Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rungtynėms Albanijoje – priverstiniai Lietuvos futbolo rinktinės eksperimentai

Antradienio vakare Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė svečiuose išbandys jėgas su Albanijos atstovais. Mūsiškių ekipos treneris Csaba Laszlo prieš artėjančią dvikovą teigė, kad dėl pasikeitimų komandos sudėtyje bus priverstas eksperimentuoti ir skirs dėmesį pasiruošimui būsimoms atrankos kovoms.
Csaba Laszlo
Csaba Laszlo / V.Januškos/LFF.lt nuotr.

Vėl keisis gynybos grandis

Po Pasaulio čempionato atrankos rungtynių Slovakijoje su Lietuvos rinktine atsisveikinus septyniems žaidėjams Cs. Laszlo teks pakeisti bent pusę startinės vienuolikės.

„Laukia kontrolinės rungtynės, kuriose išbandysime kitus žaidėjus, kitą išsidėstymą, taktiką – visa tai, kas galėtų mums praversti ateityje. Šiek tiek gaila, kad kai kurie klubai nėra linkę išleisti žaidėjus į kontrolines rungtynes. Tačiau reikia susitaikyti su tuo, kad rinktinė visada nebus kartu, o mūsų žaidėjų pasirinkimas ribotas“, – kalbėjo Cs. Laszlo.

Vartuose žaidusius Žydrūną Karčemarską bei Giedrių Arlauskį pakeis Ernestas Šetkus ir Emilijus Zubas, o gynyboje Cs. Laszlo taip pat ruošia išbandyti naują ketvertą.

„Esame priversti keisti gynybą. Pirmiausia dėl to, kad nebus vidurio gynėjų Tomo Mikuckio ir Tado Kijansko. Dešinėje, kur žaidė Saulius Mikoliūnas, norėsiu pabandyti Deividą Česnauskį, galbūt – Georgą  Freidgeimą. Kairėje suteiksiu šansą Vytautui Andriuškevičiui, nes Deividas Šemberas yra diskvalifikuotas kitoms atrankos rungtynėms“, – dėstė gynybos pasirinkimus Cs. Laszlo.

Keli potencialūs debiutantai

Pasak Lietuvos rinktinės trenerio, saugų linija ypatingai keistis neturėtų. Rimtesnių abejonių buvo tik dėl Mindaugo Kalono, kuris dėl ligos dvi dienas nesitreniravo, tačiau pirmadienį jau sportavo su komandos draugais. „Žiūrėsime, ar visi yra pasiruošę žaisti pilnas rungtynes. Bet kokiu atveju, saugų grandyje turime kitų žaidėjų, – teigė Cs. Laszlo.

Puolėjų gretose liko tik Deivydas Matulevičius, todėl į rinktinę pakviestas Evaldas Razulis. Jis kartu su kitu Klaipėdos „Atlanto“  nariu, gynėju Andriumi Bartkumi bei Izraelyje žaidžiančiu 20 metų saugu Martynu Dapkumi pretenduoja debiutuoti nacionalinėje ekipoje.

Cs. Laszlo teigimu, šiose rungtynėse keliamas tikslas ne tik išbandyti žaidėjus, bet ir iškovoti pergalę. Tačiau treneris pabrėžia, kad tai – toli gražu nelengva užduotis.

„Galbūt kažkam atrodo, kad žaisti su Albanija turėtų būti nesunku. Tačiau tai komanda, kuri pastaruoju metu įgijo daug pasitikėjimo savo jėgomis. Savoje Pasaulio čempionato atrankos grupėje jie dalijasi antrąją vietą ir penktadienį svečiuose įveikė Norvegiją“, – aiškino treneris iš Vengrijos.

Rungtyniaus senutėliame stadione

Į Albaniją Lietuvos futbolininkai atvyko sekmadienį antroje dienos pusėje ir apsistoję viešbutyje netrukus išvyko į treniruotę.

Dar vienas pratybas komanda surengė pirmadienio vakare. Pirmąją dieną futbolininkai galėjo pasidžiaugti puikiu oru, o antrąją dieną Tiranoje pūtė stiprus vėjas ir kurį laiką merkė liūtis. Lietingas oras numatytas ir trečiadienį.

Abu kartus mūsiškiai turėjo galimybę išbandyti „Qemal Stafa“ stadiono aikštę, kurioje vyks ir rungtynės. Vejos kokybe futbolininkų nenuliūdino, tačiau pats stadionas sugrąžino į sovietinius laikus. Qemal Stafa” stadionas atidarytas 1946 metais ir yra dar labiau nusidėvėjęs nei Vilniaus „Žalgirio“ stadionas.

Albanijoje – trečią kartą

Tiranoje Lietuvos rinktinė žais jau trečiąjį kartą. Pirmą kartą mūsiškiai į Albaniją vyko dar 1992 metais, o antrąjį – 2006 m.  Pirmosiose rungtynėse, Pasaulio čempionato atrankos varžybose, lietuviai pralaimėjo 0:1, o antroje dvikovoje, kuri buvo kontrolinė, nugalėjo varžovus 2:1.

Visus tris kartus Albanijoje lankėsi dabartinis Lietuvos futbolo federacijos (LFF) rinktinių skyriaus vadovas Robertas Tautkus. Prieš 21 metus jis pats gynė šalies garbę aikštėje.

„Žaidėme beveik pilname stadione. Buvo tikrai karšta atmosfera, kaip ir daugelyje pietų šalių, – prisiminė R.Tautkus – Pralaimėjome po lygios kovos. Varžovams niekuo nenusileidome, bet 78 min. praleidome įvartį – varžovų žaidėjas iš baudos aikštelės prieigų įmušė smūgiuodamas per save.“

Lyginant su ankstesniais laikais, R.Tautkus atkreipė dėmesį į progresą Albanijos sostinėje: „1992 metais į Tiraną atvykome tarsi į dykumą. Tada gyvenome tame pačiame viešbutyje. Tada jis buvo nutriušęs, o dabar – aukštos klasės. Apskritai, Tiranoje visur pridygo naujų pastatų, visiškai rekonstruotas oro uostas. Mieste zuja naujų, įvairių skirtingų markių automobilių.“

Albanų teigimu, artimiausiais metais turėtų išdygti ir naujas stadionas. Padedant Albanijos vyriausybei ir UEFA, Tiranoje bus statomas vien futbolui skirtas, 21 tūkstančių vietų stadionas.

Rungtynės tarp Albanijos ir Lietuvos vyks nuo 21 val. mūsų laiku. Dvikovos tiesioginės transliacijos numatomos internete, LRT.lt ir Futbolo.TV svetainėse.


Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius