempionų komandą treniruos lietuvis Valdas Dambrauskas, su kuriuo kartu dirbti teko ir A.Skerlai. Prie „Hegelmann Litauen“ vairo stojantis strategas nepagailėjo gražių žodžių savo kolegai.

nuotr. LFF.lt/Andrius Skerla
nuotr. LFF.lt/Andrius Skerla

„Nepataikaudamas galiu pasakyti, kad Valdas yra vienas iš geriausių, o turbūt geriausias treneris Lietuvoje. Jis dirba pastoviai, laimi trofėjus, ateina į klubą ir padaro jį geresnį. Ne veltui yra toks susidomėjimas. Tai, kad pasirašė sutartį su „Ludogorec“ – tik įrodymas, kad juo domisi tokie klubai, kurie nori žaisti Čempionų lygoje ar Europos lygoje. Tai parodo jo sugebėjimus. Aš, dirbdamas su juo, turėjau vienus iš geriausių savo metų futbole kaip treneris. Pasiimti iš jo daug ką galima. Manau, teks kažką pritaikyti ir savo darbe. Mes bendraujame, jei iškyla kažkokie klausimai, mes susisiekiam, pakalbam. Tai yra geriausias treneris šiuo metu Lietuvoje“, – kalbėjo A.Skerla.

Per savo futbolininko karjerą A.Skerla žaidė Vilniaus „Žalgirio“, Eindhoveno „PSV“ (Nyderlandai), Danfermlaino „Athletic“ (Škotija), Tomsko „Tom“ (Rusija), Vilniaus „Vėtros“, Kelcų „Korona“ (Lenkija), Balstogės „Jagiellonia“ (Lenkija) klubuose.

Baigęs karjerą A.Skerla tapo „Žalgirio“ trenerių štabo nariu, vėliau paskirtas sostinės klubo dublerių komandos vyriausiuoju treneriu.

Nuo 2017 iki 2019 metų A.Skerla dirbo Lietuvos U-21 rinktinės vyr. trenerio asistentu, o taip pat ėjo Lietuvos futbolo federacijos Techninio departamento vyriausiojo vadybininko pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius