-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinktinės netreniruos: „augančio apetito“ vedamam A.Skerlai – ilgalaikė sutartis

Lietuvos futbolo federacija (LFF), ieškanti rinktinės trenerio, dairėsi Kauno rajono kryptimi ir linksniavo Andriaus Skerlos pavardę, tačiau paieškų kursą teks keisti. 15min praneša, kad A.Skerla su „Hegelmann“ klubu susitarė dėl ilgalaikio kontrakto.

15min žiniomis, A.Skerla suraitė parašą ant trejų metų sutarties su klubu, kurį atvedė į ketvirtąją vietą A lygoje neseniai pasibaigusiame sezone.

„Hegelmann“ kitą vasarą pirmą kartą dalyvaus europinėse kovose, mat iškovojo teisę žaisti Konferencijų lygos atrankoje.

„Kalbėjome jau nuo vasaros apie sutarties pratęsimą, bet man iš pradžių buvo svarbu pasiekti keliamus tikslus. Tada galėjau matyti, kur mes einame, ką galime turėti kitą sezoną, kiek galėsime tobulėti kaip klubas“, – 15min pasakojo A.Skerla ir pridūrė, kad iš kitų klubų susidomėjimo nesulaukė.

Trejų metų sutartis – retas reiškinys Lietuvos futbole, tačiau „Hegelmann“ komandos treneris to nesureikšmina.

„Tai nebuvo pagrindinis dalykas apsisprendžiant, – patikino 45-erių A.Skerla. – Man svarbiausia – klubo ambicijos, vizija, matymas. Kalbant su klubo vadovais išgirdau, kad jie nori tobulėti, bet viskas turi būti daroma palaipsniui. Mane tai tenkina. Nėra taip, kad klubas investuoja didžiausius pinigus ir iškart iš tavęs reikalauja tapti čempionu. Žingsnis po žingsnio stengsimės tobulėti ir įgyvendinti tikslus.“

Praėjusiame sezone „Hegelmann“ klubas ilgai buvo tarp trijų geriausių Lietuvoje, bet galiausiai po paskutinių rungtynių pasislinko į ketvirtą poziciją.

„Apetitas auga bevalgant. Užėmėme ketvirtą vietą – tai mažas žingsnelis į priekį. Taip pat iškovojome teisę dalyvauti Konferencijų lygos atrankoje, o tai yra istorinis įvykis klubui. Dabar laukia sunkiausias darbas – komandos komplektacija. Manau, galime tai gerai padaryti ir vėl kilti aukščiau. Visi tikisi ir nori, kad klubas augtų. Tikslas – vėl kovoti dėl vietos Europoje, bet norėtųsi būti 1–2 laipteliais aukščiau“, – pasakojo A.Skerla.

nuotr. fchegelmann.com/Andrius Skerla
nuotr. fchegelmann.com/Andrius Skerla

Dar spalio viduryje 15min pranešė, kad A.Skerla yra pagrindinis LFF taikinys naujo rinktinės trenerio medžioklėje.

„Matėmės su Tomu Danilevičiumi keliose paskutinėse A lygos rungtynėse, buvau paklaustas, ar norėčiau kalbėtis, bet tuo metu koncentravausi į klubo tikslus. Sakiau, kad, jei pasieksime savo tikslus, mano noras yra dirbti klube. Galbūt kažkada vėl būsiu tarp kandidatų treniruoti rinktinę“, – pasakojo A.Skerla.

„Šiuo metu man tinkamiausia yra dirbti klube, jame galiu tobulėti. Esu jaunas treneris, dar tik keletą metų dirbu vyriausiuoju treneriu“, – pridūrė vilnietis.

Kauno rajono „Hegelmann“ klubas į A lygą žengė tik 2021-aisiais, tačiau iškart startavo galingai – penktoje vietoje. Kartu tai buvo ir A.Skerlos, kaip vyr. trenerio, startas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius