-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Riterių“ gretose liekantis L.Paukštė: „Tikiuosi, kad pakvietimas į rinktinę nebuvo paskutinis“

Vartininkas Lukas Paukštė sostinės „Riterių“ ekipoje galėjo atsidurti dar prieš keletą metų, tačiau tuomet viskas susiklostė taip, kad jaunuolis tąkart pasuko į Klaipėdos „Atlantą“. Dar po dvejų metų „Riteriai“ pakartotinai kreipėsi į 21-erių uteniškį ir šįsyk jis nedvejodamas sutiko su sostinės komandos pasiūlymu.
Lukas Paukštė
Lukas Paukštė / nuotr. fkriteriai.lt

„Išties nebuvo ką čia daug galvoti. Visi žino, jog „Riteriai“ jauniems žaidėjams suteikia puikias sąlygas tobulėti. Aišku, labai svarbi buvo vartininkų trenerio pozicija, todėl nekantravau susipažinti su Mindaugu Malinausku. Po pirmojo pokalbio buvo uždarytas ir šis klausimas – supratau, kad patenku į geras rankas. Mindaugas ir kaip treneris geras, ir puiki asmenybė, o tai pagreitino mano apsisprendimą sutikti su „Riterių“ pasiūlymu“, – sakė L.Paukštė.

Lukui prisijungus, sostinės ekipoje buvo dar trys vartininkai: Tadas Simaitis, Vincentas Šarkauskas bei Geraldas Širvinskas. Nepaisant to, anot jo paties, konkurencija tik pagreitino tobulėjimą.

„Manęs konkurencija niekada negąsdino. Aišku, prireikė laiko, kad įsivažiuočiau ir pasiekčiau optimalią sportinę formą, bet tai yra natūralus procesas. Žinojau, kad ateinu į komandą, kuri turi patyrusį pagrindinį vartininką, todėl dirbau tam, kad užimčiau jo vietą. Pavadinčiau tai sveika konkurencija, kuri leido tobulėti visiems. Bent jau man – tikrai. Per šį sezoną žengiau žingsnį į priekį, pataisiau nemažai anksčiau darytų klaidų, patobulinau kai kuriuos įgūdžius ir aikštėje jaučiuosi vis labiau užtikrintas“, – pasakojo „Riterių“ vartininkas.

L.Paukštės debiutas sostinės ekipoje įvyko dvikovoje su Marijampolės „Sūduvos“ ekipa, kuri iškovojo pergalę net 7:1. Jaunam vartininkui rugsėjo 27-ąją buvo svarbu nepalūžti psichologiškai. Tai L.Paukštei pavyko – tiek priešpaskutinėse A lygos rungtynėse su „Panevėžiu“, tiek paskutiniame susitikime su „Kauno Žalgiriu“ jis sužaidė taip solidžiai, kad sulaukė rinktinės trenerių kvietimo prisijungti prie nacionalinės vyrų komandos.

„Marijampolėje išgyvenome košmarą. Tiek man asmeniškai, tiek komandai rungtynės nesusiklostė, darėme begalę klaidų, todėl ir praleidome tiek daug įvarčių. Gerai, kad kitas mačas buvo žymiai geresnės. Taip jau yra, kad kiekvienos geros rungtynės verčia jaustis užtikrinčiau. Aišku, žaidybinės patirties trūkumas kartais pakišdavo koją, bet toks gyvenimas.

Kalbant apie kvietimą į nacionalinę rinktinę, tai jo visiškai nesitikėjau. Labai nustebau, bet tuo pačiu ir džiaugiausi. Visada smagu, kai esi pastebėtas ir įvertintas. Labai tikiuosi, kad šis pakvietimas nebuvo paskutinis.

Kad tai įvyktų, visi turime žaisti labiau disciplinuotai, daryti mažiau klaidų ir praleisti mažiau įvarčių. Tuomet kvietimo sulaukčiau ne tik aš, bet ir žymiai daugiau komandos draugų. Žinau, kad reikia daugiau stabilumo žaidime, tačiau tai ateina per žaidybinį laiką. Noriu kuo daugiau žaisti, mokytis iš savo klaidų ir stengtis jų nebekartoti“, – motyvacijos nestokodamas kalbėjo L.Paukštė.

Jis kartu su komandos draugais praėjusią savaitę pradėjo pasiruošimą naujajam 2021-ųjų sezonui. Tiesa, vartininkams sudaryta kitokia pasiruošimo programa nei aikštės žaidėjams.

„Kaip visuomet, dirbame pagal specializuotą planą, tačiau kelis kartus per savaitę nuotolinėse treniruotėse su kolegomis darome tuos pačius pratimus. Apskritai, karantino metu daugiau laisvo laiko, tad tikiu, jog tai leis labiau sustiprėti fiziškai ir į aikštę grįžti geriau pasiruošusiems.

Turėjome prastą sezoną, tad natūralu, jog kitąmet norime sugrįžti į pirmaujančias pozicijas. Aš asmeniškai sieksiu užsitarnauti kuo daugiau žaidimo minučių ir tuo komandai padėti užimti aukštesnę vietą turnyro lentelėje“, – ateities tikslus pokalbį baigdamas vardino L.Paukštė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius