-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rio Ferdinandas į Anglijos rinktinę dar nesugrįš, jį keičia Stevenas Caulkeris

Nors Anglijos futbolo rinktinės treneris Roy Hodgsonas į rinktinės sudėtį pasaulio čempionato atrankos mačams su San Marinu ir Serbija buvo įtraukęs Rio Ferdinandą, tačiau „Manchester United“ gynėjas į rinktinę dar negrįš. Tai paaiškėjo po 34-erių metų futbolininko ir R.Hodgsono susitikimo Londone.
Rio Ferdinandas
Rio Ferdinandas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Susitikimo metu R.Ferdinandas dėkojo treneriui už kvietimą atstovauti savo šaliai, tačiau jo atsisakė, nes specialiai gynėjui pritaikyta treniruočių programa ir medikų rekomendacijos nėra suderinamus su žaidimu rinktinėje šiuo sezono metu.

Primename, kad R.Ferdinandą į Anglijos rinktinės sudėtį R.Hodgsonas įtraukė pirmą kartą po to, kai pradėjo vadovauti komandai. „Manchester United“ gynėjas praleido ir praėjusią vasarą vykusį Europos futbolo čempionatą.

„Esu labai patenkintas, kad mes susitikimo ir žaidėjas galėjo man akis į akį papasakoti apie savo planus, treniruočių programą ir kamuojančias problemas. Man buvo svarbu išgirsti tai asmeniškai. Šiuo metu jo programoje numatytas poilsis, kuris nesuderinamas su žaidimu rinktinėje. Tačiau tai nereiškia, kad R.Ferdinando mes rinktinėje nebeišvysime“, – pasakojo R.Hodgsonas.

„Manchester United“ treneris seras Alexas Fergusonas jau anksčiau sakė, kad nepritaria R.Ferdinando žaidimui rinktinėje. Gynėjas vis dar jaučia ilgalaikės nugaros traumos padarinius, dėl kurios futbolininkas treniruojasi pagal specialią programą.

„Gaila, kad negalėsiu rungtyniauti rinktinėje, tačiau džiaugiuosi, jog galėjau treneriui apie tai papasakoti pats. Pasakiau, kad mano noras žaisti už Angliją yra labai stiprus ir ateityje būsiu pasirengęs bendradarbiauti su R.Hudgsonu, jei tik manęs reikės“, – teigė R.Ferdinandas.

Anglijos rinktinės sudėtyje gynėjas yra žaidęs 81 rungtynėse ir įmušęs 3 įvarčius. Vis dėlto R.Hodgsonas neįtraukė R.Ferdinando į sudėtį 2012 Europos čempionatui, nes bijota R.Ferdinando ir „Chelsea“ gynėjo Johno Terry nesutarimų. Pastarasis „Premier“ lygos mačo su QPR metu rasistiškai įžeidė Rio brolį Antoną.

Nors žiniasklaida teigė, kad R.Hodgsonas nebeįtrauks R.Ferdinando į rinktinės sudėtį net ir po J.Terry karjeros rinktinėje baigimo, tačiau „Manchester United“ gynėjas buvo pakviestas atstovauti savo šalį.

Po R.Ferdinando atsisakymo artimiausiose dviejose pasaulio čempionato atrankos rungtynėse rinktinėje jį pakeis Londono „Tottenham Hotspur“ priklausantis Stevenas Caulkeris.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius