-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusai galės dalyvauti pasaulio futbolo čempionate, bet tik su neutralia vėliava

Rusijos futbolo rinktinė turi teisę dalyvauti 2022 metų pasaulio čempionate Katare, bet tik kaip neutrali komanda, pirmadienį paskelbė Pasaulio antidopingo agentūra (WADA).
Rusijos futbolininkai
Rusijos futbolininkai / „Scanpix“ nuotr.

„Jie galės dalyvauti su sąlyga, jei įveiks atrankos turnyrą“, – spaudos konferencijoje Lozanoje sakė WADA Atitikties vertinimo komiteto pirmininkas Jonathanas Tayloras.

Jis paaiškino, kad šios komandos statusas bus „neutralus“: jos nebus galima vadinti Rusijos rinktine, Rusijos himnas per rungtynes neskambės.

J.Tayloras pabrėžė, kad WADA sprendimus dėl Rusijos, susijusius su futbolu, turės įgyvendinti Tarptautinė futbolo federacija (FIFA), tačiau jai reikės glaudžiai bendradarbiauti su WADA.

WADA nustatė bendrą rusų sportininkams taikytiną principą, o tuomet kiekviena federacija turės pati kurti šio sprendimo įgyvendinimo mechanizmą, nurodė pareigūnas.

Anksčiau pirmadienį WADA vykdomasis komitetas per susitikimą Lozanoje nusprendė, kad Rusijai dėl laboratorinių duomenų klastojimo ketverius metus bus draudžiama dalyvauti tarptautinėse sporto varžybose, įskaitant olimpines žaidynes.

Tačiau WADA nepaskelbė draudimo visiems rusų sportininkams dalyvauti sporto varžybose.

Kaip pažymi britų transliuotojas BBC, WADA sprendimas nesutrukdys Rusijos futbolo rinktinei dalyvauti Europos čempionate 2020 metais, nes šio čempionato organizatorius – Europos futbolo federacijų asociacija (UEFA) – nefigūruoja WADA sudarytame „didžiausių sporto organizacijų“, kurioms taikomas WADA sprendimas dėl kovos su dopingu, sąraše.

Pasaulio žiniasklaida praneša, kad rusai tikriausiai apskųs WADA sprendimą Tarptautiniame sporto arbitražo teisme.

Rusijos antidopingo agentūros (RUSADA) generalinis direktorius Jurijus Ganusas sakė nematantis priežasčių Rusijos futbolo rinktinei nedalyvauti Europos čempionate.

„Mūsų rinktinė jau faktiškai atrinkta... WADA leido dalyvauti „švariems“ sportininkams, ir jei ten nėra jokių suvaržymų, tai aš nesuprantu, kodėl mūsų rinktinė negali dalyvauti“, – atsakydamas į atitinkamą žurnalistų klausimą pažymėjo J.Ganusas.

Jis pridūrė, kad RUSADA yra sudariusi susitarimą su Rusijos futbolo sąjunga (RFS), vyksta aktyvus bendradarbiavimas, testavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius