Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Rinktinės saugai po istorinių rungtynių Belgrade: „Nuotaikos dvejopos“

Lietuvos rinktinė UEFA Tautų lygos turnyrą baigė skaudžiu pralaimėjimu Serbijoje, bet dviems lietuviams šis mačas įeis į istoriją. Deimantas Petravičius, vilkėdamas rinktinės marškinėlius, įmušė pirmą savo įvartį, o Marijampolės „Sūduvos“ saugas Giedrius Matulevičius debiutavo rinktinėje.
Giedrius Matulevičius ir Deimantas Peravičius
Giedrius Matulevičius ir Deimantas Peravičius / „Scanpix“ nuotr.

„Pirmas kėlinys buvo neblogas, bet rungtynės puikiai parodė, kad prieš tokį varžovą mes galime žaisti tik atsitraukę ir bandydami išnaudoti kontratakas. Iki pertraukos vyrai atidavė visas jėgas ir kovojo iki pat galo. Antrajame kėlinyje sukrito apmaudūs įvarčiai, galbūt buvo ir nuošalė. Dauguma jų įvarčių įmušta po perdavimų iš kraštų, galėjome juos uždaryti, bet antrajame kėlinyje tikrai pavargome“, – mačą reziumavo D.Petravičius.

Atstovaudamas nacionalinei rinktinei „Falkirk“ saugas pelnė pirmą įvartį, bet pernelyg didelio džiaugsmo dėl to nebuvo.

„Tiesiog daviau Fedei (Černychui – aut.past.) kamuolį ir bėgau į baudos aikštelę, laukdamas perdavimo. Kamuolys taip atskriejo ir neblogai pataikiau“, – situaciją komentavo D.Petravičius.

Marijampolės „Sūduvos“ saugui G.Matulevičiui tai buvo debiutinės rungtynės vilkint Lietuvos rinktinės marškinėlius.

„Pralaimėjome 1:4, bet pagal žaidimą nebuvome verti pralaimėti taip skaudžiai. Gavosi kaip gavosi“, – po mačo apgailestavo suvalkietis.

Paklaustas, kas lėmė, kad antrajame kėlinyje serbai pradėjo dominuoti, G.Matulevičius dūrė pirštu į Mladeno Krstajičiaus taktinius sumanymus.

„Po pertraukos jie pakeitė taktiką, išleisdami į aikštę antrą puolėją. Varžovai pradėjo daryti daugiau perdavimų į baudos aikštelę ir su tuo mes nesusitvarkėme. Džiugu, kad pavyko debiutuoti vilkint Lietuvos rinktinės marškinėlius, bet pralaimėjimas yra pralaimėjimas. Jausmas dvejopas. Neslėpsiu, norėjosi turnyrą baigti iškovojant pirmuosius taškus“, – po mačo kalbėjo G.Matulevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius