Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rokiruotės „Žalgiryje“ – du vadovai sėdės ant keturių kėdžių

Darbo vieta – Kroatijoje, veikla – ir Vilniuje. Ilgametis Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubo sporto direktorius Mindaugas Nikoličius kibs į naujas pareigas Zagrebo priemiesčio Velikos Goricos „Gorica“ klube, bet jo žodis liks svarbus ir „Žalgiryje“, kur ateina dirbti kaunietis Sergejus Slyva.
Sergejus Slyva (kairėje) ateina į Vilniaus "Žalgirį", bet jis perims tik dalį M.Nikoličiaus pareigų.
Sergejus Slyva (kairėje) ateina į Vilniaus "Žalgirį", bet jis perims tik dalį M.Nikoličiaus pareigų.

Vilniaus „Žalgirio“ vadovų struktūra keičiasi po to, kai M.Nikoličius sulaukė kvietimo iš Kroatijos.

37 metų buvęs futbolo teisėjas Sergejus Slyva keliasi į Vilnių ir turėtų užimti techninio direktoriaus pareigas, kurios jam nebus vienintelės.

S.Slyva lieka ir Kauno futbolo apskrities federacijos prezidentu ir bandys suderinti dvi veiklas Vilniuje ir Kaune.

„Manau, kad tai suderinami dalykai, – 15min sakė S.Slyva. – Pirmiausia, ką padariau, kai prasidėjo pokalbiai su „Žalgiriu“, tai paklausiau Lietuvos futbolo federacijos teisininkų, ar tai nepažeidžia etikos taisyklių.“

fcstumbras.lt inf./Sergejus Slyva
fcstumbras.lt inf./Sergejus Slyva

Anksčiau prie Kauno „Stumbro“ veiklos prisidėjęs S.Slyva netrukus turėtų oficialiai papildyti Vilniaus komandos vadovų štabą, kuriame svarbiausią žodį turi Vilma Venslovaitienė.

Ilgametis jos partneris ir vienas klubo steigėjų M.Nikoličius keliasi dirbti į Kroatijos klubą „Gorica“, bet jis ir toliau konsultuos „Žalgirį“.

„Aš nenutolsiu nuo „Žalgirio“. Tikrai neišjungsiu telefono, kai manęs klaus patarimo, – sakė M.Nikoličius. – Ir toliau dirbsiu su treneriu bei bendrausiu su klubo vadovais. O „Žalgiris“ netrukus paskelbs, kaip keisis struktūra.“

Po penkių titulų iš eilės pernai čempionų sostą praradęs „Žalgiris“ keičia ne tik vadovų kabinete, bet ir aikštėje.

Naujasis treneris Aurelijus Skarbalius šią savaitę galutinai įsitikino, kad į komandą negrįš du svarbūs žaidėjai Mantas Kuklys ir Darvydas Šernas.

Tačiau yra ir naujokų, pastarasis – prancūzas saugas Jeremy Manzorro, praėjusį sezoną tapęs A lygos čempionu su Marijampolės „Sūduva“.

M.Nikoličius: „Lipdosi įdomi komanda“.

„Tikiuosi, kad atsiras nauji lyderiai. Kol kas sunku pasakyti, ar komanda bus stipresnė, ar ne, nes dėliojami paskutiniai komplektacijos brūkšniai, – sakė M.Nikoličius. – Lipdosi įdomi komanda. Tikiuosi, kad atėjus naujam treneriui, matant kaip jis dirba, nauji žaidėjai, o taip pat ir senbuviai ras naują impulsą ir ambicijų susigrąžinti tai, kad buvo prarasta Lietuvoje. Europos lygoje per pirmuosius dvejus etapus mes turėtume būti skirstyti prie stipresnių komandų ir turėsime geras galimybes kopti tolyn.“

Sauliaus Čirbos nuotr./Mindaugas Nikoličius
Sauliaus Čirbos nuotr./Mindaugas Nikoličius

Pats M.Nikoličius kitą savaitę turėtų būti pristatytas Kroatijos klube „Gorica“.

60 tūkst. miesto netoli Zagrebo komanda rungtyniauja Kroatijos antrojoje pagal pajėgumą lygoje, bet neslepia ambicijų persikelti į aukščiausiąją.

„Man svarbiausia bus sportinė dalis. Komanda jau daug metų siekia iškopti į aukščiausią lygą. Vis kažko pritrūkdavo, nors kartą klubas jau buvo išsikovojęs teisę žaisti aukščiausioje lygoje – trūko tik apšvietimo stadione, – pasakojo M.Nikoličius. – Žmonės turi svajonę ir ambicijų žaisti aukščiausioje lygoje, todėl mane ir pasamdė.“

Kroatijos spauda rašo, kad kartu M.Nikoličiumi į klubą turėtų ateiti ir investuotojai iš Lietuvos.

M.Nikoličius to komentuoti kol kas negali, bet jam nėra keista, kad Kroatijos futbolas domina investuotojus – beveik pusė tūkstančio kroatų futbolininkų rungtyniauja užsienyje, o tai rodo, kiek daug futbolo talentų išauga šioje Balkanų šalyje.

„Susidomėjimas Kroatijos futbolu yra didelis, nes tai labai perspektyvi rinka, kroatų talentų yra daug, šalis patenka į parduodamų žaidėjų dešimtuką, nors joje gyvena tik 4 mln. žmonių.

Viename tyrimų teigiama, jog imant valstybės dydį ir futbolininkų eksporto skaičius Kroatija užima pirmąją vietą pasaulyje ir lenkia net brazilus“, – pasakojo M.Nikoličius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius