Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinktinės vairą pačiupęs vokietis užsibūti nežada, bet įpėdinio dar neieško

Reinholdas Breu pirmadienio popietę sukvietė Lietuvos rinktinę į pirmąją treniruotę. Iš Valdo Ivanausko komandos vairą perėmęs vokietis, visų pirma, yra LFF techninis direktorius, tačiau nuo klausimų apie galimo įpėdinio paieškas jis sukosi į aikštę – pasak jo, dabar svarbiausios yra Tautų lygos kovos.

Jau ketvirtadienį R.Breu treniruojama rinktinė susidurs su pirmuoju iššūkiu – Farerų salų rinktine, kuriai 1:2 pralaimėjo pirmąjį susitikimą Torshaune. Tuomet komandai dar vadovavo V.Ivanauskas.

Farerų salų komanda jau yra Lietuvoje, nors įprastai komandos į išvykos rungtynes vyksta dieną prieš kovą. Vis dėlto būsimi varžovai pasirinko pratybas rengti Vilniuje, treniravosi jie Farerų ekipa LFF stadione ir pirmadienį.

„Dar trūksta dviejų ar trijų žaidėjų, – prieš treniruotę 15min sakė R.Breu. – Nuo rytojaus pradėsime rimtus darbus, dabar dar turime patikrinti žaidėjų būklę po savaitgalio turų vietiniuose čempionatuose, yra ir smulkių traumų. Esu įsitikinęs, kad visi bus pasirengę.“

Arvydas Novikovas savaitgalį žaidė Turkijos antrosios lygos rungtynes, Džiugas Bartkus rungtyniavo Izraelyje, tad prie nacionalinės komandos jie prisijungs kiek vėliau.

Jei nuoširdžiai, turiu gerą nuojautą

„Žinote, nėra taip lengva atkeliauti iš Turkijos į Lietuvą. Čia nėra Frankfurtas. Tokia situacija, bet nieko čia blogo“, – sakė laikinas nacionalinės komandos strategas.

Jis teigė per keletą mėnesių išsiryškinęs Lietuvos rinktinės privalumus ir trūkumus.

„Jei nuoširdžiai, turiu gerą nuojautą, – šypsojosi 52-jų vokietis. – Mūsų žaidėjų kokybė nėra bloga. Turime rasti idėją, kaip norime nugalėti Farerų salas. Tai nėra lengvas varžovas. Gal šalis ir maža, bet komanda gera. Mes su trenerių štabu turime savo idėją, o svarbiausias uždavinys – laimėti rungtynes. Toks mūsų tikslas. Matysime, kaip tai pavyks. Noriu matyti 90 minučių kovos, gerą charakterį, kovotojų dvasią, komandinį darbą. 11 atskirų žaidėjų nieko nepadarys, reikia gero kolektyvo. Manau, viskas bus gerai.“

nuotr. lff.lt/Reinholdas Breu
nuotr. lff.lt/Reinholdas Breu

Trenerio kostiumą apsivilkęs techninis direktorius pripažįsta, kad Lietuvos nacionalinės komandos situacija nėra lengva.

„Pralaimėjome ketverias rungtynes Tautų lygoje, pralaimėjome daug rungtynių anksčiau. Tačiau nenoriu kalbėti apie tai, kas buvo, noriu kalbėti apie tai, ką norime pasiekti. Žaisime namuose, norėsime žaisti su kamuoliu. Bus tikrai labai įdomu, ką žaidėjai parodys. Aš jais pasitikiu. Tai geri vaikinai, turime patirties ir jaunystės miksą“, – teigė R.Breu.

Specialistas teigė, kad iš viso su trenerių štabu analizavo 40 futbolininkų, iš kurių galiausiai pasirinko sudėtį artėjančioms dviem rungtynėms su Farerais ir Liuksemburgu.

„Norime žaisti atakuojantį futbolą. Noriu, kad daug žaistume paskutiniame atakos trečdalyje, priimtume sprendimus ten“, – drąsiai teigė treneris, pridūręs, jog į Lietuvos rinktinę durys nėra uždarytos niekam.

LFF nuotr./Lietuvos futbolo rinktinė
LFF nuotr./Lietuvos futbolo rinktinė

Jis dėstė, kad komanda privalės būti gerai organizuota ir dirbti gynyboje.

„Ne penki ar šeši žaidėjai, o visa komanda. Jei turėsime kamuolį, bet kas yra įmanoma. Noriu matyti žaidėjus, žaidžiančius su šypsena veide, besimėgaujančius“, – sakė R.Breu.

„Mano nuomone, sėkmingas gali būti tik tuo atveju, jei žaisi su kamuoliu, – tęsė mintį laikinasis treneris. – Jei esi geras tik be kamuolio – gerai, tai irgi naudinga. Bet jei nesi geras su kamuoliu, tarptautiniame futbole nelabai turi šansų. Esu iš Vokietijos, aš esu mokytas žaisti futbolą su kamuoliu. Buvau puolėjas, dėl to mėgstu turėti žaidėjus, kurie pasitiki savimi, kurie yra geri žaidžiant vienas prieš vieną, kurie priima gerus sprendimus.“

Vokietis pasakojo, kad buvo susitikęs ir su keliais rinktinės futbolininkais, tačiau galiausiai pasitikėjimą savimi, jo nuomone, gali atnešti tik rezultatai aikštėje.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva - Turkija
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva - Turkija

Kai R.Breu buvo paskirtas vadovauti rinktinei, jis buvo įvardijamas laikinuoju treneriu, tačiau LFF vadovai užsiminė, jog, jei rezultatai tenkins, galbūt specialistas galėtų prie vairo likti ir ilgesniam laikui.

„Visų pirma, esu čia dirbti techniniu direktoriumi, pakelti Lietuvos futbolą ne tik aikštėje, bet ir kitose srityse. Sprendimas buvo paskirti mane treneriu kitoms ketverioms rungtynėms, nes Liuksemburge visada ir dirbau techniniu direktoriumi, ir treniravau. Turiu daugiau nei 200 tarptautinių rungtynių patirtį. Žinoma, galiausiai noriu būti tik techniniu direktoriumi“, – 15min tikino R.Breu.

Techninis direktorius, pagal darbo specifiką, turėtų užsiimti ir trenerio paieška. Tad 15min klausė, ar vokietis jau ieško savo įpėdinio?

„Dabar, šiuo momentu, neieškome, – patikino specialistas. – Šiuo metu svarbiausia yra Tautų lyga. Turime šansą pasiekti trečią vietą, tai yra mūsų noras. Po visko susėsime, išdiskutuosime viską. Ne aš vienas, mūsų federacijoje yra kompetentingų žmonių.“

Lietuvos ir Farerų salų rungtynės ketvirtadienį startuos 21:45 val. Tuomet lietuvių lauks išvyka į Liuksemburgą, kur sekmadienį bus užbaigtos Tautų lygos kovos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius